<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets

Lierop 1

Rustig ademhalen van korte duur; Lierop zal door derbynederlaag resterende wedstrijden naar beneden moeten blijven kijken
Na de overwinning op Meijel hoopt Lierop verder te kunnen stijgen op de ranglijst. Een overwinning op ONDO zou betekenen dat Lierop over de ploeg uit Heusden heen zou gaan. Lierop staat zeker geen makkelijke middag te wachten, eerder werd er thuis ruim verloren van ONDO. Ook vorig jaar, toen beide ploegen nog bovenin meededen, wist Lierop tweemaal niet te winnen.
 
Het lijkt echter in het begin van de wedstrijd wel de goede kant op te kunnen gaan. Al na 6 minuten krijgt Kevin Geerts een goede mogelijkheid na prachtig voorbereidend werk van Bart van Brussel. Iets later krijgt Kevin wederom een kans om te scoren, maar beide keren zit het Lierop niet mee. ONDO komt vervolgens langzaam in de wedstrijd en de thuisploeg is in het restant van de eerste helft uiteindelijk wel de betere ploeg. In de 19de minuut mist ONDO wat geluk bij het afmaken van een vrije trap, alle spelers missen de bal maar net. Tien minuten later moet Sjoerd ingrijpen nadat de Heusdenaren gevaarlijk worden uit een corner. Ook vlak voor rust krijgt de thuisploeg een goede mogelijkheid om de brilstand van het bord af te halen in deze derby, maar de bal kan uit de doelmond worden weggehaald. Lierop gaat daardoor fortuinlijk de rust in met een nog altijd gelijke stand.
 
Die staat er in de tweede helft ook nog een behoorlijke tijd op. ONDO probeert gevaarlijk te worden via een aantal uitbraken maar de Lieropse verdediging heeft vaak een antwoord op de aanvallen van de thuisploeg. De scheidsrechter moet vervolgens een gele kaart uitdelen aan een speler van ONDO voor een harde schop tegen Bart van Brussel. Langs de kant valt wel vaker deze wedstrijd de vergelijking met de uitwedstrijd in Meijel eerder dit seizoen. Ook een wedstrijd waarin Lierop niet geweldig speelde en niet zo veel kansen kreeg. En ook een wedstrijd die het laat in de tweede helft nog verloor. Dat scenario lijkt vervolgens ook in deze editie van ONDO-Lierop op te gaan: in de 73ste minuut is het eindelijk raak voor ONDO, na een mooie aanval schiet Rudi Nijssen knap binnen. Het wedstrijdbeeld in de laatste twintig minuten is vervolgens vrij eenzijdig: Lierop zoekt naar de gelijkmaker terwijl ONDO loert op de beslissing. Lierop heeft dan wel vaker de bal, maar zoals Sparta dit weekend bijvoorbeeld ook tegen Emmen liet zien: dat maakt geen bal uit. Het is namelijk ONDO dat aan het einde van een spannende slotfase de 2-0 maakt en daarmee een hele belangrijke en op basis van kansen terechte overwinning pakt.
 
Dankzij de nederlaag tegen ONDO zal Lierop in de laatste tien wedstrijden van dit seizoen vooral naar onder moeten kijken op de ranglijst. ONDO vergroot het gat van twee naar vijf punten met een wedstrijd minder gespeeld, terwijl concurrent DESM een knap punt wist te pakken bij nummer 2 Bruheze en daardoor Lierop tot op een punt nadert. Ook SJVV maakt nog alle kans om degradatie te ontlopen aangezien de nummer 13 respectievelijk vijf en zes punten en drie wedstrijden minder gespeeld heeft dan DESM en Lierop. Volgende week staat er wederom een moeilijke wedstrijd op het programma, het is derbyseizoen en dus treft Lierop SSE in Someren-Eind. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
Lierop kan weer rustiger ademhalen na fantastische zege op subtopper RKMSV
Na weken van mindere resultaten treft Lierop in eigen huis nummer 5 RKMSV. In de niet zo heel vermakelijke uitwedstrijd verloor Lierop eerder dit seizoen met 1-0 door een late treffer en zal het dus azen op revanche. Makkelijk zal het niet worden, de laatste zege van Lierop dateert alweer van begin december. Met de nodige wijzigingen in de basis, door blessures en schorsingen, gaat Lierop op zoek naar de eerste driepunter van 2020.

Dat lijkt in het begin van de wedstrijd echter een lastige opgave te worden. Beide ploegen tonen zich verdedigend even sterk en aanvallend even zwak. Grote kansen over en weer zijn er niet het eerste kwartier. Lierop heeft de eerste helft de wind mee en die wind is nog behoorlijk sterk. Met storm Dennis in de rug weet Lierop na een half uur verassend de score te openen. Dirk van Vlokhoven versiert op de rand van de zestien een vrije trap en het is Kevin Geerts die hem met zijn linkervoet fantastisch binnen schiet: 1-0. Qua spel zit er de eerste helft geen verschil als dag en nacht tussen beide ploegen, maar dat geld even later wel voor de tussenstand. Na een enorme blunder in de verdediging van Meijel is het Hidde die met alweer zijn 8ste treffer dit seizoen de voorsprong verdubbelt. Lierop gaat rusten met een riante 2-0 voorsprong.

Na de thee zal de uitploeg op zoek moeten naar de aansluitingstreffer, maar erg dichtbij komen de bezoekers niet. Ze krijgen bij de 2-0 achterstand nog wel een enorme kans maar die bal gaat net voor het doel langs. Lierop krijgt ondertussen kansen op meer. Na een mooie aanval wordt er niet gescoord uit een voorzet van Rik, iets later weet ook Hidde net niet te scoren uit een vrije trap van Bart. RKMSV kan vervolgens toch nog iets terug doen uit een vrije trap op de rand van de zestien maar ziet de bal net over het doel gaan. Het slotakkoord van Lierop komt vervolgens van de voet van Bart van Brussel, die de lange bal van Hidde optimaal weet te benutten en oog in oog met de doelman de rust kan behouden: 3-0.

Het betekent voor Lierop dat er eindelijk weer eens gewonnen wordt en dat het verschil met de onderste 2 plaatsen op de ranglijst iets groter wordt. Lierop staat 11de en heeft nu een voorsprong van 6 punten op de degradatiezone. Komende zondag wordt de derby tegen ONDO gespeeld, een wedstrijd die vorig jaar nog om de eerste vijf plaatsen op de ranglijst ging, terwijl er nu voor de onderste vijf gespeeld wordt. De derby werd door storm Ciara eerder nog afgelast, laten we hopen dat het coronavirus nu geen roet in het eten gaat gooien. Tot zondag, in Heusden!
Lees verder
Lees minder
Degradatiezone niet meer ver weg voor Lierop na nieuwe domper tegen rode lantaarndrager Grashoek
Dat het seizoen tot nu toe niet gaat zoals verwacht en gehoopt is een understatement maar na de twee nederlagen deze week- eerst werd er verloren bij ODA waarna het in de paar nog te spelen minuten tegen Cranendonck dinsdagavond ook misging- zal Lierop tegen Grashoek wel punten moeten gaan pakken om niet verder weg te zakken. Grashoek staat bij aanvang van het duel op de laatste plaats en zou dus de ideale tegenstander kunnen zijn om weer eens een overwinning te boeken. Eerder dit seizoen lukte dat Lierop echter niet, ze kwamen ondanks een goede wedstrijd toen niet verder dan 1-1.

De eerste helft lijkt er voor Lierop ook zeker weer eens een overwinning in te zitten. Hoewel het spel niet groots is, is de thuisploeg wel de betere. Lierop heeft een licht overwicht en komt na ruim een half uur spelen ook terecht op voorsprong. Grashoek is eerder gevaarlijk geweest met een aantal speldenprikjes maar het is Lierop dat de doelman van de tegenpartij het meeste te doen geeft de eerste helft. Zo weet de doelman een goede kopbal van Hidde uit een voorzet van Daan Hooglugt nog net uit het doel te houden. Het lukt diezelfde Hidde tien minuten later echter wel om, wederom op aangeven van Daan, te scoren: 1-0. Voor de rust gebeurt niet al te veel spannends meer, totdat Lierop vlak voor rust nog een kans krijgt om toe te slaan. Het is weer Hidde die in kansrijke positie komt maar dit keer met wat minder geluk, de uitkomende doelman van Grashoek weet de poging te stoppen en voorkomt zodoende een grote tegenvaller voor de rust. Daan heeft daarvoor nog een gele kaart gekregen voor een harde charge.

De thee lijkt de uitploeg in de rust een stuk beter te hebben gesmaakt dan Lierop, want hoewel Lierop niet slecht begint gaat het daarna al snel de verkeerde kant op. Grashoek weet zichzelf een kans te verschaffen in de zestien van Lierop. Sjoerd redt maar vervolgens gaat het in de rebound alsnog fout: 1-1. Na de gelijkmaker mag Lierop enkel van geluk spreken dat het de wedstrijd nog met een punt eindigt. Eerst wordt er nog gewisseld, Bart van Brussel vervangt Kevin Geerts. Vervolgens staat Lierop achterin niet helemaal op te letten. Een moment van onoplettendheid van Rob Hurkmans geeft Grashoek een levensgrote kans op de voorsprong. Het geluk blijkt aan de zijde van Lierop te zijn als de aanvaller van de Limburgers de kans voor vrijwel open doel mist. Even later gaat het weer niet lekker in de Lieropse defensie, maar wederom staat de aanval van Grashoek niet op scherp. Met Maarten in de plaats van Ralf probeert Lierop in de slotfase nog een winnende goal uit het vuur te slepen, maar veel moeite hoeft de doelman van Grashoek niet meer te nemen om Lierop van scoren af te houden. De wedstrijd eindigt in 1-1.

Met het gelijke spel is Grashoek in ieder geval van de rode lantaarn af, die wordt doorgegeven aan SJVV. Lierop schiet een stuk minder op met het punt en zal het met wedstrijden tegen ONDO, RKMSV, SSE en Bruheze op het programma ook de komende weken lastig krijgen. Volgende week staat de derby bij ONDO op het programma, dat belooft ongeacht het resultaat al een groot feest te worden. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
FC ODA – Lierop 3-1 (3-1)
Lierop hervatte de competitie met een draak van een wedstrijd tegen het Weertse ODA dat op de ranglijst op gelijke hoogte met de roodwitten bivakkeerde. Na een kwartier waarin de doelmannen aan beide zijden totaal niet in de problemen gekomen waren, vielen er plots in enkele minuten drie doelpunten.  Balverlies op het Lieropse middenveld, een snelle en goed uitgevoerde combinatie en de spits van ODA stond voor Sjoerd Hooglugt om beheerst de 1-0 binnen te tikken.  Nog geen twee minuten later mocht Chris Filippini op 25 meter afstand van het ODA-doel een vrije trap nemen die hij prachtig over alles en iedereen heen in de netten liet ploffen, 1-1.  ODA trapte af, combineerde weer lekker en sloot af met een rake kopbal uit een voorzet van links, 2-1.  Daarna ging het spel weer lijken op dat van het eerste kwartier.  Lierop had een veldoverwicht maar creëerde geen enkele kans al mocht het wel enkele corners nemen.  In de 42e minuut  leek een onschuldige vrije trap van ODA simpel in de grote handen van Sjoerd Hooglugt te eindigen, maar Sjoerd liet de bal door zijn grote handschoenen glippen waarna de paal nog even voor uitstel van executie zorgde. Want de ODA-spits was sneller dan iedereen en tikte de 3-1 binnen.  Vlak voor de rust knalde Daan Hooglugt vanuit een lastige hoek op de vuisten van de Limburgse doelman.

Met Kevin Geerts voor Ralf van de Laar begon Lierop fanatiek aan de 2e helft en binnen enkele minuten kwamen er kansjes. Hidde Maas kopte uit een corner net over het doel, Daan Hooglugt kwam iets te kort bij een lage voorzet en Bart Sijbers knalde uit de rebound een metertje naast het doel.  Daarna luwde de storm snel, helemaal toen aanvoerder Thijs van Heugten geblesseerd het veld moest verlaten.  ODA hield gemakkelijk stand en was met meerdere snel en goed opgezette uitvallen velen malen dreigender dan haar tegenstander.  Bij Lierop daalde het niveau naar een peil waar zelfs het huidige PSV zich diep voor geschaamd zou hebben. Het was dat de aanvallers van de thuisploeg het vizier niet echt op scherp hadden staan en dat Sjoerd Hooglugt in de slotfase een paar keer prima optrad anders was de nederlaag beslist groter uitgevallen. 
Lees verder
Lees minder
Lierop vergeet te winnen van DOSL en sluit eerste seizoenshelft daarmee op symbolische wijze af
We zijn een week en drie schorsingen verder als Lierop het afgelopen zondag opneemt tegen DOSL, nummer 4 in de competitie. Tegen Cranendonck had Lierop moeten winnen, heel misschien gaan ze dat ook nog wel doen, maar het goede spel zou meer dan genoeg hoop moeten geven tegen wederom een lastige en veel scorende tegenstander. Door de gevallen rode kaarten treed Lierop wel gehavend aan, Hidde Maas (1 wedstrijd), Daan Hooglugt (2 wedstrijden) en Rob van der Sluijs (4 wedstrijden) zijn er door een schorsing vandaag en soms zelfs de komende duels niet bij.

Last lijkt Lierop daar echter niet veel van te hebben. Al in de eerste tien minuten zijn er kansen genoeg om de voorsprong te pakken. Tegen een voorzet van Kevin Geerts loopt niemand aan, een schot van Bas van de Witteboer wordt gepakt door de doelman. Dat Lierop scherp aan de aftrap verschijnt bewijst ook Ralf van der Laar in de 11de minuut. Hij lijkt eerst nog enigszins geïrriteerd omdat een tegenstander na een fluitsignaal van de scheids de bal meerolt, maar haalt er op slimme wijze zijn voordeel uit door de bal snel stil te leggen en de vrije trap vervolgens snel te nemen. Het levert Bas een van de grootste kansen in de eerste helft op, maar de paal staat helaas in de weg.
 
Lierop krijgt de eerste helft nog een aantal kansen en is beter, maar het enthousiasme van de eerste 20 minuten ebt naar mate de tijd verstrijkt wel wat meer weg; ook lukt het DOSL om iets beter in de wedstrijd te komen. Omdat echter geen van beide ploegen het net vindt staat de brilstand na 45 minuten nog op het scorebord.

In de tweede helft laat Lierop er echter geen gras over groeien en speelt het DOSL helemaal uit de wedstrijd. De uitploeg krijgt iets na de rust nog een kansje maar moet er vervolgens aan geloven. Met Dirk van Vlokhoven in de ploeg, hij kwam er voor Bas in na de rust, creëert Lierop kans op kans. Een schot van Dirk wordt geblokt, een voorzet van de prins van Kaauwvoetenland is net wat te scherp en ook een inzet van Bart van Brussel levert geen doelpunt op. Dat verandert in de 68ste minuut als Thijs scoort na een ingreep van de doelman. De grensrechter is echter vergeten een bril te vragen aan Sinterklaas en doet hierdoor zijn vlag onterecht omhoog. Het doelpunt wordt afgekeurd maar een paar minuten later volgt de volgende kans alweer vanaf het been van Kevin. Die moet iets later na een stevig duel wel naar de kant met wat last, hij wordt vervangen door Thijs Bekx. Deze staat in de 77ste minuut helemaal vrij bij de tweede paal maar krijgt de bal net het doel niet in gevolleerd.
 
Lierop krijgt via Bart daarna nog een kans om de wedstrijd te winnen maar ook hier gaat het niet goed in de afwerking. DOSL probeert in de laatste minuten dan halsoverkop nog om een slotoffensief op te zetten maar echt slagen doet deze poging niet. De scheids vergat de uitploeg nog wel om een penalty te geven, een van de weinige momenten waar Lierop echt goed weg kwam. Hij deelde nog wel een inmiddels klassieke gele kaart uit aan Ralf, natuurlijk voor praten tegen in dit geval de grensrechter. Na de koploper lukt het ook de nummer 4 echter niet om te imponeren tegen een sterk Lierop. Helaas staat het vizier bij Lierop niet op scherp waardoor de punten gedeeld moeten worden, in ieder geval wel al in lijn met de kerstgedachte.

De wedstrijd staat een beetje symbool voor de eerste seizoenshelft, waarin Lierop op een paar uitzonderingen daar gelaten bijna iedere wedstrijd meer kansen kreeg en beter was dan de tegenstander. Problemen in de afronding zorgen er tot nu toe echter voor dat Lierop teleurstellend 10de staat, terwijl ze op basis van het spel zeker wel in de top 6 thuis zouden horen. Dat gezegd hebbende is de opdracht voor de tweede seizoenshelft duidelijk. Die wordt afgetrapt met een oefenwedstrijd tegen Mariahout op 19 januari, een dag na de prinsenreceptie (veel succes alvast), terwijl de competitie een week later vervolgd wordt op 26 januari in Weert tegen ODA.
 
Alvast een fijne kerst, een gelukkig 2020 en natuurlijk tot zondag 26 januari!
Lees verder
Lees minder
Van Super Stunt naar Dubieus Debacle: Een middag van extremen tegen koploper Cranendonck
Na de overwinning op SJVV krijgt Lierop een lastige pot voor de kiezen: koploper Cranendonck komt op bezoek. De Sint heeft ons land inmiddels weer verlaten en met hem al zijn pieten meegenomen. Zwarte Piet, Clownspiet, Roetveeg Piet en Malle Pietje, het zijn er tegenwoordig zoveel dat de sint een extra bus heeft moeten huren om ze allemaal weer naar Spanje te krijgen. En leuk om te weten: die bus stond geheel toevallig vorige week voor het doel van SJVV geparkeerd. Ondanks de behoudende instelling van de thuisploeg wist Lierop toch zijn tweede overwinning van het seizoen te boeken en dus is het gevoel bij aanvang van de thuiswedstrijd tegen de koploper zeker niet slecht.

De wedstrijd begint al om 2 uur en kent in de beginfase nog niet echt een betere ploeg. Beide teams proberen op te bouwen en tot kansen te komen maar die zijn schaars het eerste kwartier. Enigszins verassend komt Lierop toch op voorsprong in de 18de minuut. Thijs van Heugten krijgt alle tijd om eens lekker uit te halen vanaf een meter of 25 en produceert een goed schot. Dat kan door de doelman wel gestopt worden, maar het levert Rob van der Sluijs een niet te missen rebound op: 1-0. Het lukt Lierop in de eerste helft heel goed om het de koploper enorm lastig te maken, Cranendonck krijgt slechts een paar mogelijkheden en de thuisploeg kan de voorsprong vlak voor rust zelfs verdubbelen, maar Rob schiet een goede voorzet van Rik net over.

Lierop gaat thee drinken met een verassende voorsprong en is ook de tweede helft niet veel minder dan de bezoekers. Cranendonck heeft moeite het eerste uur tot echte kansen te komen al weten ze Sjoerd toch nog een aantal keer goed te testen. Na een uur wordt Bas gewisseld voor Bart van Brussel en krijgt Lierop een aantal corners op rij. Eruit wordt niet gescoord maar het lijkt er bepaald niet op dat Cranendonck nog gelijk gaat maken. De frustraties krijgen ondertussen bij de bezoekers ook steeds meer de vrije loop, de scheidsrechter bestraft het na tal van waarschuwingen uiteindelijk met gele kaarten. Zelfs de bank van de uitploeg ontvangt een gele kaart, net zoals een speler in het veld zijn tweede gele kaart ontvangt. Lierop komt dus tegen tien man te spelen en tot zover lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Het begint zo ongeveer nadat Hidde voor de tweede keer geel krijgt en dus van het veld af moet met rood. Vervolgens ontstaat er een enorme druk op de scheids ingegeven door het nutteloze commentaar van de supporters én door het feit dat geen van beide ploegen hier met puntenverlies van het veld wil gaan en misschien dat hij ook nog iets verkeerd gegeten heeft. Het resultaat is dat niet bij de spelers maar met name bij de arbitrage de stoppen doorslaan.
Het beginpunt van de heisa is de 1-1 van Cranendonck. Lierop supporter of niet, als er meerdere spelers naar de grond worden gewerkt en er wordt daarna gescoord hoort het doelpunt afgekeurd te worden. Omdat dit niet gebeurt lopen de gemoederen uiteindelijk echter zo hoog op dat zowel Rob als Daan met rode kaarten van het veld moeten. Kaarten als in meervoud, want de scheids begint er in het wilde weg mee te strooien. Zwarte piet is er met zijn pepernoten niks bij. Dit alles gebeurt nadat de scheids een penalty geeft aan de bezoekers om een reden waar menig toeschouwer nog steeds naar aan het gissen is.

De scheids staakt de wedstrijd, in de extra tijd, met een stand van 1-1. Beide teams blijven in verwarring achter na het schouwspel dat toch met name van de scheids af kwam, de wedstrijd wordt vermoedelijk nog uitgespeeld.
Wanneer het ingehaald wordt zal ongetwijfeld nog ergens verschijnen, voor komende zondag staat in ieder geval de laatste wedstrijd van 2019 op de planning. Thuis tegen DOSL, aanvang 14:00. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
SJVV – Lierop 0-1 (0-0)
Het kostte veel kruim  maar Lierop behaalde een zwaar bevochten en dik verdiende overwinning op SJVV.  In de openingsfase leek het erop dat doelpunten als rijpe appels zouden gaan vallen en dan enkel in het Deurnese doel.  Want de start van de gasten was overdonderend.  In een mum van tijd werd het doel van SJVV belegerd met als resultaat een corner in de 1e minuut, een schot van Hidde Maas op de paal en een bal van Bas van de Wittenboer op aangeven van de opgestoomde Daan Hooglugt net naast het doel.  Er waren toen nog geen drie minuten gespeeld!  “Dit wordt leuk!” dachten de uit Lierop mee gereisde supporters waarvan er ondanks de kou best veel waren. 
 
Maar de blauwe (uittenue van Lierop) wervelstorm ging geleidelijk liggen.  Het overwicht bleef maar het leek steeds moeilijker om door het massaal verdedigende team van SJVV heen te komen.  Dat de thuisploeg amper aan aanvallen toekwam moge duidelijk zijn.  Pas in de 29e minuut moest Sjoerd Hooglugt zijn eerste redding verrichten toen een bal recht op hem werd afgevuurd.   Maar verder dan een goed schot van Kevin Geerts dat net over de lat scheerde kwam Lierop ook niet.  Al ontstonden er af en toe wel van die lekker spannende scrimmages in het Deurnese doelgebied.  Vlak voor de rust een uitval van SJVV na enkele opeenvolgende fouten van Lieroppenaren. De twee SJVV-spitsen schrokken hier echter zo van dat de bal huizenhoog over het doel werd geknald.  
 
In de tweede helft werd het spel wat betreft niveau een stuk minder, maar de inzet en beleving namen toe.  De stoïcijnse scheidsrechter had soms toch moeite om de strijdende partijen in bedwang te houden en hij moest bij meerdere opstootjes de hittepetitjes toespreken en een stuk of zes gele kaarten trekken.  In de 59 minuut kreeg Lierop loon naar werken.  Uit een afgeslagen corner bracht Chris Filippini de bal opnieuw in de doelmond waar de SJVV-keeper mistastte en Rob Hurkmans vervolgens simpel kon binnen koppen, 0-1. 
 
Dit deed het wedstrijdbeeld goed want de thuisploeg gooide alle schroom van zich af en toog naar voren.  Dat gebeurde met lange ballen en een tomeloze inzet.  Lierop liet zich in dit spel meeslepen waardoor het vaak vecht- en sleurvoetbal was maar dat heeft ook zijn charmes.  Wel liepen de emoties soms een beetje te hoog op.  Onder andere bij de SJVV-grensrechter die van de scheidsrechter niet langer mocht blijven vlaggen, toen hij enigszins ongenuanceerd commentaar op de leiding leverde.  Heel veel doelrijpe kansen kwamen er niet meer.  Sjoerd Hooglugt moest even grabbelen om een strak en laag ingeschoten vrije trap te keren, verder kwam zijn doel niet in gevaar. Met een prachtige lob van grote afstand zorgde Kevin Geerts vlak voor het eindsignaal voor het voetballende hoogtepunt van de tweede helft.  Helaas trof hij de lat.
Lees verder
Lees minder
Lierop – Neerkandia 1-1 (1-0)
Het was jammer dat de Sint in Lierop kwam op deze zondagmiddag want daardoor miste hij, zijn Pieten en vele anderen een mooie pot voetbal op De Renkant.  De roodwitten pakten vanaf de eerste seconde de ploeg uit Neerkant bij de strot.  De gasten hadden daar zichtbaar moeite mee, ook al omdat kunstgras duidelijk niet hun favoriete ondergrond was. Met prima combinatiespel zocht Lierop de aanval en dat leverde al in de 5e minuut de eerste grote kans op. Prins Thijs I kon het strafschopgebied binnen en uithalen maar niet goed genoeg om te scoren.  Tien minuten later kwam Ralf van de Laar een teenlengte tekort om de bal van dichtbij te kunnen binnen knallen.  Ook Bas van den Wittenboer was niet scherp genoeg om een mooie combinatie doeltreffend af te ronden, hij mikte in het zijnet.  Pas in minuut 22 het eerste Neerkantse gevaar, Gert Swinkels haalde van 20 meter prima uit, maar trof de vuisten van de geconcentreerde Sjoerd Hooglugt.  Tien minuten later suisde een schot van diezelfde Swinkels over de lat van het Lieropse doel.  Tien minuten voor de rust kreeg Lierop loon naar werken.  Bart van Brussel werd op links gelanceerd, hij trok de bal voor richting tweede paal waar de inlopende Hidde Maas er zijn hoofd tegen zette, 1-0, een beauty. 

Meteen na de thee kwam Lierop net zo fanatiek uit het kleedlokaal als in het begin van de wedstrijd. Onder het motto ‘de aanval is de beste verdediging’ werd weer het Neerkantse doel opgezocht.  Er kwamen kansjes. O.a. Bart van Brussel was heel dicht bij een tweede Lieropse treffer.  Maar een overtreding op de snelle Max Verstappen (geen grapje!) van Neerkant leverde een vrije trap op iets meer dan zestien meter afstand van het doel op. Zowel de muur als onze toch best wel degelijke keeper Sjoerd bleken geen belemmering voor Gert Swinkels die de bal prachtig in het doel wist te plaatsen.  Lierop was niet lang onder de indruk van deze tegenvaller en opnieuw werd de weg naar voren gezocht.  Maar Neerkandia ging beter met de situatie om dan in de 1e helft en wist enkele keren erg gevaarlijk te worden in de omschakeling.  Een enorme fout in de Lieropse defensie leek afgestraft te worden door Joep Lemmen, maar zijn harde lage schot werd door Sjoerd Hooglugt fabuleus uit de hoek getikt.  Gaandeweg de wedstrijd sloegen de vermoeienissen toe en werd het spelbeeld aan beide zijden slordiger. Lierop bleef de beste ploeg en kreeg nog kansen maar wist niet meer te scoren.  Dan moet dat volgende week gebeuren tegen mededegradatiekandidaat SJVV.  Speelt Lierop zoals vandaag dan mogen we daar goede hoop op hebben.
Lees verder
Lees minder
Sterke overwinning krijgt geen vervolg tegen Meijel door moeizame wedstrijd
Een jaar geleden was het nog bijna groot feest in Lierop; in Meijel kwam het destijds ondanks een 0-2 overwinning net een puntje tekort voor de periodetitel. Nu, een jaar later, ziet de wereld er in Kaauw Voetenland heel anders uit. Door een moeizame competitiestart is de aansluiting met de subtop tot nu toe uitgebleven, maar na de sterke wedstrijd tegen Laar gloort er hoop aan de horizon. Een jaar nadat het feest bijna los had kunnen barsten kan Lierop tegen RKMSV een volgende stap zetten om de tegenvallende start achter zich te laten.

Bij een overwinning kan Lierop gelijk komen in punten met de thuisploeg en kan het tevens weer naar boven kijken, maar na 45 minuten is er maar een conclusie te trekken: het zal heel veel beter moeten in de tweede helft. In een van beide kanten slaapverwekkende wedstrijd lijken beide ploegen weinig tot geen risico te willen nemen. Opbouwen gaat telkens van rechts naar links of van links naar rechts. De grootste kansjes zijn nog voor Meijel maar al met al valt er over de eerste helft niet al te veel interessants te melden.

De tweede helft moet het beter, van beide kanten. De eerste mogelijkheid is voor Lierop na een voorzet van Rik, maar de keeper staat op te letten en voorkomt concreet gevaar. Aan de andere kant moet Sjoerd de tweede helft ook een aantal keer reddend optreden. Tim vervangt na ruim een uur spelen Kevin in de hoop de wedstrijd open te breken maar het algehele tempo ligt bij beide ploegen nog steeds te laag. Hoewel het niveau te wensen over laat is het wel een enorm spannende wedstrijd die uiteindelijk lijkt te gaan eindigen in een gelijke stand. Omdat de kansen nog steeds schaars zijn is het na 80 minuten duidelijk dat de winnaar van het duel als die er een komt de gelukkigste ploeg is vandaag. Helaas voor Lierop zit het geluk dan ook weer niet mee, want zeven minuten voor tijd is het Meijel dat op voorsprong komt. Een vrije trap kan worden binnengekopt. Voor een slotoffensief wordt Bart van Brussel nog ingebracht maar heel veel maakt het niet meer uit. Het resultaat van een middagje zwoegen in Limburg: een 1-0 nederlaag.

Helaas wordt er aan de overwinning tegen Laar geen vervolg gegeven maar op basis van het spelbeeld had Lierop ook zeker niet hoeven verliezen. RKMSV was ditmaal de gelukkigste, en neemt daarmee ook revanche voor de 0-2 nederlaag van vorig seizoen. De volgende wedstrijd zal het thuis tegen Neerkandia beter moeten wil Lierop dit jaar niet veroordeeld zijn tot degradatievoetbal. Lierop staat nu met 6 punten op een 11de plaats en zal reikhalzend uitkijken naar het begin van de nieuwe periode.
Lees verder
Lees minder
Lierop overrompelt Laar na vroege domper en begint wonderbaarlijke wederopstanding zo met belangrijke zege op concurrent

Na een behoorlijk tegenvallende competitiestart heeft Lierop zich afgelopen zondag op spectaculaire wijze weten te herpakken thuis tegen directe concurrent s.v. Laar. Dat stond met een wedstrijd minder gespeeld 3 punten boven Lierop op de ranglijst op een 10 plaats. Van het feit dat Laar 4 jaar geleden nog in de 2de klasse uitkwam en vorig jaar nog in de 3de klasse speelde was, zeker in de eerste helft, bijzonder weinig te zien.

Want het was Lierop dat als betere uit de startblokken kwam en vol energie de beginfase inging. Het zette hoog druk maar liet achterin soms toch nog net wat te veel ruimtes open, iets waar Laar toch nog vroeg van wist te profiteren. In de 9de minuut is het namelijk de nummer 10 van Laar die van buiten het strafschopgebied de bal prachtig in de rechter kruising weet te schieten: 0-1. Niet veel later komt Lierop twee keer goed weg voor eigen doel; een uitbraak van de uitploeg levert behoorlijk wat gevaar op maar loopt uiteindelijk met een sisser af, net zoals een bijna fatale actie van Sjoerd. Die verspeelt de bal namelijk in eigen zestien maar weet zijn fout uiteindelijk ook weer op knappe wijze goed te maken waardoor de 0-2 wordt voorkomen.

Vervolgens is het Lierop dat er een waar spektakelstuk van maakt de eerste helft. Eerst weet Bas de gelijkmaker te scoren uit een voorzet van Daan die Bas nog knap binnen weet te tikken. Vervolgens zit het Lierop wederom een beetje mee nadat er consternatie ontstaat over een mogelijke terugspeelbal. Sjoerd pakt deze namelijk in zijn handen en de scheids beoordeelt het balletje als een terugspeelbal en geeft dus een vrije trap iets buiten de 5-meter. Gelukkig voor Lierop wordt de bal verwerkt tot corner. Daarna wordt er pas echt gestalte gegeven aan de comeback: een schot van Rob van der Sluijs wordt door een been van Laar van richting verandert en vliegt er zodoende in.
Na de 2-1 volgt niet veel later ook de 3-1: een perfecte crosspass van Thijs komt bij Rik aan de rechterkant van het zestienmetergebied en hij weet met een goede voorzet het hoofd van Hidde te bereiken die daarmee voor de tweede week op rij tot scoren komt. Vlak voor rust volgt een volgende dreun voor Laar als Daan zijn tegenstander omspeelt en de bal voor geeft op Bas. Die rondt wederom af en zorgt doende voor een ruststand van 4-1. Helaas voor Lierop weet Sander de rust niet te halen, hij moet er geblesseerd van af en wordt gedurende de eerste helft vervangen door Tim van Brussel.

De eerste overwinning van het seizoen zou de tweede helft niet meer in gevaar moeten komen en Lierop laat duidelijk blijken na rust dat ze ook niet van plan zijn de zege nog te laten ontglippen. Laar krijgt nog wel een kansje op de 4-2 nadat Chris en Thijs een ongelukkige overtreding begaan op de rand van de zestien maar de vrijetrap wordt over het doel heen geschoten. Vervolgens breidt Lierop zijn voorsprong nog verder uit: Kevin gaat achter een vrije trap staan die hij zelf heeft verdiend. Zijn poging wordt door de keeper geblokt en beland recht voor de voeten van Rob van der Sluijs die in zijn nieuwe rol als middenvelder voor de tweede keer deze wedstrijd tot scoren komt en een uitstekend duel speelt.
 
Na de 5-1 wisselt Lierop en gaat Kevin er vanaf voor Bart van Brussel, even later maakt ook Ralf van de Laar na lang blessureleed zijn rentree in het vlaggenschip van SV Lierop, hij vervangt Rob van der Sluijs. Tussendoor moet Lierop nog wel een doelpunt incasseren, met de ruime voorsprong lijkt de scherpte een beetje weg te ebben waardoor de aanvallers van Laar makkelijk kunnen voorzetten en binnentikken waardoor het 5-2 wordt. De uitploeg hoopt nog op een wonder dat uitblijft, Lierop krijgt door de enorme ruimtes die er komen te liggen via Bart van Brussel in de slotminuten nog een uitgelezen kans op de 6-2; de keeper van Laar is echter nog bij de les en voorkomt een nog ruimere nederlaag.

Lierop kan door de eerste zege van het seizoen flink wat vertrouwen tanken en zeker ook moed putten uit de manier waarop, komende zondag staat er een lastige uitwedstrijd in Meijel op het programma. Vorig jaar kwam Lierop daar ondanks de 0-2 zege één punt tekort in Meijel om de periodetitel te pakken, nu zal het vizier voornamelijk gericht zijn op het boeken van de tweede overwinning dit seizoen. Tot zondag!

 


 

Lees verder
Lees minder
Bruheze zet fout recht en deelt matig Lierop binnen twee minuten genadeklap uit
Na de mindere start dit seizoen wacht Lierop nog altijd op zijn eerste overwinning. De uitwedstrijd in Brouwhuis zal bij voorbaat al geen makkelijke worden, Bruheze doet met 9 punten uit 4 wedstrijden namelijk bovenin mee en is thuis tegen Lierop dus ook de favoriet.

Toch weet Bruheze die rol in de beginfase nog niet meteen waar te maken. Het eerste kwartier heeft het moeite om door de Lieropse organisatie heen te voetballen. Lierop krijgt zelf ook niet al te veel grote kansen en komt dan ook enigszins verassend op voorsprong in de 14de minuut. Bart van Brussel krijgt de bal mee van Daan en geeft een perfecte voorzet op Hidde, die zijn waarde als scorende middenvelder maar weer eens bewijst met de 0-1.
 
Toch weet Lierop de voorsprong niet heel lang vast te houden en krijgt het zelfs een mokerslag te voorduren. In de 27ste minuut scoort de thuisploeg de 1-1, nadat Lierop de bal niet weg weet te krijgen uit het strafschopgebied. Bruheze lost een aantal schoten waarvan Sjoerd er een aantal kan pakken maar uit de laatste rebound weet een van de aanvallers van de thuisclub toch te scoren. Vervolgens gaat het heel snel weer mis voor Lierop. Nog geen twee minuten later wordt een aanvaller van Bruheze diep gestoken en gaat die alleen op Sjoerd af. Die heeft in eerste instantie een antwoord maar laat de bal los waardoor de aanvaller van Bruheze simpel uit kan kappen en in kan tikken, 2-1. De verdediging van Lierop staat er verslagen bij en ziet dat de ploeg ondanks een voorsprong toch met een achterstand de rust in gaat.

De tweede helft keert Nick van der Sluijs, die na ruim een jaar blessureleed zijn rentree maakte, niet terug. Hij heeft te veel last van zijn voet en wordt vervangen door Tim van Brussel. Met een middenvelder erbij voor een verdediger gaat Lierop op zoek naar de gelijkmaker en daarop krijgt het ook kansjes. Na tien minuten in de tweede helft komt Kevin goed vrij en schiet hij net voorlangs. Een paar minuten later wordt Daan vervangen door Bas maar voordat Lierop überhaupt aan aanvallen toekomt gaat het verdedigend weer volledig mis. De aanvaller van Bruheze wordt door niemand van Lierop in de zestien aangepakt en krijgt alle tijd om de bal af te leggen op een teamgenoot. Deze heeft geen moeite om af te ronden en maakt er dan ook 3-1 van. Lierop krijgt vervolgens nog een aantal kansen en brengt Rob van der Sluijs nog binnen de lijnen voor Kevin om het onmogelijke toch nog waar te maken. Het is een andere Rob, Hurkmans, die laat in de wedstrijd nog een kop kans krijgt maar die kans op de 3-2 is geen probleem voor de doelman. Het is Bruheze dat vervolgens voor het slotakkoord lijkt te zorgen; een prima counter lijkt zonder moeite tot de 4-1 te leiden, maar de speler van Bruheze schiet voor half leeg doel klungelig over, erger wordt Lierop dus nog bespaard.

Omdat er weer niet wordt gewonnen zakt Lierop naar een tegenvallende 12de plaats op de ranglijst met slechts 3 punten. Komende thuiswedstrijd zal er weer een nieuwe kans zijn voor Lierop om de eerste driepunter binnen te slepen, er wordt dan gespeeld tegen s.v. Laar. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
Slechte seizoenstart van Lierop wordt ook niet bezworen met resultaat tegen ONDO
Na een povere start van het seizoen, Lierop pakte maar 3 punten in de eerste vier wedstrijden en wist nog niet te winnen, is het zaak om in de derby tegen ONDO voor de eerste driepunter te zorgen. Lierop moet winnen om niet al vroeg in het seizoen onderin te blijven rondhangen op de ranglijst en zal daarnaast ook op zoek zijn naar eerherstel na de twee nederlagen tegen de ploeg uit Heusden in het vorige seizoen.

Lierop begint de wedstrijd erg goed en krijgt via Hidde in de eerste twintig minuten twee goede kopkansen. Eerst uit een voorzet van Bart Sijbers, daarna uit een corner van Tim. Een grote tegenvaller is, naast het regenachtige weer, niet het spel maar wel de blessure die Ruben oploopt na ongeveer een half uur spelen. Hij wordt vervangen door Rob Hurkmans.
 
Tegen de verhoudingen in komt ONDO na een half uur spelen toch op voorsprong, als er op het middenveld balverlies wordt geleden. ONDO is er als de kippen bij en schiet vanaf de rand van de zestien de 0-1 binnen. Beide ploegen doen in het restant van de eerste helft niet voor elkaar onder maar het is toch ONDO dat nog wel de grootste kansen krijgt. Desondanks zou een gelijke stand in de rust meer recht doen aan de verhoudingen op het veld.

De tweede helft begint voor Lierop met een wijziging: Kevin komt erin en vervangt Bas. Een paar minuten na de rust komt Lierop millimeters te kort voor de gelijkmaker: Bart van Brussel krijgt de bal na een goede loopactie goed mee van Kevin en haalt snoeihard uit, op de paal. Iets later lijkt Hidde er alsnog 1-1 van te maken maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af vanwege een overtreding. Lierop zoekt duidelijk naar de gelijkmaker maar krijgt niet veel later het deksel zelf op de neus. ONDO countert zichzelf een weg richting het doel van Lierop en scoort ook direct: 0-2.
 
Rob van der Sluijs wordt ingebracht voor Chris en met hem gaat Lierop in de laatste 20 minuten een verwoede poging wagen om nog terug te komen in de wedstrijd, maar het tegendeel gebeurd. De uitploeg speelt niet bijzonder sterk maar gaat een stuk beter om met de kansen. Na wederom een counter kan de ONDO aanvaller alleen op Sjoerd af en hij schiet hem ook rustig binnen: 0-3. De wedstrijd is hiermee gespeeld maar met nog 10 minuten op de klok weet ONDO er ook nog bijna 0-4 van te maken, gelukkig staat het aluminium een ruimere overwinning van de Heusdenaren in de weg.

De nederlaag van Lierop is niet per se onverdiend, ONDO ging immers veel beter met de kansen om, maar toch wel erg onnodig aangezien Lierop genoeg kansen heeft gecreëerd om in ieder geval zonder nederlaag van het veld te stappen. ONDO klimt door de overwinning wel over Lierop heen, dat zich op dit moment terug vindt op een 11de plaats. Opvallend is ook dat Lierop al gespeeld heeft tegen de huidige nummer 10, 13 en 14 van de ranglijst en dus nog een behoorlijk zwaar programma lijkt te krijgen de komende weken, te beginnen met een uitwedstrijd tegen de nummer 4 Bruheze, komende zondag.
Lees verder
Lees minder
Lierop levert opnieuw punten in tegen DESM ondanks voorsprong
Na een wat mindere start van het seizoen speelde Lierop afgelopen zondag tegen DESM in Weert. DESM heeft met een wedstrijd minder gespeeld nog geen enkel punt gepakt en verloor vorig jaar nog met 5-0 in eigen huis tegen Lierop. Met een goede wedstrijd lijkt winnen in Weert dus zeker tot de mogelijkheden te behoren.

Zoals wel vaker dit seizoen begint Lierop de wedstrijd redelijk goed. Ondanks een aantal vroege speldenprikjes van DESM speelt Lierop een redelijke eerst helft en creëert het in ieder geval voldoende kansen, na acht minuten al krijgt het bijna de eerste kans via een voorzet van Sander. Na een kwartier noteert de uitploeg zijn eerste poging op doel als Hidde uit een corner gevaarlijk wordt. Lierop is de bovenliggende partij op sportpark de Moesdijk en dat betaalt zich in de eerste helft ook terecht uit via de voorsprong. Via Chris, Thijs en Bart Sijbers komt Lierop tot een goede aanval. Rik wordt diep gestuurd en komt tot een goede voorzet die binnen wordt gegleden door Hidde: 0-1. Helaas komt Lierop de eerste helft niet ongeschonden uit want na een half uur moet Sander geblesseerd naar de kant en wordt hij vervangen door Ruben.

De tweede helft begint direct met een flinke tegenslag voor Lierop; na een voorzet kopt Rik de bal in de kruising, maar helaas wel van het eigen doel. Hierdoor komt de thuisploeg na 4 minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Voor DESM is het doelpunt dat wat ze nodig hadden om in de wedstrijd te komen. Lierop krijgt nog steeds grote kansen via Bas en Bart van Brussel maar weet hieruit niet te scoren, terwijl DESM aan de andere kant ook gevaarlijk weet te worden en Sjoerd in een 1-op-1 situatie bijvoorbeeld dwingt redding te brengen.
 
Na een klein uur spelen wordt Tim van Brussel naar de kant gehaald voor Kevin en die bewijst als invaller een kwartier later meteen zijn waarde. Bas legt de bal rond de zestien goed terug op Kevin die hard uithaalt en de bal binnen schiet: 1-2. Lierop kan wat terughoudender spelen in het restant en komt er daardoor nog bijna een aantal keer gevaarlijk uit, ware het niet dat Bart iedere keer door een speler van DESM naar de grond wordt gewerkt, waar uiteindelijk ook geel voor wordt gegeven door de scheidsrechter.

Toch gaat het in de slotfase nog fout voor Lierop, dat vergeet namelijk druk te zetten waardoor er door de buitenspeler van DESM een goede voorzet kan worden gegeven; deze wordt door een aanvaller van de thuisploeg prima tegen de touwen gewerkt waardoor DESM alsnog langszij weet te komen: 2-2. In de resterende zeven minuten weet geen van beide ploegen nog wat aan de gelijke stand te doen.

Het betekent wederom dat Lierop niet weet te winnen en zodoende pas 3 punten heeft uit de eerste 4 wedstrijden, een behoorlijk mindere start dan vorig seizoen. Lierop treft in de derby tegen ONDO volgende week wederom een tegenstander die onder ze staat op de ranglijst, na de twee nederlagen vorig seizoen is het dus te hopen dat ze dit keer hun kansen wel grijpen tegen ONDO.
Lees verder
Lees minder
Lierop wacht na drie wedstrijden nog altijd op zijn eerste overwinning na nipte nederlaag in derby
Anderhalve week nadat de wedstrijd door omstandigheden niet doorging treffen Lierop en SSE elkaar alsnog. Lierop wist tussendoor ook niet te winnen van Maarheeze, hetzelfde gold voor SSE dat tegen Cranendonck speelde. Beide ploegen startte met twee gelijke spelen en dus zijn de punten meer dan welkom.

Lierop start de wedstrijd met een aantal wijzigingen in de basis opstelling en zet SSE in fases hoog onder druk. Hoewel de uitploeg daar wat moeite mee heeft, levert het Lierop niet al te veel op. De wedstrijd is in evenwicht als de bezoekers na een kwartier een beetje uit het niets op voorsprong komen. Hoewel er eerder wel al een penibele situatie is ontstaan voor het Lieropse doel na een slechte terugspeelbal op Sjoerd zijn kansen aan beide kanten schaars in het eerste kwartier, tot op het moment van de 0-1 dus. De aanvoerder van SSE baant zich vanaf rechts een weg door de verdediging van Lierop en haalt met zijn linker verassend precies uit in de rechter beneden hoek.

Rob krijgt even later een terechte gele kaart voor een harde overtreding maar neemt vervolgens ook een goede corner die via het hoofd van Hidde het aluminium doet schudden. Even later raakt Lierop ook de paal na een voorzet van Sander. Kansen zijn er ook nog wel voor SSE de eerste helft, zo mist de volledige voorhoede nog een voorzet en weet Lierop een schietkans net op tijd te verijdelen. Na 39 minuten gaan beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand. Lierop heeft de nodige moeite met het fysieke en vertragende spel van SSE en moet in de tweede helft nog wat gaan forceren.

Dat gaan ze doen zonder Kevin die vervangen wordt door BvB (Bart van Brussel) terwijl acht minuten onderweg ook Daan Hooglugt vervangen wordt door Ruben van de Nieuwenhof. Het lukt Lierop door het Atletico Madrid-achtige spel van SSE nauwelijks om tot kansen te komen. Ook de irritaties nemen de tweede helft toe mede dankzij het optreden van de scheids die er zo af en toe zijn eigen interpretatie van de KNVB en IFAB regels op nahoud, misschien dat de baan van Marco van Basten bij de FIFA een goede carièreswitch zou zijn.

 Rob ontsnapt vervolgens na een harde overtreding bijvoorbeeld aan zijn tweede gele kaart maar wordt even later uit voorzorg gewisseld voor Bas. Op verschillende momenten in de tweede helft lijkt het spel vaker stil te liggen dan dat er wordt  gevoetbald en dat lijkt SSE in de kaart te spelen, maar Lierop weet na ruim 75 minuten toch nog langszij te komen: Lierop weet met de bal eindelijk de zestienmeter van SSE te bereiken en Thijs blijft vervolgens koel en schiet de 1-1 binnen. De vele blessuretijd die er zeker wel bijgeteld gaat worden lijkt in Lierops voordeel uit te kunnen gaan pakken maar voordat ze goed en wel aan een slotoffensief kunnen beginnen gaat het weer mis; als een lange bal niet wordt verwerkt wordt er een penalty weggegeven die door de bezoekers zonder problemen wordt benut: 1-2. Scoren doet Lierop niet meer in de resterende speeltijd waardoor deze derby de eerste competitienederlaag van het seizoen betekent.

Na de 0-4 nederlaag van vorig seizoen weet Lierop dus weer niet te winnen van een zeker niet goed spelend SSE (een understatement). Dat heeft er een vervelende wedstrijd van gemaakt maar zal daar zelf niet al te rouwig om zijn. Komende zondag wacht DESM in Weert als volgende tegenstander op Lierop. Vorig jaar werden we daar letterlijk van het veld geblazen, laten we hopen dat de lichtmasten dit jaar gewoon stil blijven staan op sportpark de Moesdijk. Tot zondag!
 
Lees verder
Lees minder
Lierop - Maarheeze 1-1 (1-0)
Als je moet voetballen op kunstgras is het fijn wanneer dat gras nat gemaakt wordt en daar ontbrak het vanmiddag niet aan. De weergoden lieten het de hele wedstrijd rijkelijk regenen hetgeen tot gevolg had dat er weinig publiek was.  Maar de voetballers konden zich lekker uitleven.  Het jonge team van Maarheeze had enkele erg balvaardige knapen in haar gelederen die op het kunstgras uitstekend uit de voeten konden.  Het zorgde voor een levendige wedstrijd waarin fel doch sportief gebald werd. Lierop had de eerste 25 minuten het heft in handen maar kreeg nauwelijks kansen.  Bart Sijbers stuitte na een mooie combinatie op de doelman en  Hidde Maas kopte uit een strakke corner van Rob van de Sluijs over het doel.
In minuut 25 het eerste gevaar voor het Lieropse doel. Sjoerd Hooglugt tikte een knap geplaatste bal over de lat tot corner.  Uit die corner werd vervolgens door een Maarheezenaar hard op de lat geknald.  Het tij leek te keren, maar toen sloeg Lierop toe. Rik Duijmelinck, die erg vaak niet gezien werd in die eerste helft, rukte op en tikte de bal op de inlopende Hidde Maas.  Hidde vond met een subtiel tikje het gaatje, 1-0.   Vlak voor de thee had Rob van de Sluijs de 2-0 moeten maken toen hij een lekkere assist van Rik Duijmelinck voor het intikken had.  Hij tikte echter mis.
 
Na de rust werd Maarheeze sterker en had Lierop moeite met de goed druk zettende tegenstander. Het zelfvertrouwen bij de gasten nam duidelijk toe terwijl de onzekerheid er bij de thuisploeg insloop.  De gelijkmaker viel toen een  niet al te sterk schot door Thijs van Heugten per ongeluk van richting veranderd werd waardoor Sjoerd Hooglugt kansloos was, 1-1.  Daarna ging de wedstrijd op en neer want beide teams gingen voor de winst.  Alleen Hidde Maas wist na een voorzet van Sander van der Loo het net te vinden, maar daar had hij zijn hand voor nodig. Scheidsrechter Wijsman had geen VAR nodig om dat te zien en omdat het ook niet ‘de hand van God’ was (citaat Diego Maradona)  kreeg Hidde een gele kaart.  Bij het laatste fluitsignaal stond de 1-1 nog steeds op het scorebord en daar konden beide ploegen vrede mee hebben.
 
Lees verder
Lees minder
Lierop komt na goed begin met de schrik vrij tegen Grashoek
De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen staat voor de deur en de eerste tegenstander van Lierop in de jaargang 2019/2020  is Grashoek. De clubs troffen elkaar de afgelopen jaren meerdere malen, maar die ontmoetingen vonden wel allemaal plaats in de 5de klasse. Grashoek promoveerde afgelopen seizoen en dus zullen we zien hoe ze het er vanaf brengen nu ze terug zijn in de 4de klasse. Lierop eindigde vorig seizoen op een haar na in de plays-offs en zal hopen die prestatie dit jaar te evenaren maar weet ook dat de concurrentie onverminderd groot is gebleven met nagenoeg eenzelfde competitie indeling als vorig seizoen.

Met een ten opzichte van vorig seizoen nieuwe naam in de basis, namelijk Rob Hurkmans, begint Lierop de wedstrijd redelijk goed. Lierop moet het spel grotendeels maken en krijgt ook al vroeg in de wedstrijd goede kansen op de voorsprong. In de 8ste minuut legt Bart van Brussel de bal panklaar op het hoofd van Bas die de bal maar net voorlangs kopt. Drie minuten later volgt een volgende kans dit keer voor Bart zelf, maar zijn inzet is niet sterk zat. De zo nu en dan rondzwervende Bart duikt de eerste twintig minuten nog vaker op rond de zestien van Grashoek zoals ook in de 17de minuut wanneer hij weer een goede voorzet heeft maar Lierop er door een miscommunicatie voor het doel niet van lijkt te kunnen profiteren. Hoewel het aantal kansen van Lierop na die eerste twintig minuten wat afneemt is het toch een klein wonder dat het na 45 minuten nog 0-0 staat.

Grashoek komt beter uit de rust dan hoe het de kleedkamer inging maar Lierop is het eerste kwartier na rust desondanks beter met wederom een aantal goede kansen voor Hidde die veelvuldig gehinderd wordt door de lat. Daan Hooglugt vervang na een uur vervolgens Rob van der Sluijs en als Lierop wederom een aantal kansen mist treed er vervolgens een vervelende voetbalwet in werking: als hij er aan de ene kant niet in wil, valt ie wel aan de andere kant, het is althans precies wat er gebeurd als Lierop te maken krijgt met een counter van Grashoek. Sjoerd weet nog tot twee keer toe te redden maar kan uiteindelijk niet voorkomen dat Grashoek de voorsprong pakt: 1-0. Het lijkt even hard aan te komen bij Lierop dat vervolgens even wat tijd nodig heeft om weer op gang te komen, met tussendoor nog een aantal mogelijkheden voor Grashoek om de genadeslag toe te dienen. Dat laten ook zij echter uit waarna Lierop aan het slotoffensief begint. Wietse Maas komt erin voor Kevin Geerts en Rob Hurkmans gaat als extra spits mee naar voren, een beslissing die uiteindelijk heel goed uitpakt. Het is inmiddels diep in de blessuretijd als Rob namens Lierop de gelijkmaker op het scorebord zet en dus nog een punt redt; de eindstand bedraagt daardoor 1-1.
Lees verder
Lees minder
Neerkandia – Lierop 0-0
Eén puntje, nul doelpunten, vier gele kaarten en geen kans meer op  nacompetitiedeelname.  Het eerste elftal van Lierop heeft betere weekenden gekend.  In de wedstrijd tegen Neerkandia zat het  venijn in de staart. Pas de laatste 20 minuten brandde de strijd los en werd het zowaar nog aantrekkelijk voor de toeschouwers. Tot die tijd deden de spelers zeer zeker hun best maar dan toch vooral de verdedigers.  Want kansen kwamen er nauwelijks. Wel gele kaarten, maar liefst zes in totaal wat helemaal niet paste bij de sfeer van het spel in de eerste vijf kwartier.   Want behalve wat onbenullige lompe overtredingen was het verder een gezapig gebeuren met zo nu en dan een half kansje. 

Toen de Lierop-staf vernam dat SSE op voorsprong kwam tegen RKESV drong het besef door dat winst noodzakelijk was wilde men nog in aanmerking komen voor plek drie, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Met Daan Hooglugt voor de geblesseerde Thijs Bekx,  Daan Kuijpers voor Kevin Geerts en enkele omzettingen werd er halverwege de tweede helft vol op de aanval gespeeld.  Dat leverde risico’s op in de vorm van kansen voor Neerkandia dat af en toe snel en gevaarlijk uitviel.  Een vrij voor Sjoerd Hooglugt staande Neerkanter had de bal voor het inschieten maar mikte recht op Sjoerd. Kort daarvoor was de thuisclub met een kopbal dichtbij de openingstreffer. Hidde Maas was met een laag ingeschoten vrije trap gevaarlijk.

Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd sloeg de vlam in de pan.  De Neerkantse doelman mocht een vrije trap nemen en plaatste de bal recht in de voeten van Rob van der Sluijs.  Rob zei nog net geen ‘dank je wel’ maar knalde onverbiddelijk raak.  Terwijl heel Lierop juichte stond de grensrechter van Neerkant met de vlag omhoog.  Hij vertelde aan de scheidsrechter dat het doelpunt niet geldig was omdat Rob binnen de lijnen van het strafschopgebied stond toen hij de bal in de voeten kreeg. De scheidsrechter nam dat serieus en keurde het doelpunt af.  Een tumultueuze slotfase was het gevolg.
 
De emoties liepen even hoog op maar daarna hervatte Lierop extra energiek de strijd.  Bart Sijbers was met een prachtig afstandsschot dichtbij een wereldgoal, maar de bal vloog net naast het doel.  Hidde Maas had de bal uit een corner van Rob van der Sluijs  voor het inkoppen, maar hij had vandaag zijn dag niet.  Waardoor het uiteindelijk eindigde zoals het begon, 0-0.  Daarmee is de kans op nacompetitie verkeken.  Maar het wordt zondag thuis tegen ODA toch gewoon een heel gezellige afsluiting van de competitie.
Lees verder
Lees minder
RKESV – Lierop 0-0
Lierop vocht in het plaatsje Ell  tevergeefs een verbeten strijd om de drie punten.  Het besef was er dat dit weekend de derde plek op de ranglijst behaald kon worden want concurrent SSE moest naar koploper RKSVO.  Maar de thuisploeg was nog lang niet aan zomervakantie toe en knokte voor wat het waard was. Omdat de scheidsrechter van ‘mannelijk spel’ hield,  of omdat hij zijn kaarten vergeten was, ontspon zich een wedstrijd waarbij zeer nadrukkelijk de grens gezocht werd en het spel meerdere malen onderbroken moest worden omdat een speler geblesseerd op het gras lag.  Peter van Vlokhoven,  verzorger van Lierop, schijnt in de rust al aan de zuurstoffles gelegd te zijn, zó moe was hij. Even werd overwogen om Mano vd Waarsenburg dan maar verzorger te laten zijn, want die was door de scheidsrechter kort voor de rust naar het kleedlokaal verwezen na een discussie over de wezenlijke vraag of de bal nou wel of niet helemaal over de kalklijn was geweest.  Het was kortom alles behalve een saaie typische nul-nul-match.
 
Al in de 2e minuut werd Bart van Brussel onderuit geschoffeld door zijn tegenstander die echt wel voor de bal ging maar net iets later was dan Bart.  Dit soort confrontaties bleef de hele wedstrijd voorvallen omdat aan beide zijden een soort van ‘over-mijn-lijk-houding’ kwam.  Omdat niemand het echt slecht bedoelde was het voor het schaarse publiek een aantrekkelijk duel met meerdere kansen voor beide doelen.  Lierop startte goed o.a. met een  zwabberend afstandsschot van Bart Sijbers dat door de Ellse doelman goed gepareerd werd.  Rob van der Sluijs miste een opgelegde mogelijkheid na prima voorbereidend werk van Bas vd Wittenboer. Ook de handige spits van RKESV was tot twee maal toe dicht bij een treffer, maar stuitte op Sjoerd Hooglugt.   
 
Meteen na de thee kopte een Ellenaar op de buitenkant van de paal van het Lieropse doel.  Waarna Lierop een tijdlang achteruit moest en erg veel moeite had met de fysiek sterke en keihard werkende Limburgers.  Thijs van Heugten moest bij een scrimmage voor het doel een bal van de lijn halen.  Het laatste kwartier leek de Ellse pijp leeg te raken en nam Lierop het heft in handen. Het leverde kansen op.  Bas van de Wittenboer passeerde handig de doelman na een goede assist van Maarten van den Eijnden maar zag zijn inzet van de lijn gehaald door een attente verdediger. Rob Hurkmans kopte een hoge bal van Rik Duijmelinck op de lat en een Lierops doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. 
 
Trainer Roy Manders dirigeerde zijn manschappen in die slotfase nadrukkelijk naar voren, maar moest uiteindelijk net als zijn spelers genoegen nemen met de dubbelblanke uitslag. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel een correcte weergave van de verhoudingen in het veld. Gezien de offensieve instelling hadden beide teams dan eerder een 3-3 eindstand verdiend. Al koop je daar verder ook niet veel voor.
Lees verder
Lees minder
DOSL - Lierop 0-1 (0-0)
Lierop kwam met drie punten terug uit Leende en daar was dan eigenlijk ook alles mee gezegd.  Na de blamage van afgelopen donderdag tegen Sterksel was de winst extra welkom, maar opnieuw ging het niet van een leien dakje. De eerste helft was weinig boeiend. Behalve een door Bart Sijbers genomen vrije trap,  die van richting werd veranderd en daardoor op de lat ketste was, er nauwelijks echt doelgevaar te bespeuren. Lierop had een licht veldoverwicht maar speelde te slordig om de hard werkende Leendenaren te verontrusten.  Vlak voor de rust was Hidde Maas met twee achtereenvolgende kopballen uit een corner gevaarlijk,  de DOSL-doelman greep twee maal goed in. 
 
In de tweede helft werd de wedstrijd een stuk rommeliger o.a. door het soms warrige fluiten van de scheidsrechter.  Een gele kaart voor een DOSL-verdediger die de op snelheid liggende Daan Hooglugt een beuk gaf was de inleiding tot meerdere overtredingen, botsingen en blessures. Zelfs achter de reclameborden viel een slachtoffer toen een toeschouwer vol geraakt werd door een bal die daar natuurlijk helemaal niet had moeten komen.  De bal moet in de goal en de toeschouwer stond zowat op het midden aan de zijlijn! Nadat zij was opgelapt ging het foutenfestival op het veld gewoon door en werd de gele kaart meerdere malen in de lucht gehouden o.a. voor Chris Filippini en Rik Duijmelinck na forse ingrepen.
 
In de 86e minuut nam Lierop onverwacht een voorsprong toen Ralf van de Laar de bal op maat inspeelde op de inlopende Rob van der Sluijs die enkel binnen hoefde te knikken en dat perfect deed.  Diezelfde Rob begon vanaf dat moment opzichtig tijd te rekken en dat werkte op de zenuwen van de scheidsrechter die maar liefst zeven minuten blessuretijd aangaf en vervolgens nog twaalf minuten liet spelen. De sfeer werd er op het veld en langs de lijn niet prettiger op en dat had weer tot gevolg dat reservedoelman Jelle Welten onverwacht toch nog speelminuten kreeg.. niet als keeper, maar als grensrechter.
Lees verder
Lees minder
Krachtig Lierop doet aan de hand van Bart van Brussel goede zaken op knotsgekke voetbalzondag
Na het gelijke spel van vorige week moet Lierop tegen degradatiekandidaat Altweerterheide winnen en het liefst ruim ook; nu het einde van de competitie steeds dichter bij komt gaat namelijk ook het doelsaldo tellen. Terwijl Lierop komende maand behoorlijk wat wedstrijd te wachten staat door het inhaalprogramma is het tegen Altweerterheide zaak om de maand April goed van start te gaan, zeker omdat er een topper elders op het programma staat: ONDO ontvangt in eigen huis RKSVO.
 
Altweerterheide is zeker geen tegenstander van formaat, maar het blijkt toch knap lastig om tegen ze te spelen. Hoewel Lierop veel aanvalt en goed speelt in de eerste helft lukt het de uitploeg toch om ruim een kwartier stand te houden. Na 4 minuten had de bal er al in gekund, Kevin Geerts krijgt een kopkans maar ziet zijn inzet in de handen van de keeper vallen. Een minuutje later weet diezelfde keeper nog redding te brengen op een schot van Ralf van de Laar. Het is vervolgens even rustig voor het doel alvorens de 17de minuut begint met een opgelegde kans voor Bart van Brussel. Hij mist hem maar haalt nog geen minuut later zijn revanche als Kevin de bal goed voorgeeft. Bart is attent en tikt hem bij de tweede paal binnen: 1-0. Hoewel het piept en kraakt van allen kanten bij Altweerterheide lukt het Lierop vervolgens de 1ste helft maar niet om de score uit te breiden. De tegenstand is nihil, de tegenstander niet goed maar de ruststand is ondanks alles, waaronder een onterecht niet gegeven penalty, 1-0.
 
Na rust wil Lierop duidelijk uit een doelpuntrijker vaatje tappen. De barman in deze is eerst Kevin, die nu de rollen zijn omgedraaid op aangeven van Bart de 2-0 maakt. Bart speelt eerst de keeper pijnlijk eenvoudig uit waarna Kevin hem voor het intikken heeft. Niet veel later komt de volgende barman uit het doelpunten vaatje tappen: uit een corner maakt Daan Hooglugt op fraaie wijze de 3-0. Niet alleen drinken, ook tappen kunnen ze wel blijkt even later als Bart het nog overvolle vaatje opnieuw aanbreekt en de 4-0 maakt. Hij schiet hard binnen uit een lastige hoek en geeft de keeper het nakijken. Wietse Maas komt er vervolgens in voor Rik Duijmelinck waarna Lierop zijn scoringsdrift nog een mooi vervolg geeft: eerst is het Hidde Maas die voor de zoveelste keer dit seizoen het net weet te vinden: 5-0.
 
Daarvoor is ook Ralf van het veld gegaan en vervangen door Rob Hurkmans. Dit geeft Rob van der Sluijs, vandaag voor de gelegenheid middenvelder, de kans om als aanvaller de kers op de baklava te zetten: 1-op-1 met de keeper rond hij rustig af en maakt hij er 6-0 van. Bart laat in het restant nog behoorlijk wat kansen op de hattrick liggen terwijl ook de overige spelers nog kansen zat krijgen om Altweerterheide nog een kopje kleiner te maken. Aan het resultaat doet het echter niks af: Lierop wint glansrijk met 6-0.
 
Of dat nog niet genoeg is om er een knotsgekke voetbalzondag van te maken is er ook nog verrassend nieuws uit Heusden. Daar heeft ONDO namelijk een blamerende thuisnederlaag geleden tegen Ospel. Na 2 minuten stond het al 0-1, na 90 minuten stond er 1-7 op het scorebord. Voor de titelstrijd is dit een verrassende wending en zou het in theorie ook betekenen dat Ospel bovenaan kan komen te staan. Omdat zowel SSE als Neerkandia, concurrenten van Lierop, ook niet wisten te winnen doet Lierop enorm goede zaken met de monsterzege tegen Altweerterheide in de strijd om de 3de/4de plaats. Lierop heeft nu 32 punten en gaat donderdag om 19:30 uur op zoek naar de volgende 3. Ze hopen die te vinden in Sterksel, de kans dat ze die vinden is aanwezig. Tot dan!
Lees verder
Lees minder
Lierop doet goede zaken in tweeluik tegen Cranendonck
Het komt zelden voor in de lagere klassen van het amateurvoetbal, maar het is Lierop zowaar overkomen de afgelopen weken: een tweeluik. Tegenstander was Cranendonck, dat 2 wedstrijden minder heeft gespeeld dan Lierop en 1 punt minder heeft op de ranglijst. Het beloofd vooraf een do or die te worden aangezien Lierop 2019 nog niet echt lekker is begonnen. Na 3 nederlagen op rij moet er gewonnen worden van Cranendonck om geen vrije val op de ranglijst te maken.
 
De eerste wedstrijd van het tweeluik wordt gespeeld in Soerendonk. Lierop start de 1ste helft goed en krijgt ook de eerste grote kans doordat de bal via Ralf van de Laar en Rik Duijmelinck bij Rob van der Sluijs komt. Deze schiet hem echter recht op de keeper af. Het is Rik die vervolgens belangrijk is met zijn openingstreffer: via Hidde komt Rik aan de bal en hij schiet hem vervolgens prima achter de keeper: 0-1. Lierop weet de thuisploeg de 1ste helft steeds voor langere tijd onder druk te zetten en heeft ze af en toe ook met de rug tegen de muur. Na een half uur krijgt Cranendonck zijn eerste paar kansen, maar het is erg slordig in de afwerking. Beide ploegen krijgen in de eerste helft zat kansen om nog meer te scoren, maar het blijft 0-1.
 
De 2de helft is vervolgens nog geen 2 minuten onderweg als Lierop een penalty krijgt. De VAR hoeft er bij de overduidelijke overtreding niet aan te pas te komen en Hidde gaat achter de bal staan en schiet hem zonder problemen binnen: 0-2. De wedstrijd wordt door Lierop hierdoor al vroeg in het slot gegooid. Lierop wordt wat slordiger, Cranendonck krijgt wat meer kansen. Ze zijn echter niet wakker in de voorhoede bij Cranendonck, dat als nummer 5 qua niveau toch best tegenvalt. De 0-2 lijkt dan ook een mokerslag te zijn die ze niet meer te boven komen. Lierop speelt de wedstrijd verder zonder problemen uit en pakt zo zijn 2de overwinning in 2019. Omdat Cranendonck minder verliespunten heeft dan Lierop is de overwinning van groot belang. Als Lierop ook thuis weet te winnen, heeft Cranendonck het niet meer in eigen hand om Lierop te passeren op de ranglijst. Er staat dus behoorlijk wat op het spel, namelijk het uitschakelen van een directe concurrent.
 
Ook de thuiswedstrijd begint voor Lierop sterk. Al in de 1ste minuut krijgt Ralf van de Laar een enorme kans op de openingstreffer, maar hij laat de kans liggen. Even later krijgt Lierop via Ralf en Hidde weer een kans om op voorsprong te komen, maar ook nu profiteert Lierop niet. Net zoals vorige wedstrijd is Lierop ook nu veruit de betere ploeg in de eerste 30 minuten. Wederom kan Cranendonck niet echt een vuist maken en speelt het niet geweldig voor de rust. Er wordt voor de rust niet meer gescoord op sportpark de Renkant en ook na rust heeft Lierop het lastig met het scoren van doelpunten. Hoewel Cranendonck geen groot gevaar vormt voor Lierops doel komen ze er zo nu en dan wel gevaarlijk uit. Na 60 minuten krijgen ze hun eerste grote kans na geknoei in de Lieropse achterhoede. Lierop is ook in de 2de helft naarstig op zoek naar het openingsdoelpunt, maar de bal wil het doel niet in gaan. Lierop dringt de laatste 10 minuten nog enorm aan maar weet niet meer tot scoren te komen, wat wel verdiend was geweest. De eindstand is hetzelfde als de stand waarmee de wedstrijd begon, 0-0.
 
Doordat er nog heel wat wedstrijden in worden gehaald in April is de stand op de ranglijst nog niet helemaal van belang. Lierop staat momenteel met 29 punten op een 5de plaats, interessanter is echter de ranglijst van verliespunten van alle ploegen, die rekening houdt met de inhaalwedstrijden. Daarop bezet Lierop de 6de plaats, 1 punt achter Cranendonck. Door het gelijke spel heeft die ploeg de mogelijke 5de plaats nog in eigen hand, Lierop zal komende weken aan de bak moeten om punten te pakken tegen het onderste gedeelte van de ranglijst. Dat zal moeten beginnen met een thuiszege tegen Altweerterheide komende zondag, het vervolg is een uitwedstrijd tegen Sterksel komende donderdag. Tot dan!
 
1. ONDO 9 verliespunten
2. RKSVO 11
3. Neerkandia 16
4. SSE 19
5. Cranendonck 21
6. Lierop 22
7. RKESV 24
8. DOSL 25
9. RKMSV 27
10. DESM 30
11. Maarheeze 37
12. ODA 39
13. Altweerterheide 41
14. Sterksel 45
Lees verder
Lees minder
Lierop zakt mijlenver door de ondergrens tijdens veegpartij tegen SSE
De topper tussen Lierop en SSE, tevens een van de weinige derby’s voor Lierop deze competitie, leverde Lierop geen punten op. Waar voorafgaand nog geteerd kon worden op de 0-2 overwinning in Someren-Eind van eerder dit seizoen werd het deze wedstrijd al snel duidelijk dat Lierop een hele vervelende middag te wachten stond.

Waar de eerste 10 minuten van de 1ste helft nog van een redelijk niveau waren ging het daarna al snel mis. Laat er geen misverstanden over bestaan: Lierop creëerde ook de eerste 10 minuten weinig tot niets, maar de vroege voorsprong van de uitploeg kwam toch als een donderslag bij heldere hemel; een goede indraaiende corner van SSE wordt door de verdediging en doelman van Lierop volledig gemist waarna de bal bij de 2de paal doodeenvoudig ingekopt wordt: 0-1.
 
Waar Lierop de controle de eerste 10 minuten nog enigszins in handen heeft raakt het die na de achterstand voor de rest van de partij kwijt, iets wat Ralf van de Laar nog even fijntjes illustreert op het moment dat hij een gele kaart pakt. Hij botviert zijn frustratie op de grensrechter en geeft hem een duw; de oliedomme en onhandige actie wordt ‘slechts’ met geel bestraft, waar Lierop toch blij mee mag zijn. Het kan echter niet voorkomen dat Lierop nog voor de rust op een grotere achterstand wordt gezet. Thijs van Heugten verliest een lastige terugspeelbal als deze van zijn voet stuit, een uitbraak van SSE volgt. Sander van der Loo weet de schade in eerste instantie te beperken tot een corner, maar daar gaat het wederom mis. Op volledig identieke wijze als waaruit de 0-1 kwam weet SSE namelijk ook de 0-2 te maken: een met links ingedraaide corner wordt bij de 2de paal binnengekopt. Weer ziet de Lieropse (doel)verdediging er belabberd uit.

Coach Roy Manders voert geen wijzigingen door in de rust, maar helpen doet dat niet. Hoewel men zegt dat ‘’een ezel zichzelf niet 3 keer aan dezelfde steen stoot’’ blijkt dat Lierop vandaag geenszins het niveau van een ezel heeft; sterker nog, als het in de 2de helft op een 0-3 achterstand komt kun je je afvragen of de selectie niet al met het hoofd bij St. Patrick’s Day is, want de derde tegentreffer is wederom een exacte kopie van de 0-1 en 0-2.  Een corner wordt nu direct met links het doel ingedraaid: 0-3. Na de goal wordt Bas van de Witteboer er afgehaald, hij wordt vervangen door Daan Hooglugt. Voordat Lierop echter in staat is een antwoord te formuleren krijgen zij de 0-4 al om de oren: een messcherpe counter van SSE eindigt in een doelpunt als de bal voor het doel breed wordt gelegd en eenvoudig kan worden binnengetikt.
 
De gifbeker bleek helaas nog niet leeg, 15 minuten later wordt Ruben van de Nieuwenhof er nog terecht afgestuurd met rood vanwege het natrappen van de tegenstander. In het restant van de wedstrijd wisselt Lierop nog en komen Wietse Maas en Rob Hurkmans erin, maar de enige die Lierop op dat moment nog had kunnen redden was Houdini. Kansen over en weer werden niet meer verzilverd, waarna de eindstand 0-4 bedroeg.

Komende zondag mogen de mannen op zoek naar eerherstel tegen Cranendonck, waar voorkomen moet worden dat Lierop voor een 4de keer op rij punten laat liggen. Lierop staat nog steeds 4de in de competitie maar moet er door het grote aantal inhaalwedstrijden van de concurrentie toch rekening mee gaan houden dat ze nog wat gaan zakken, dat kan echter voorkomen worden door onder andere te winnen bij een van die concurrenten: Cranendonck. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
Scheids staakt wedstrijd DESM-Lierop na 10 minuten waarin Lierop van alle kanten van het veld wordt geblazen
De wedstrijd DESM-Lierop eindigde zondag nog voordat hij goed en wel op gang kon komen. Lierop, dat vooraf toch wel geacht zou worden om punten te pakken tegen de nummer 4 van onder, heeft na 2 nederlagen op rij na de winterstop behoefte aan weer eens een overwinning; DESM leek daar toch een goede tegenstander voor.
 
Dat de wedstrijd überhaupt werd afgetrapt mag op zich al bijzonder noemen door de toch pittige weersomstandigheden. Het waaide zo enorm hard dat zelfs de lichtmasten na 10 minuten begonnen te trillen op hun grondvesten, maar daar leek de scheids voorafgaand aan de wedstrijd toch anders over te oordelen.
 
Toch een paar positieve punten: Lierop hield DESM de eerste 10 minuten constant onder druk waar de thuisploeg zelden onderuit wist te komen. Ook kreeg Lierop veruit de meeste kansen en stond het te verdedigen op de middenlijn. Toch is nog maar de vraag of dit kwam dankzij de goede bedoelingen van Lierop of door het feit dat Lierop de wind in de rug had. Zo wist DESM de bal wel eens uit te verdedigen maar als de bal de middenlijn passeerde, waaide deze gewoon weer terug de helft van DESM op. Het resulteerde uiteindelijk in een corner, die net zoals de vrije trappen niet te nemen was. De bal hoort bij standaardsituaties namelijk stil te liggen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.
 
Dat de scheidsrechter na 10 minuten besloot om de wedstrijd stil te leggen was een goede beslissing aangezien het toen zowaar nog harder leek te gaan waaien. De stand na die 10 minuten was nog steeds 0-0 en naar verwachting zullen de resterende 80 minuten ingehaald worden tijdens het paasweekend, vermoedelijk op 20 april. Verdere informatie is natuurlijk gewoon te vinden op de site.
Ook nog belangrijk: komende zondag staat voor Lierop de derby en topper tegen SSE op het programma, net als het Ierse bier Guinness dat geserveerd wordt tijdens de St. Patrick’s party die na de wedstrijd plaats zal vinden. Reden genoeg dus om te komen kijken!
Lees verder
Lees minder
Lierop gaat ongelukkig ten onder in boeiende topper tegen RKSVO

Een zes-puntenwedstrijd zo werd hij naderhand omschreven door enkele supporters. Lierop speelde afgelopen zondag tegen RKSVO, slechts een van de drie ploegen waarvan het dit seizoen verloor. In de met 4-2 verloren uitwedstrijd zaten de mannen van trainer Roy Manders geen moment echt lekker in de wedstrijd, aan hen is het om te bewijzen dat deze editie wel gewonnen kan worden. Vorig jaar wist Lierop met 5-2 te zegevieren thuis tegen Ospel maar vooraf is duidelijk dat het zo makkelijk niet zal gaan vandaag. Ook voor de stand op de ranglijst staat er een hoop op het spel; ONDO, dat ruimschoots aan kop gaat, speelt een lastige uitwedstrijd bij SSE en Lierop zou dus zomaar punten in kunnen lopen bij een overwinning.

En die overwinning leek er toch wel in te zitten de eerste minuten. In de openingsfase krijgt Lierop al een aantal kansen via onder andere Rob van der Sluijs en Ralf van de Laar maar zoals nog wel vaker deze wedstrijd gaan deze kansen er niet in. Wat in de beginfase van de wedstrijd ook direct opvalt is het niet al te beste optreden van de scheidsrechter, die deze wedstrijd bepaald niet onder controle had. Ospel zit in het begin niet lekker in de wedstrijd maar het weet Lierop door middel van fysiek spel en veel duwen en trekken beetje bij beetje meer tegenstand te bieden. Aangezien de scheids hier niet op ingrijpt met kaarten zet RKSVO deze manier van spelen de 1ste helft voort wat het voor Lierop na een half uur steeds moeilijker maakt om in zijn spel te komen. In de 37ste minuut krijgt Ospel een goede kopkans waarop Sjoerd Hooglugt makkelijk redding weet te brengen, maar ook hij kan niet voorkomen dat het voor rust toch nog fout gaat. Hoewel Lierop de bovenliggende partij is weet Ospel het spel van Lierop redelijk te ontregelen tot een opstootje aan toe. Hiervoor worden wat kaarten uitgedeeld maar nog belangrijker: de vrije trap waaruit de 0-1 valt. Een bal die lang onderweg is lijkt rakelings langs het doel af te gaan maar bij de 2de paal duikt er plots een speler van RKSVO op die onverbiddelijk de 0-1 binnenkopt.

Lierop staat de 2de helft voor een pittige opdracht maar begint vol goede moed en krijgt net zoals in de 1ste helft genoeg kansen. Deze laat het echter lang onbenut. In de 54ste minuut vervangt Ruben van de Nieuwenhof Sander van der Loo en een paar minuten later wordt Kevin Geerts ingebracht voor Bas van de Witteboer. Met de wissels gaat Lierop opzoek naar de gelijkmaker en na lang aandringen valt deze ook: Hidde Maas krijgt de bal van Ralf van de Laar op de zestien en twijfelt niet; zijn heerlijke schot zet Lierop naast Ospel: 1-1. Lierop is na de 1-1 weer een stuk beter dan RKSVO maar weet daar wederom niet van te profiteren. Rob en Kevin missen beide een goede kans op de thuisploeg op voorsprong te zetten. Wat Lierop maar niet wil lukken gebeurt wel aan de andere kant: wederom uit een vrije trap komt de bal voor het Lieropse doel. Als niemand de bal weg weet te werken is er vervolgens een Ospels beentje dat de 1-2 in de touwen jaagt. Wat volgt is een hoop vreugde bij de Limburgers en een Lierop dat in de laatste minuten alles of niets gaat spelen, wat volledig te begrijpen is. Door het risico dat hiermee genomen wordt valt echter wel de 1-3 nog, uit een counter na een corner voor Lierop.

De nederlaag zal toch hard aankomen ten eerste doordat hij niet verdiend was. Wat het nog zuurder maakt is dat ONDO bij SSE niet verder wist te komen dan een gelijkspel. Lierop laat dus een uitgelezen kans liggen om in te lopen op ONDO maar niet getreurd: komende zondag staat de derby tussen Lierop en ONDO op het programma in Heusden, een uitgelezen kans om de koploper het tweede puntenverlies op rij toe te dienen. De aftrap is om 14:30 op sportpark de Heikamp. Lierop 2 speelt vooraf nog uit tegen ONDO 2 en na afloop is er een DJ aanwezig in Heusden, dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie zondag!
 

Lees verder
Lees minder
Lierop hervat competitie met klinkende zege op RKMSV dankzij overtuigende tweede helft
Lierop 1 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen RKMSV uit Meijel. De ploeg van trainer Roy Manders zal toch met enige hoop naar de ontmoeting tegemoet hebben gezien; de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen op 18 november wist Lierop namelijk te winnen in Limburg met 0-2. Hoewel de tweede periode niet geweldig begon voor Lierop en ze de achterstand op ONDO alleen nog maar groter zagen worden is er nog geen man overboord, door het grote aantal afgelastingen is er op basis van de ranglijst namelijk geen zinnige conclusie te trekken over ieders positie.

De wedstrijd begint de 1ste helft zeker niet geweldig. Lierop weet amper iets te creëren en komt maar moeilijk door de sterke organisatie van RKMSV heen. De eerste goedlopende aanval van Lierop in de 17de minuut levert het pas eerste gevaar op: Chris Filippini weet Rik Duijmelink met een goede steekpass te bereiken en Rik weet de bal vervolgens nog voor het doel te krijgen, maar zonder enige twijfel wordt de bal weggehaald waarna het gevaar weer geweken is. Hoewel Meijel ook geen overvloed aan kansen heeft zijn zij nog het meest gevaarlijk via nummer 10 Ad Snijders en vanuit een aantal standaardsituaties. Tegen het einde van de 1ste helft krijgt Lierop steeds meer grip op de wedstrijd; vlak voor rust volgt echter nog wel een complete verassing: als iedereen met zijn hoofd al een beetje bij de rust is maakt Lierop namelijk 1-0. Kevin Geerts is de man van de assist door strak met links voor te geven op Bas van de Witteboer die zonder moeite de bal binnen kan tikken.

De achterstand blijkt bij RKMSV harder aan te komen dan verwacht. Waar het spel van de uitploeg in de 1ste helft nog redelijk constant was komen zij er in de 2de helft geen moment meer aan te pas. In de 49ste minuut verdubbelt Lierop zijn voorsprong namelijk: wederom is het Kevin die met een goede vrije trap de bal voor het doel slingert. Iedereen lijkt de bal te missen maar bij de tweede paal is daar toch nog Rob van der Sluijs die profiteert en de 2-0 tegen de touwen jaagt.
Het blijkt de volgende mokerslag te zijn voor Meijel dat 10 minuten later moet toekijken hoe Lierop de wedstrijd in het slot gooit: Bas komt op rechts goed door en schiet vanuit een schier onmogelijke hoek via beide doelpalen prachtig raak: 3-0.
Dankzij zijn tweede van de dag moet RKMSV nog meer op de aanval gaan spelen als ze met een resultaat huiswaarts willen keren en hier weet Lierop in de slotfase nog optimaal van te profiteren: het is Hidde Maas die veel ruimte krijgt en besluit om van een afstand maar eens uit te halen. Hij krult de bal op weergaloze wijze de rechter kruising in en zet Lierop zodoende op een ruime 4-0 voorsprong.
 
Wissels waren er ook nog: Bart van Brussel, Ruben van de Nieuwenhof en Rens Hurkmans vervingen respectievelijk Kevin Geerts, Rob van der Sluijs en Sander van der Loo.
Door de overwinning loopt Lierop 3 punten in op ONDO wiens wedstrijd bij Neerkandia werd afgelast. Met 25 punten bezet Lierop momenteel nog steeds de 2de plaats op de ranglijst met 1 wedstrijd minder gespeeld dan ONDO. Volgende week staat Lierop voor de klus om Sterksel te verslaan, de ploeg wiens negatieve doelsaldo bijna groter is dan het aantal dagen dat Ajax niet meer bovenaan heeft gestaan. Desalniettemin zal Lierop scherp moeten zijn, mogelijk puntverlies zal volgende week namelijk de boeken in gaan als een blamage van wereldformaat.
Lees verder
Lees minder
Lierop blameert zich tegen DOSL en raakt achterop in de tweede periode
Over de laatste thuiswedstrijd van Lierop tegen DOSL van afgelopen zondag kunnen we heel kort zijn: het was gewoon niet goed genoeg. De wedstrijd tegen middenmoter DOSL leek voor aanvang van de wedstrijd niet al te veel moeite op te moeten leveren maar Lierop had het net zoals een aantal weken terug tegen RKESV in eigen huis verassend lastig.

De wedstrijd begint nog aardig en Lierop krijgt een aantal mooie kansen, maar nadat zowel Rik als Hidde Lierop niet op voorsprong weten te zetten gaat het bergafwaarts. De eerste kans voor DOSL betekent echter direct een doelpunt: na een goede vrije trap staat Lierop niet goed te dekken en zo komt een van de aanvallers van DOSL aan de bal. Deze profiteert van de verdedigende dwaling en maakt zo enigszins tegen de verhoudingen in 0-1. Niet dat Lierop geweldig speelde, wat ook de rede voor de 0-2 is. De normaal zo stabiele Lieropse defensie geeft namelijk weer niet thuis en nadat er wederom een aanvaller van DOSL volledig vrij staat en deze de bal prachtig binnen schiet kijkt Lierop voor rust al tegen een 0-2 achterstand aan.

Lierop komt de kleedkamer agressief uit en wil zichtbaar veel arbeid leveren om de wedstrijd om te draaien maar dat zit er geen moment in. Bart van Brussel vervangt Kevin Geerts in de rust maar voor een ommekeer zorgt het niet. Lierop probeert veel maar komt in de 2de helft vrijwel niet tot kansen waarmee ik dit verslag ook lekker kort en bondig kan houden voor mijn doen.

Komende week alweer de laatste wedstrijd van de 1ste seizoenshelft, dan speelt Lierop uit tegen Altweerterheide. Het belooft op voorhand een leuk affiche te worden. Lierop blijft ondanks de nederlaag 2de maar dit is mede ingegeven door het feit dat RKSVO 2 wedstrijden minder gespeeld heeft. Op verliespunten staat Lierop momenteel vierde, maar ook dit wil niet al te veel zeggen in deze fase van de competitie. Wat wel veelzeggend was: het spel van Lierop. Halen ze het niveau van de laatste weken dan zal de wedstrijd tegen Altweerterheide zeker gewonnen kunnen worden, zo niet dan gaat het een lastige klus worden. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
Maarheeze – Lierop 0-3 (0-0)
Lierop behaalt een geflatteerde zakelijke overwinning op een op het oog minstens zo sterk Maarheeze. Nadat prins Jochem en jeugdprins Thomas voor een carnavaleske opening van de wedstrijd hebben gezorgd, ontspint zich op het natuurgras een duel waarbij de thuisploeg een optisch overwicht heeft. De eerste kansen zijn ook voor de  oranjezwarten, maar die worden niet benut. In de 10e minuut ploft de bal uit een knal van Verhoeven boven op de lat van Sjoerd Hooglugt.  
In de 27e minuut timet Sjoerd verkeerd bij het uitlopen en wordt hij gepasseerd door diezelfde Remy Verhoeven die vervolgens tegen de paal tikt.  Daar kruipt Lierop door het oog van de naald. Na dat eerste half uur nemen de roodwitten steeds meer de touwtjes in handen.  Uit een vloeiende aanval zet Bas van den Wittenboer strak voor op Rob van der Sluijs die met een subtiel hakje Hidde Maas in stelling wil brengen.  Hidde wordt echter goed verdedigd en kan enkel bij de bal komen door de verdediger enigszins onheus in het gras te doen belanden. Een gele kaart is zijn deel.  Bas van de Wittenboer ziet zijn prima kopbal uit een corner gekeerd door de jonge keeper van Maarheeze en Hidde Maas heeft vlak voor de thee de bal voor het in knallen, maar hij mikt naast. 
 
In de tweede helft is Lierop duidelijk de baas. Na een afgeslagen poging van Maarheeze stuurt Bas van den Wittenboer Rob van der Sluijs op pad. Rob bereikt met een prima pass Ralf van de Laar die vervolgens heel handig de bal over de iets te ver voor zijn doel staande Maarheezer doelman plaatst, 0-1.  De thuisploeg is dik tien minuten van slag maar zet dan weer vol koers op de Lieropse goal. Verhoeven zet Koen Wilbers vrij voor Sjoerd Hooglugt, maar die heeft geen enkele moeite met het slappe schot dat volgt.  Even later baalt Wilbers wéér want hij kopt de bal op de paal naast een aan de grond genageld staande Hooglugt.
In de 74e minuut valt de beslissing. Ralf van de Laar wordt onderuitgehaald en Kevin Geerts plaatst de bal met links handig in het overvolle strafschopgebied. Daar mist iedereen behalve de inlopende Hidde Maas, 0-2.  Tien minuten later stuurt Rik Duijmelinck met een inworp Rob van der Sluijs op het vijandelijk doel af. Rob blijft koel en schuift beheerst de 0-3 binnen.
 
Lees verder
Lees minder
Lierop laat onnodig dure punten én de koppositie liggen in de wedstrijd met middenmoter RKESV
Lierop heeft afgelopen zondag dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen RKESV. Vooraf leek het nog een gunstig weekend te worden, aangezien Ospel uit bij SSE een lastig duel te wachten stond. Lierop draait na 8 wedstrijden nog steeds bovenin mee en had tegen de ploeg uit het Limburgse Ell de 7de overwinning dit seizoen kunnen boeken.

Daar leek het in de beginfase ook wel op uit te draaien. Lierop kreeg in de 1ste helft de eerste kansen. Via een steekpass van Rob van der Sluijs komt Ralf van de Laar namelijk aan de bal en die legt hem prima af op Bas van de Witteboer. Hij krijgt de bal er echter niet in en als RKESV iets later ook een kans door Sjoerd gekeerd ziet worden is de wedstrijd enigszins los. Enorme kansen over en weer blijven in het restant van de 1ste helft dan wel uit, de uitploeg weet toch op voorsprong te komen. Een overtreding van Lierop bij de zestien wordt door de scheids bestraft met een penalty. Of het een vroeg 5 december cadeau was, de Sint was immers in Lierop, daar waren de meningen over verdeeld, maar in Lierop geen videoref die met 10 herhalingen kan zien of de overtreding er binnen of buiten werd gemaakt. Wel werd er gescoord, want RKESV benut het buitenkansje uitstekend en pakt zo voor rust de voorsprong: 0-1.

De 2de helft komt Lierop een stuk beter uit de kleedkamer. Het krijgt een aantal goede kansen en heeft controle over de wedstrijd. De opdracht is hetzelfde als een paar weken terug tegen DESM, namelijk terugkomen van een 1-0 achterstand. Ook deze week lijkt Lierop hier in te gaan slagen: nadat de ploeg uit Ell een corner van Ralf af weet te slaan komt de bal voor de voeten van Bas, die zonder aarzeling de bal snoeihard binnenschiet: 1-1.
Daarvoor echter wel een tegenvaller voor de mannen uit Kaauwvoetenland: Chris Filippini moet geblesseerd van het veld. Bart van Brussel heeft hem vervangen als Lierop ook een buitenkansje van de scheidsrechter krijgt: Hidde wordt in de 16 neergehaald en krijgt een overduidelijke penalty. Het is Rob van der Sluijs die Lierop vervolgens op voorsprong kan schieten, maar dat door een redding van de keeper niet doet. Lierop zoekt vervolgens de aanval en overtuigt qua wilskracht de laatste fase wel degelijk. Er wordt nog 2 keer gewisseld, Thijs Bekx en Maarten van de Einden komen er beide in, maar weten de wedstrijd niet meer volledig om te draaien. De vele kansen die Lierop krijgt ten spijt, de stand blijft gelijk.

Door het gelijke spel laat Lierop dure punten liggen in de titelrace, want hoe terughoudend je ook bent of wilt zijn:  Lierop doet op dit moment wel degelijk mee. Het gelijke spel heeft ze naast Ospel gebracht op de ranglijst, maar doordat ONDO wel wist te winnen zakt Lierop wel naar de 3de plaats. Komende zondag staat een lastige uitwedstrijd bij Maarheeze op het programma. Lierop zal daar toch een stuk effectiever met haar kansen om moeten springen, maar als dat lukt hebben ze ook daar een uitstekende kans om te winnen.
Lees verder
Lees minder
Lierop komt ondanks sterke overwinning in Meijel 1 punt tekort voor periodetitel

Lierop 1 speelde afgelopen zondag tegen RKMSV. Een wedstrijd met vooraf grote belangen, aangezien Lierop bij een overwinning kans maakt op de eerste periodetitel. Ze hebben het echter niet in eigen hand; zowel Ospel als ONDO moeten, op eigen veld, punten laten liggen tegen middenmoters Maarheeze en Neerkandia. Vooraf lijkt winnen in Meijel echter al een klus op zich. Vorig jaar ging Lierop op sportpark de Starte met 4-1 de boot in en de laatste overwinning daar dateert van 2007.

De wedstrijd begint evenwichtig met al snel een paar kansjes voor zowel de thuis- als de uitploeg. Het grootste gevaar komt echter in de openingsfase, en eigenlijk de hele 1ste helft, van RKMSV af. De lat, de paal en de keeper, allemaal houden ze de thuisploeg van scoren af. Lierop gaat het qua effectiviteit een stuk beter af: na 18 minuten wordt Hidde Maas door een prachtige pass van Bart Sijbers in de diepte gestoken. Zijn eerste inzet beland op de paal maar Hidde schuift de bal in 2de instantie alsnog in het doel: 0-1. Hoewel Lierop kansen krijgt om de voorsprong te verdubbelen, onder andere Rob van der Sluijs ziet zijn inzet nog net van de lijn gehaald worden, is RKMSV toch beter de 1ste helft. Het krijgt veel kansen maar er zit telkens iets of iemand in de weg. Zo komen ze aan de rechterkant door en ziet de nummer 10 zijn kans schoon om eens hard uit te halen. Sjoerd staat op het verkeerde been maar ziet de bal net als vele supporters op de paal uiteenspatten. RKMSV krijgt voor de rust zeker de mogelijkheden wel om op gelijke hoogte te komen, maar ze zijn simpelweg niet in staat om de kansen te benutten.

Voor de 2de helft kan ik misschien het beste refereren aan de spreuk tegen alcoholgebruik bij minderjarigen die bij de deur van de kantine hing: RKMSV is ook gewoon helemaal nix. Deze spreuk beschreef de 2de helft van Meijel namelijk nagenoeg perfect. De aanleiding: Lierop komt ten eerste geweldig de kleedkamer uit: vlak na de rust geeft Chris Filippini een afgemeten voorzet op Hidde Maas waarmee hij zijn 2de van de dag maakt: 0-2. De tweede reden dat RKMSV zo slecht was de 2de helft: Lierop speelde geweldig. Veel kansen, weinig te doen voor Sjoerd en al met al een vrijwel perfect tweede bedrijf voor Lierop zorgde ervoor dat het geloof bij Meijel in een resultaat volledig wegebde. Lierop speelt de wedstrijd na de vroege 0-2 zonder enige moeite uit en boekt zodoende zijn zesde zege van dit seizoen.

De overwinning op RKMSV laat maar weer eens zien dat Lierop uitstekend bezig is. Hoewel ONDO 2 punten liet liggen in eigen huis in de derby tegen Neerkandia grijpt Lierop op 1 punt net naast de periodetitel. RKSVO wist namelijk wel te winnen in eigen huis van Maarheeze. Desondanks kan Lierop trots zijn op de indrukwekkende competitiestart van 18 punten uit 8 wedstrijden. Ze staan nu 2de en die plaats in de top zullen ze volgende week tegen RKESV moeten gaan verdedigen. Het is een thuiswedstrijd en ik zou alle Lierop supporters mee willen geven: komt dat zien.

 

 

Lees verder
Lees minder
Lierop wint van DESM en blijft in de race voor de periode titel ondanks slechte 1ste helft

Lierop 1 speelde afgelopen zondag thuis tegen de nummer 12 van de competitie DESM. Voorafgaand aan de wedstrijd bezat Lierop met 12 punten de 3de plaats en zou het met een overwinning goede zaken kunnen doen. Na de knappe overwinning in de derby tegen SSE zal Lierop toch met veel vertrouwen naar de wedstrijd tegen DESM uitgekeken hebben.


Toch was hier in de beginfase weinig van te merken. Beide ploegen leden wel erg veel balverlies en Lierop creëerde nauwelijks kansen tegen het stugge DESM. Dat komt in de 18de minuut geheel verassend op voorsprong. De captain van de uitploeg komt op 20 meter van de goal aan de bal en besluit het bij gebrek aan afspeelmogelijkheden maar zelf te proberen van afstand en met succes: de bal is hard en kan door Sjoerd niet meer geweerd worden: 0-1. Verassend is de voorsprong wel aangezien geen van beide ploegen tot op dat moment erg dreigend was. Een paar minuten later en DESM kan de voorsprong verdubbelen. Ze laten het na en Lierop weet ze daarna toch beter van het doel te houden, al gaan ze niet veel beter spelen dan ervoor.
 
Ondertussen is de scheidsrechter zijn eigen wedstrijd aan het fluiten: hij kiest er in de beginfase voor om veel door te laten gaan maat besluit na de goal toch maar wat meer te gaan ingrijpen. Dit leidt echter tot de meest vreemde situaties en bizarre beslissingen, waar na de leidsman zijn stijl weer helemaal omgooit en weer heel veel door de vingers ziet. Desalniettemin krijgt Lierop op slag van rust een vrije trap iets buiten de zestien. Een afgemeten voorzet blijkt een koud kunstje voor Rob van der Sluijs, die de bal achter de keeper kopt: 1-1.

De 2de helft komt Lierop met een duidelijk doel de kleedkamer uit: winnen. Het speelt een stuk beter dan in de 1ste helft en gunt DESM weinig kansen. In de 64ste minuut gebeurt wat iedereen langs de kant al aan voelde komen: Lierop pakt de voorsprong. DESM houdt een aanval tegen maar kan niet voorkomen dat Ralf van de Laar aan de bal komt in de zestien. Hij schiet de bal vanuit een lastige hoek snoeihard raak in het dak van het doel en zet Lierop op voorsprong: 2-1. Bij Lierop vallen vervolgens Ruben van de Nieuwenhof, Bart van Brussel en Rob Hurkmans in voor respectievelijk Sander van der Loo, Rob van der Sluijs en Bas van de Witteboer. De zege komt voor Lierop niet meer concreet in gevaar. DESM heeft heel veel moeite met het creëren van kansen terwijl Lierop via Bas en Hidde nog een paar goede kansen op de 3-1 onbenut laat. Wel is er nog een opstootje tussen de grensrechter van Lierop en een speler van DESM, wat resulteert in een opmerkelijke gele kaart. DESM doet er alles aan om nog een punt uit het vuur te slepen maar daarvoor speelt Lierop in de 2de helft te sterk.

Lierop geeft de overwinning niet meer weg en blijft zodoende bovenin de 4de klasse E meedoen, met 15 punten uit 7 wedstrijden. Lierop speelt over 2 weken in Meijel tegen RKMSV en hoopt daar tegen de nummer 8 de volgende stap naar misschien wel de periodetitel te zetten.
Lees verder
Lees minder
SSE - Lierop 0-2 (0-1)
Lierop kwam goed voor de dag tegen een flink gehandicapt SSE. Na een begin waarin het spel op en neer ging met dreigende situaties in elkaars doelgebied nam Lierop steeds meer het heft in handen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de paarswitten die maar moeilijk vat kregen op het vaak prima combinatiespel van hun tegenstander. Het leverde kansen op voor Ralf van de Laar, Hidde Maas en Rob van der Sluijs, maar zij mikten niet goed of troffen de uitstekende Eindse doelman op hun weg.  Al had die keeper soms assistentie nodig van zijn medespelers. Tussendoor toch een prima kans voor een speler van SSE uit een scrimmage bij een corner voor het Lieropse doel. Maar de jongeman mikte het leer ver over de lat in het vangnet. Niet lang voor de rust viel dan toch de goal die eigenlijk al lang in de lucht hing. Ralf van de Laar werd op rechts bereikt met een lange bal. Hij kreeg alle tijd om rustig rond te kijken, kapte vervolgens zijn mannetje uit en zette voor op de strategisch opgestelde Rob van de Sluijs die vlak voor de goal simpel kon binnen tikken, 0-1. Een mooi doelpunt maar ook wel erg slecht verdedigingswerk.
 
Meteen na de thee lag de tweede Lieropse treffer bijna in de touwen, maar daarna kantelde de wedstrijd. SSE ging met de moed der wanhoop druk zetten en dat lukte. Lierop moest achteruit en slaagde er een tijdlang nauwelijks in om zich onder die druk uit te voetballen. Sjoerd Hooglugt moest meerdere malen in actie komen en deed dat uitstekend. Uiteindelijk leverde de Eindse drang naar voren niet meer op dan enkele gevaarlijke vrije trappen en corners en een schot op de paal. Zoetjesaan doofde het SSE-vuurtje en kwam Lierop weer meer aan de andere kant van het veld. Een vrije trap van Ralf van de Laar aan de linkerkant van het strafschopgebied had door meerdere spelers aangeraakt kunnen worden, maar werd dat niet. Daardoor wist de SSE-doelman te laat wat hij moest doen en zag hij tot zijn frustratie de bal in het net flappen. Dat betekende 0-2 en daar kon SSE ondanks enkele wissels niets meer aan veranderen. Daardoor gingen de drie punten naar de ploeg die er volgens vriend en vijand ook het meeste recht op had.

 

 
Lees verder
Lees minder
Lierop moet pas op de plaats maken voor oppermachtig ONDO in enerverende derby
Lierop speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen ONDO. De uitploeg was vooraf de favoriet om de derby te winnen, aangezien het de laatste twee duels 18 doelpunten maakte. Kansloos is Lierop zeker niet, het wist zijn laatste twee wedstrijden te winnen en bezet een gedeelde eerste plaats met 9 punten.

Toch is het al snel duidelijk dat ONDO geen andere plannen heeft dan vorige week. Lierop krijgt weliswaar de eerste goede kans middels een vrije trap, die door Ralf van de Laar goed geplaatst wordt, maar het is ONDO dat de score opent in de 7de minuut: nadat een corner weggewerkt is zet ONDO nog een keer voor vanaf links. Sjoerd Hooglugt komt niet uit en de verdediging vergeet een tegenstander te dekken, waarna die volledig vrij in kan koppen. De Lieropse organisatie ziet er bij de 0-1 niet goed uit en krijgt even later een volgende klap te verwerken als de uitploeg na een klein kwartier spelen de score verdubbelt: de snelle linksbuiten van ONDO sprint Rik Duijmelinck eruit, wat op zich al een prestatie is, maar weet de bal ook nog goed voor het doel te krijgen bij een teamgenoot, die simpel binnen tikt: 0-2. 
Lierop mag blij zijn dat het de eerste helft bij de 0-2 achterstand blijft; op een paar kleine kansen na houdt ONDO het prima vol en weet het zelfs tot een aantal onbenutte mogelijkheden te komen om de voorsprong verder uit te breiden.

Lierop weet zichzelf de 2de helft echter te vermannen en komt goed de kleedkamer uit. Hoewel het eerste gevaar van ONDO af komt is het een schot van Bart Sijbers dat als eerste poging op doel genoteerd mag worden. De bal eindigt helaas op de lat, maar een paar minuten later is het alsnog raak in datzelfde doel: een laag ingebrachte bal wordt door ONDO slecht weggewerkt en het buitenkansje wordt benut: Hidde Maas maakt de aansluitingstreffer: 1-2. Lierop kent vervolgens een sterke fase waarin veel kansen worden gecreëerd. ONDO heeft het duidelijk lastig maar de thuisploeg weet de bal er niet in te krijgen en dan treden de wetten van het voetbal in werking: als Lierop zijn kansen niet benut is het ONDO dat de wedstrijd beslist; via een mooi lobpassje komt de nr. 10 van ONDO aan de bal, die de bal vervolgens goed controleert en de bal voorgeeft op identieke wijze aan de 0-2. De bal wordt simpel binnengetikt en daarmee wordt de wedstrijd beslist: 1-3.
Lierop probeert vervolgens nog wel om aansluiting te vinden, bijvoorbeeld via wissels: Thijs Bekx vervangt na een klein uurtje spelen Kevin Geerts en later komt ook Rens Hurkmans er in voor Chris Filippini. De lange bal wordt in de slotfase veelvuldig gehanteerd door Lierop maar zonder succes,  terwijl ook ONDO nog genoeg kansen onbenut laat om uit te lopen. Lierop weet de meest scorende ploeg van de 4de klasse E op 3 doelpunten te houden, al kan de lezing ook zijn dat ONDO het bij maar 3 doelpunten houdt.

Ondanks de nederlaag hoeft Lierop niet te vrezen, volgende week treft nummer 4 Lierop nummer 6 SSE in de volgende derby. SSE heeft 1 punt minder en wist zijn laatste 2 wedstrijden niet te winnen, het leed zelfs een nederlaag bij het tot op dat moment nog puntloze ODA.
Lees verder
Lees minder
Lierop na 4 speelronden gedeeld koploper dankzij sterke wedstrijd in Weert

Lierop 1 speelde afgelopen zondag een uitwedstrijd bij FC ODA, dat alleen de zwakste broeder Sterksel onder zich laat op de ranglijst. Na de spectaculaire comeback tegen Neerkandia van een week eerder kan Lierop bij een overwinning aan kop komen in de 4de klasse. Vorig seizoen stond de confrontatie ook op het programma, toen ging Lierop in de winterse kou met 2-0 ten onder.

 

De wedstrijd lijkt de eerste helft in een aantal opzichten erg veel op de wedstrijd van afgelopen januari; Lierop krijgt het initiatief van ODA dat enkel door middel van de lange bal gevaarlijk probeert te worden. Dat lijkt in de 2de minuut al bijna te lukken, als de pijlsnelle nummer 2 van ODA weggestuurd wordt en de Lieropse verdediging  hem niet bij weet te houden. Het zachte rollertje dat volgt is echter niet gevaarlijk. Na deze vroege kans is de verassing ook direct uit het spel van ODA. Lierop vindt een passend antwoord en ODA vormt de  volledige eerste helft geen bedreiging voor het doel van Sjoerd Hooglugt meer. Lierop komt er zelf in de beginfase lastig door maar komt na 20 minuten wél op voorsprong: een afgemeten voorzet van Bas van den Wittenboer wordt door Thijs Bekx tot assist gemaakt als hij de uitgelezen kans op de 0-1 niet laat liggen.

Als de keeper van ODA 4 minuten later de bal plots loslaat krijgt ODA de bal niet weg; Hidde Maas wil vervolgens uithalen maar wordt neergehaald in de 16, de scheids wijst terecht naar de stip. Rob van der Sluijs gaat achter de bal staan en benut de penalty: 0-2. Lierop heeft de eerste helft via diezelfde Rob en Bas nog de kans om de voorsprong te verruimen, maar beide aanvallers laten na ODA nog meer pijn te doen.
 

De tweede helft gaat ODA in de aanval en stapt het af van de lange bal. Het levert zo nu en dan gevaar op en Lierop kan Sjoerd Hooglugt dan ook bedanken voor zijn uitstekende optreden. Hij houdt Lierop in de moeilijke fase op de been en ziet Lierop de wedstrijd vervolgens na ruim een uur in het slot gooien: de keeper van ODA gaat weer in de fout en laat de bal los vrijwel voor de voeten van Bas. Die blijft uiterst kalm en legt de bal af op Hidde die tekent voor de beslissing: 0-3.

ODA komt snel daarna wel nog terug tot 1-3, maar een sterk Lierop voorkomt een verdere comeback van de thuisploeg. Er wordt wel nog gewisseld: Thijs Bekx gaat naar de kant voor Daan Hooglugt, die in de overige speeltijd een prima indruk achter weet te laten. Aan de eindstand verandert het echter niets meer en Lierop weet uit in Weert zodoende zijn eerste uitzege dit seizoen te boeken.
 

Lierop komt door de zege op de gedeelde koppositie met 9 punten en zal volgende week voor het eerst écht getest worden als ONDO op bezoek komt. De ploeg uit Heusden steekt in uitstekende vorm, met de 18 goals in de laatste 2 wedstrijden als overtuigend bewijs.

Lees verder
Lees minder
Lierop weet na rust ondanks slechte 2de helft toch nog te winnen
Lierop 1 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Neerkandia, dat net als Lierop 3 punten aan de eerste 2 wedstrijden heeft overgehouden. Na de slechte wedstrijd van vorige week tegen RKSVO heeft de ploeg van trainer Roy Manders in ‘’de week van de scheidsrechter’’ wel wat recht te zetten voor eigen publiek.

Daar is in het begin van de wedstrijd ook wel wat van te merken aangezien Lierop al in de 1ste minuut een kleine mogelijkheid krijgt. Lierop is over de gehele eerste helft gezien de betere ploeg, maar zet het overwicht dat ze op het veld hebben zelden om in echt grote kansen. Binnen 5 minuten valt ook de eerste gele kaart al, als Rob van der Sluijs een counter van Neerkandia effectief in de kiem smoort. De scheidsrechter, die in de wedstrijd uiteindelijk vaak zou fluiten voor overtredingen over en weer, zette meteen de toon door de actie van de Lieropse aanvaller te bestraffen met een gele prent. Lierop is beter en krijgt soms een aardige mogelijkheid om de score te openen, met name de schoten van Bart Sijbers zijn gevaarlijk, mede doordat de rebounds steeds een kans opleveren. Er is echter keer op keer niemand bij Lierop die er goed mee om gaat. Neerkant krijgt ook een paar kansen die vooral uit snelle tegenaanvallen komen, maar die ook niet benut worden. Beide ploegen zoeken de kleedkamer uiteindelijk toch op met gemengde gevoelens en een 0-0 tussenstand.

Aan die brilstand wil Lierop de tweede helft wat gaan doen, maar dat komt in een groot gedeelte bepaald niet uit de verf. Sjoerd Hooglugt moet in de 55ste minuut redding brengen als Neerkandia er weer eens snel uitkomt en doet dat ook, maar het neemt niet weg dat Neerkant, meer dan Lierop, aandringt op de openingstreffer. Lierop krijgt de bal af en toe moeilijk weg en maakt om de zestienmeter ook veel overtredingen, waarna Chris Filippini voor een van die overtredingen een gele kaart ontvangt. Om toch wat gevaarlijker te worden wisselt Roy Manders na een uur Ralf van de Laar voor Bas van den Wittenboer. Deze zou later in de wedstrijd nog matchwinner worden, maar niet voordat Neerkandia op voorsprong weet te komen: Lierop geeft tot twee maal toe een domme vrije trap weg op de positie waar spelers á la Lionel Messi wel raad mee zouden weten. Neerkant de eerste keer niet, maar de tweede vrije trap wordt snoeihard in de rechterbovenhoek geschoten, nadat al duidelijk wordt dat ze de bal langs de muur af willen schieten als spelers van de uitploeg de Lieropse muur proberen te ontregelen. Lierop heeft het vervolgens ontzettend moeilijk. Sander van der Loo komt er in voor Thijs Bekx voor wat meer fysieke kracht en ook Rob Hurkmans wordt er in gebracht om wat opportunistischer te gaan spelen.

Ondanks de slechte 2de helft weet Lierop de wedstrijd in de laatste 10 minuten compleet om te draaien: eerst is het Rik Duijmelinck die de bal geweldig de kruising in jast en Lierop zo op gelijke hoogte brengt: 1-1. De hoop is bij Lierop vervolgens volledig teruggekeerd, bij Neerkandia heeft de hoop ondertussen plaatsgemaakt voor grote onrust: wat Lierop deed en wat uiteindelijk leidde tot de 0-1, vrije trappen rond de zestien weggeven, doet Neerkandia namelijk ook bij de 1-1 stand; Kevin Geerts neemt vervolgens plaats achter de bal en bedient gouden wissel Bas van de Witteboer bij de eerste paal: 2-1. Het resultaat wordt vervolgens in de laatste minuten nog succesvol verdedigd waardoor Lierop de 3 punten op sportpark de Renkant houdt. Lierop nestelt zich door de zege met 6 punten in de subtop en zal de 5de plaats volgende week in een uitwedstrijd bij het nog puntloze FC ODA gaan verdedigen.
Lees verder
Lees minder
Pover Lierop stelt teleur tijdens theatrale valpartij in Ospel
Lierop 1 speelde afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen de Rooms-Katholieke Sport Vereniging te Ospel, kortweg RKSVO. Lierop won, net als de ploeg uit Ospel, zijn eerste wedstrijd en deed dat ook nog eens overtuigend door Sterksel met 3-0 te verslaan. Wat Ospel betreft, zij wonnen hun eerste wedstrijd met 1-2 bij Cranendonck en zouden na de wedstrijd tegen Lierop zoals goede Rooms-Katholieken betaamt waarschijnlijk boete gaan doen bij de plaatselijke parochie, maar over de vele valpartijen straks meer.

De eerste helft gaat namelijk nog gewoon gelijk op, qua score dan. RKSVO is de dominantere ploeg in de beginfase maar het ontbreekt de thuisploeg vaak aan creativiteit en voetballend vermogen om op die manier tot kansen te komen. Op een paar lange ballen na komt de thuisploeg uit Ospel niet in de buurt van het Lieropse doel, maar dat geldt vise versa ook. In de 21ste minuut begint Lierop voor het eerst een veelbelovende aanval en die eerste kans levert ook direct de voorsprong op: Ralf van de Laar krijgt de bal in de zestien aangespeeld en weet de bal prima mee te geven aan Hidde Maas, die de bal strak over de grond bij Kevin Geerts krijgt waarna deze de bal hard en hoog in de hoek binnenschiet: 0-1.
 
Een paar minuten later volgt het eerste val-incident in deze wedstrijd en die levert RKSVO direct een penalty op: de scheidrechter speelt al in september voor de goedheiligman en geeft een strafschop cadeau aan de thuisploeg, nadat een van haar spelers zichzelf makkelijk liet vallen in de zetsienmeter van Lierop. Ospel kijkt het gegeven paard bepaald niet in de bek en maakt zo eenvoudig gelijk: 1-1.  De wedstrijd is dan los en dat levert over en weer een aantal goede kansen op, zo krijgt Lierop nog een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te pakken als de keeper van Ospel een Karius momentje (u weet wel, die keeper die Liverpool de Champions League kostte) heeft: hij laat de bal los, recht voor de voeten van Rob van der Sluijs die hem direct naar een medespeler speelt, maar de verdediging van Ospel snelt te hulp waardoor het schot tot corner verwerkt wordt. Beide ploegen gaan met een gelijke stand de rust in.

De tweede helft staat voor Lierop bol van de frustraties en irritaties. Al in de 47ste minuut komt RKSVO op een 2-1 voorsprong, als zij door middel van een snelle aanval de bal achter Sjoerd Hooglugt schieten. Deze brengt een paar minuten later in eenzelfde situatie nog heel knap redding, maar kan niet voorkomen dat uit de daaropvolgende corner de 3-1 van dichtbij wordt binnengeschoten. Ondertussen ligt het spel steeds vaker stil, ten eerste omdat beide ploegen wisselen; zo vervangt Sander van der Loo Ruben van de Nieuwenhof en wordt Thijs Bekx vervangen door Daan Hooglugt, maar ten tweede vooral doordat de spelers van Ospel steeds vaker op de grond gaan liggen.

Misschien dat er niet meer gesproeid moet worden voor de wedstrijd, maar zelf denk ik dat het grote probleem dat Ospel had maar op één manier opgelost kan worden: de club moet voor iedere speler nieuwe voetbalschoenen kopen. Wat er met hun schoenen aan de hand was weet ik niet, maar duidelijk was dat deze niet voldoende ondersteuning boden om rechtop te blijven staan of een fysiek duel aan te gaan zonder meteen theatraal naar de grond te gaan en zo kun je je eerste elftal natuurlijk niet het veld op sturen. De ene na de andere speler werd door deze vervelende kwaal getroffen, wat de wedstrijd niet bepaald leuker maakte.

In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel spectaculairs meer. Lierop zocht nog wel naar de aansluitingstreffer maar kon de rust in het veldspel niet bewaren waardoor er heel vaak de lange bal gehanteerd werd, het leverde Lierop echter weinig kansen op. Rond de 70st minuut probeert Lierop met het wisselen van Chris Filippini voor Maarten van den Einden met vers bloed nog wat te forceren, maar het is eerst RKSVO dat nog weet te scoren: eerst lijkt Ospel op 4-1 te komen als de bal helemaal over Sjoerd heen het doel in vliegt, maar de bal wordt voordat hij het doel in stuitert nog aangeraakt door een andere speler van RKSVO die de bal het laatste tikje wil geven, waardoor hij het doelpunt op zijn naam krijgt. Deze speler staat echter buitenspel en behoedt zijn ploeg daarom voor een 4-1 voorsprong, het is dan ook een hele domme actie. Heel erg rouwig zullen zij er uiteindelijk niet om zijn geweest, want een paar minuten later volgt de 4-1 alsnog. Lierop komt in de laatste minuten dankzij een goal van invaller Maarten van den Einden nog op 4-2, maar daar blijft het ook bij.

Hoewel Lierop zelf, zeker ten opzichte van een week eerder tegen Sterksel erg teleurstelde zal de wedstrijd toch met name herinnerd worden door de vele valpartijen die Ospel uiteindelijk op de been hielden. Lierop blijft door de nederlaag op 3 punten staan, RKSVO komt op 6 punten uit twee wedstrijden. Komende zondag treft Lierop op sportpark de Renkant Neerkandia, dat hopelijk iets sterker in zijn schoenen staat dan de opponent uit Ospel. Tot volgende week!
Lees verder
Lees minder
Lierop boekt overtuigende zege bij aantrekkelijk competitiedebuut van trainer Roy Manders
Lierop heeft tegen Sterksel de eerste zege van het seizoen al geboekt. In een aantrekkelijk duel liet Lierop uiteindelijk nog heel wat kansen onbenut, maar won desondanks zeer terecht met 3-0. Lierop was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, Sterksel mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het verschil in doelpunten maar 3 was.

Al in de 4de minuut krijgt Lierop de eerste kans, als Hidde Maas net wat kracht te kort komt bij zijn inzet, die makkelijk op te rapen is voor de doelman van Sterksel. Na een kwartier voetballen lijdt de verdediging van Sterksel knullig balverlies, wat echter niet resulteert in een tegendoelpunt. De eerste kans voor de uitploeg volgt niet veel later in de 19de minuut en lijkt ook direct op een doelpunt uit te draaien, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.
Niet veel later lijkt Lierop opnieuw tegen een achterstand aan te moeten gaan kijken, als een prachtig afstandsschot van Sterksel via de onderkant van de lat het doel in gaat. De bal stuit echter voor de lijn terug en op de rebound brengt Sjoerd Hooglugt prima redding, waarna de Lieropse verdediging de bal verder wegwerkt. Lierop heeft het een fase erg moeilijk maar krijgt voor rust toch nog een aantal goede kansen:  via een goede aanval van Lierop krijgt Thijs Bekx de bal bij Rob van der Sluijs, die aflegt op Chris Filippini, waarna diens schot wordt geweerd door de keeper. Een paar minuten later is het Ralf van de Laar die op de keeper afgaat en schiet, maar zijn schot ook gekeerd ziet worden. Ondertussen heeft ook Bart Sijbers het een aantal keer van afstand geprobeerd, maar bij rust staat het nog altijd 0-0.

De tweede helft gaat Lierop verder waar het voor rust gebleven was. Ondanks veel overwicht en een hoop kansen duurt het echter nog bijna 20 minuten voordat Lierop eindelijk op voorsprong komt. Tussendoor probeert Sterksel het nog een keer van afstand met een harde knal, en wisselt Lierop, waar Rik Duijmelinck Sander van der Loo vervangt. In de 64ste minuut is het na lang wachten eindelijk raak: Kevin Geerts zet keurig voor vanaf links en zijn voorzet wordt door Rob van der Sluijs gepromoveerd tot een assist als hij Lierop op voorsprong kopt: 1-0.
 
Een paar minuten later beslist Lierop de wedstrijd al, als Hidde Maas een prachtige pass van Thijs van Heugten aanneemt en koeltjes onderin de linkerhoek schiet: 2-0. Bij Lierop vervangt Bas van de Witteboer vervolgens Thijs Bekx, waarna Lierop alweer een grote kans krijgt: een goede aanval leidt tot een corner waaruit Rob van der Sluijs de 3-0 kan maken, maar de keeper van Sterksel brengt, niet voor de eerste keer, knap redding op de inzet van de spits van Lierop.
 
In het restant van de wedstrijd is het bijna volledig eenrichtingsverkeer: Lierop houdt tegen en krijgt zelf nog behoorlijk wat kansen. Ralf van de Laar en Rob van der Sluijs hebben beide nog kansen op de 3-0, maar het is uiteindelijk Bas van de Witteboer die hem maakt: Hidde Maas steekt de bal op Bas die hem binnen knalt en Lierop zodoende op 3-0 zet. Ralf van de Laar gaat er vervolgens nog vanaf, nadat hij eerder nog voor praten tegen de scheidsrechter een gele kaart heeft ontvangen. Daan Kuijpers is zijn vervanger. In de laatste minuut krijgt Bas nog een kans om 4-0 te maken, maar zoals vandaag vaker het geval was zit het Lierop niet mee in de afronding. De eindstand blijft 3-0.

Volgende week speelt Lierop uit tegen RKSVO uit Ospel, dat zijn eerste wedstrijd ook heeft gewonnen. Als de goede lijn van deze week wordt doorgetrokken, kan het zomaar zo zijn dat Lierop net als vorig jaar als winnaar van het veld stapt in Ospel.
 
Lees verder
Lees minder
SV Lierop - ONDO 6-3 (2-2) (Wedstrijd 26, 27-05-2018)
Hoewel er helemaal niets meer op het spel stond werd de laatste wedstrijd van het seizoen niet zomaar een wedstrijd. Met prachtige rode fakkels, onder knallend en schitterend vuurwerk mochten de twee teams het veld betreden. Dat was omdat het niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen was, maar vooral omdat het de laatste wedstrijd was van aanvoerder Dirk van Vlokhoven. Dirk sloot een imposante carrière van bijna 20 jaar in het eerste van Lierop af en dat mocht uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Dus werd hij in de bloemetjes gezet voordat het eerste fluitsignaal klonk. Dat fluitsignaal was voor de pupil van de week en laat dat nou net Cas van Vlokhoven zijn, jawel, de zoon van ..

Het zou allemaal nog mooier zijn geweest als Dirk in de 18e minuut iets meer geluk had gehad bij een prachtige uithaal. Hij stuurde de bal van zo’n 30 meter afstand naar de linkerkruising waar die de binnenkant van de paal raakte om vervolgens via de binnenkant van de andere paal weer het veld in te ketsen. Scheidsrechter Keijsers keek begripvol naar Dirk en liet merken dat hij hem graag geteld zou hebben, maar de bal was echt niet over de lijn geweest.

Ondanks de naweeën van Heusden-kermis en het Peteyfest ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin het spel op en neer ging en er veel doelpunten vielen. In de 23e minuut een korte drinkpauze omdat men had verwacht dat het heel heet zou worden en omdat de Heusdenaren nadorst hadden. ONDO opende de score met een kopbal van Bart Jansen uit een corner. Jansen kopte eerst op de lat en zette vervolgens het hoofd opnieuw tegen de bal. Even later legde Dirk van Vlokhoven de bal pasklaar voor de voet van Bas van den Wittenboer die met een prima knal buitenkant wreef voor de gelijkmaker zorgde. In de 36e minuut kwam de laatste wissel voor de 36-jarige Dirk van Vlokhoven. Onder luid applaus verliet hij het veld.

 

Meteen daarna rondde Robin Jansen een snelle Heusdense aanval af, 1-2. Vlak voor de rust werd Hidde Maas onderuit gehaald randje strafschopgebied en ging de bal op de stip. Een beslissing die discutabel was en normaal felle discussies tot gevolg gehad zou hebben, maar waar nu niemand van wakker lag. Ralf van de Laar benutte de penalty, 2-2.

Na de thee mocht Bas van den Wittenboer een door Bart Sijbers en Hidde Maas prima opgebouwde aanval afronden en dat betekende een 3-2 voorsprong voor Lierop. Na een mooie solo van Ralf van de Laar drukte Hidde Maas de 4-2 af. Uit een corner kwam ONDO dankzij de net ingevallen Ronald Bakens terug tot 4-3. De plannen voor een Heusdens slotoffensief werden echter meteen teniet gedaan. Kevin Geerts zette de bal perfect voor en Bas van den Wittenboer zorgde met een snoekduikkopbal voor 5-3. Even later ontfutselden Daan Hooglugt en Kevin Geerts de bal bij enkele ONDO-spelers en werd Ralf van de Laar in stelling gebracht. Ralf zorgde voor een prachtig slotakkoord door met een lepe stiftbal de Heusdense doelman Luuk van den Boer te verschalken. Eindstand 6-3 voor Lierop en dat betekende ook een mooi afscheid voor trainer Harold van Doorn, die na vijf jaar Lierop gaat verlaten. Van Doorn kan terugkijken op een succesvolle periode waarin Lierop van de 5e naar de 4e Klasse wist te promoveren en de selectie zich goed heeft doorontwikkeld. SV Lierop kan dan ook weer met vertrouwen uitzien naar het nieuwe seizoen.

 
Lees verder
Lees minder
Lierop werkt niet mee aan feestje SVSH tijdens laatste thuiswedstrijd in 4de klasse (Wedstrijd 25, 20-05-2018)
Lierop 1 heeft zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen om weten te zetten in een overwinning. Hekkensluiter SVSH maakte het Lierop nog knap lastig, maar kon een nederlaag op eigen veld uiteindelijk niet voorkomen. Lierop begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het alleen met een wonder nog in de nacompetitie terecht kon komen door de knappe overwinning in Ospel van afgelopen donderdag, SVSH is al lang en breed gedegradeerd en wil de feestelijke afscheidsmiddag glans geven met een overwinning in de voor hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd begint zoals het verschil op de ranglijst al zou doen vermoeden; Lierop heeft de bal en krijgt van SVSH alle tijd om op te bouwen. SVSH trekt zich op eigen helft terug en vormt zo een blok voor de eigen zestienmeter. Ze komen echter al vroeg op voorsprong; Bas van de Witteboer zou volgens de scheidsrechter een overtreding hebben gemaakt, al leek het toch echt een fair duel, waardoor Someren-Heide een vrije trap mag nemen rond de middencirkel. De bal wordt goed voorgegeven en ook nog eens binnengekopt door de nummer 10: 1-0. Een minuut later krijgt Lierop zelf een kans om de stand alweer gelijk te trekken, maar Bas kopt de goede voorzet van Ralf van de Laar net over het doel. Het vervolg in de eerste helft gaat op en neer: Lierop krijgt een aantal goede kansen met o.a. een prachtige uithaal van Chris Filippini van dertig meter afstand, maar geeft de kansen voor het doel zo nu en dan ook even makkelijk weg. Ballen uit corners en voorzetten worden niet goed verwerkt maar SVSH mist de spits die de balletjes er dan nog net in tikt. Na een half uur moet Kevin Geerts de geblesseerde Thijs van Heugten noodgedwongen vervangen, maar de noodzakelijke wissel blijkt al snel een hele goede te zijn: een wederom strakke voorzet van Ralf van de Laar levert namelijk een doelpunt op vlak voor rust en de doelpunten maker is Kevin, die de bal binnenkopt terwijl hij ook nog eens een van de verdedigers van SVSH van zich af weet te houden: 1-1.

Die gelijkmaker vlak voor rust doet Lierop goed, getuige van de sterke start in de 2de helft. Het is de sterk spelende Ralf van de Laar die, na een mooie aanval via Bas van de Witteboer en Bart van Brussel, de bal prachtig vanaf 20 meter over de doelman van Someren-Heide heen stift: 1-2. Het doelpunt doet Lierop goed, maar het blijft spannend; De Hei legt zich duidelijk niet neer bij de nederlaag en probeert kansen te forceren. Het laat echter ook direct zien waarom de ploeg pas 9 punten pakte: het gebrek aan creativiteit. Dat lijkt ze in de 68ste minuut dan ook definitief op te breken als Lierop de wedstrijd in het slot denk te gooien met de 1-3: Ralf van de Laar eist wederom een hoofdrol voor zich op met een panklare voorzet die door Bas prima wordt gepromoveerd tot assist, Bas kopt de bal goed tegendraads in en maakt zo de 1-3. Toch weet SVSH van geen ophouden en de te prijzen mentaliteit levert ze ook nog een doelpunt op: een buitenspelgoal die door de afscheid nemende scheids, niet wordt afgekeurd brengt de spanning terug in de wedstrijd: 2-3.

Iets daarvoor is Bas vervangen door Dirk van Vlokhoven, maar waar Lierop voor de goal hoopt zelf nog een paar keer te scoren moet het na de aansluitingstreffer van SVSH zelf oppassen. De thuisploeg doet er alles aan en vecht zich te pletter voor de 3-3, maar Lierop raapt zich iedere keer bijeen en weet de overwinning uit het vuur te slepen. Het betekent de tweede uitoverwinning op rij, nadat ze de nog te spelen 2de helft in Ospel van een 2-1 achterstand nog om wisten te zetten in een 2-3 overwinning. De overwinning betekent tevens voor Lierop de zekerheid dat het volgend seizoen wederom actief is in de 4de klasse.
Volgende week volgt de laatste (thuis)wedstrijd van de competitie en onder leiding van coach Harold van Doorn, tegen nummer 4 ONDO.
Lees verder
Lees minder
Lierop - Brandevoort 2-0 (1-0) (Wedstrijd 22, 29-04-2018)
Lierop door broodnodige zege bijna zeker van definitief lijfsbehoud
Lierop 1 speelde afgelopen zondag tegen Brandevoort, een concurrent op de ranglijst, die voorafgaand aan de wedstrijd met 1 punt meer 1 plek hoger op de ranglijst 7de staat, waar Lierop met 25 punten de 8ste plek bezet. Lierop is nog steeds niet zeker van lijfsbehoud en zal dus moeten winnen om niet in de nacompetitie tegen degradatie terecht te komen.

De wedstrijd begint tegen de verwachtingen in met veel kansen. Zo kan Brandevoort uit een corner in de 2de minuut al scoren, maar zij laten het na, net als een paar minuten later, als Sander van de Loo net op tijd tussen de speler en bal komt. Brandevoort speelt uiteindelijk bijna de hele wedstrijd met 5 man achterin, wat het voor Lierop zeer lastig maakt om tot kansen te komen. Toch krijgt ook Lierop kansen in de beginfase en weet het zelfs op voorsprong te komen. Sander van de Loo maakt een loopactie richting het doel van Brandevoort en schiet na een 1-2tje met Ralf van de Laar op het doel. De keeper van Brandevoort staat ver voor zijn doel en kan de bal als deze aangeraakt en van richting veranderd wordt slechts een klein tikje geven. Niet genoeg, want Lierop juicht als de bal een paar seconden later over de doellijn stuitert, iets waar velen geen doellijntechnologie voor nodig hebben gehad: 1-0. Enkele minuten later moet Lierop eigenlijk ook de 2-0 maken, maar Brandevoort haalt de bal nog knap van de lijn en voorkomt daarmee een vroege mokerslag.

Toch geeft de 1-0 ruststand het aantal kansen over en weer niet helemaal juist weer, Brandevoort raakt nog verscheidene malen de paal en lat terwijl ook Lierop nog kansen krijgt die het niet optimaal benut; als het bij rust 3-2 had gestaan had niemand daar van opgekeken. Lierop moet de 2de helft wel een manier vinden om wat beter om te gaan met die 5 verdedigers van Brandevoort, die counteren vrijwel onmogelijk maken.

Het lijkt vervolgens al vroeg in de tweede helft beslist te gaan worden; Bart van Brussel komt door en schiet op doel, maar hij raakt de paal waardoor Brandevoort ontsnapt aan de beslissing in deze wedstrijd. Vier minuten later opnieuw een kans op 2-0 voor Lierop, het is ditmaal Thijs Bekx die weggestuurd wordt richting het doel van Brandevoort maar nog net op tijd van de bal kan worden gezet. Brandevoort zet vervolgens de hakken in het zand maar wordt ondanks felle tegenstand niet écht gevaarlijk; Lierop weet ze de eerste 15 minuten goed in bedwang te houden, maar moet tegen het einde toch een aantal kansen toestaan. Lierop wisselt intussen twee keer: in de 63ste minuut vervangt Kevin Geerts Bart van Brussel en later vervangt Maarten van Einden Thijs Bekx. Ondanks deze wissels blijft het tot het einde zeer spannend. Kadir Sahin, de nummer 17 van Brandevoort, komt tot twee maal toe door op de linkerkant er krijgt beide keren een schot op doel, maar schiet beide keren ook slecht in. De beslissing valt laat in de wedstrijd als eigenlijk niemand nog op doelpunten rekent; Kevin Geerts scoort 2-0 en betaalt zijn invalbeurt dus uit met een doelpunt.

Brandevoort vist ondanks de vele kansen dus achter het net op sportpark de Renkant, waar Lierop een hele belangrijke overwinning boekt, maar daarvoor eerst nog even dit: de nummer 14(nummer laatst) degradeert direct, nummers 12 en 13 spelen nacompetitie. Lierop staat door de overwinning nu 6e en neemt tevens met 3 punten meer afstand van de nieuwe nummer 12 Neerkandia, dat 21 punten bezit. Lierop speelt volgende week tegen SJVV, een inhaalwedstrijd, en treft daarna eigenlijk alleen nog maar, op basis van de ranglijst, sterkere tegenstanders, op hekkensluiter SVSH na dan. Door de overwinning lijkt Lierop aan 3 punten genoeg te hebben om de nacompetitie definitief te ontlopen, het heeft nu 28 punten en kan door een verschil van 20 punten met SVSH in ieder geval niet direct degraderen.
Lees verder
Lees minder
Lierop - Oda 7-2 (3-0) (Wedstrijd 20, 15-04-2018)
Lierop boekt monsterzege dankzij vierklapper Hidde Maas (7-2)

Lierop 1 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen FC ODA uit Weert. Aan de stand vooraf valt nog niet veel af te lezen; Lierop staat een plek hoger dan ODA met een punt meer, maar ook met drie wedstrijden meer gespeeld. Kijkend naar het aantal verliespunten staat Lierop geen 9de maar 11de op de ranglijst, wat enkel inhoud dat Lierop nog ingehaald kan worden door onder andere FC ODA, zonder dat ze het in eigen hand hebben. Wat wel opvalt is het doelsaldo; Lierop staat op -1, ODA speelde minder wedstrijden maar staat op -3. De belangen voor Lierop zijn wel een stuk groter dan voor ODA, aangezien Lierop bij een nederlaag een mogelijke achterstand van 11!! punten op ODA kan oplopen, mits ODA zijn inhaalwedstrijden wint, terwijl ODA bij een nederlaag nog steeds boven Lierop kan komen door zijn inhaalwedstrijden te winnen.

De monsterzege komt niet zomaar op het scorebord te staan, Lierop speelt namelijk een hele goede wedstrijd, te beginnen met de eerste helft. In de eerste paar minuten krijgt Thijs van Heugten namelijk al een goede schietkans, net als Bas van de Witteboer een paar minuten later. ODA komt eigenlijk niet in de wedstrijd voor en krijgen dan ook pas na een half uur de eerste kansen, Lierop staat dan echter al lang en breed voor: de score wordt in de 19de minuut geopend door een prima uitgespeelde goal die binnengelopen wordt door Bas van de Wittenboer: 1-0. Drie minuten later is het wederom raak in hetzelfde doel: Bart Sijbers komt iets buiten de zestienmeter aan de bal en schiet prachtig binnen: 2-0. Vervolgens volgen een paar goede mogelijkheden voor ODA. Ze missen echter scherpte voor het doel en worden vervolgens genadeloos afgestraft: wederom Bart Sijbers komt aan de bal en schiet de bal laag in de verre hoek, al leek de bal wel te houden voor de keeper van ODA. In de eerste helft wordt verder niet meer gescoord, al had Lierop zeker nog de kansen om er meer dan 3 te maken.

In de tweede helft wordt er direct weer in hetzelfde doel gescoord; onscherpheden voor het eigen doel betekenen al in de 47ste minuut de aansluitingstreffer: 3-1. Lierop heeft het vervolgens een fase lastiger maar komt die ook weer te boven; Een voorzet van Rik Duijmelinck komt terecht bij Ralf van de Laar die zijn man goed uitspeelt en schiet waarna de bal op een presenteerblaadje komt voor uitblinker Hidde Maas die de eerste van zijn vier treffers maakt: 4-1. Het lijkt de genadeklap te zijn voor ODA, maar niets lijkt minder waar. Ondertussen ontvangt Chris Filippini een gele kaart voor het neerhalen van een tegenstander en is Ruben van de Nieuwenhof er ingekomen voor Jan van Lierop, waarna ODA in de 66ste minuut wederom terugkomt in de wedstrijd door weer na slecht verdedigen de 4-2 te maken.

Toch is het restant van de wedstrijd voor Lierop; eerst is er nog de uitgelezen kans voor ODA om uit een vrije trap bij de zestienmeter de 4-3 te maken, maar als die gemist wordt is het Lierop, Lierop en nog eens Lierop dat de klok slaat. In de 72ste minuut een mooie goal van Hidde Maas, die zijn tweede van de middag maakt. Bart van Brussel vervangt ondertussen Thijs van Heugten waarna het wederom Hidde Maas is die scoort, dit keer stift hij de bal prachtig over de keeper heen. Hoewel hij de wedstrijdbal al binnen heeft is het nog niet klaar met de pret, als Lierop in de 84ste minuut een indirecte vrije trap krijgt nadat de keeper een terugspeelbal in de handen pakte. Na wat heen en weer passen van de bal geeft Bart van Brussel hem aan Maas die vervolgens ook nog zijn vierde van de middag maakte. Sander van de Loo heeft Rik Duijmelinck dan vervangen waarna Lierop de wedstrijd rustig uitspeelt.

Door de overwinning stijgt Lierop naar plek 7, al zal het de komende weken, beginnend met volgende week tegen Ospel, punten moeten pakken om niet in degradatiegevaar te komen.
Lees verder
Lees minder
Neerkandia – Lierop 4-2 (2-1) (Wedstrijd 19, 08-04-2018)
Het einde van de competitie nadert en het zou nog wel eens heel spannend kunnen worden voor Lierop. Na de terechte nederlaag tegen degradatiekandidaat Neerkandia zakt Lierop verder naar de gevaarlijke regionen. Het leek alsof de Lieroppenaren dit niet beseften want qua vechtlust en inzet werden ze duidelijk afgetroefd door de thuisploeg.

Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ begon Neerkandia furieus aan de match en al na twee minuten was het raak. Nadat Sjoerd Hooglugt een hoge bal nog net tot corner had weten te verwerken was hij bij die corner kansloos toen de geheel vrijstaande Jannes van Horen kon uithalen, 1-0. Het duurde een tiental minuten voordat Lierop zich uit de greep van Neerkandia kon ontworstelen waarna het langzaam maar zeker het initiatief overnam. Er kwamen kansjes en in de 25e minuut had de gelijkmaker moeten vallen toen Dirk van Vlokhoven de bal uit een hoge voorzet van Hidde Maas voor de voeten van Bas van de Wittenboer kopte. Bas knalde van heel dichtbij over het doel. Nog geen twee minuten daarna mikte Geert Swinkels na een snelle uitval de 2-0 onder het lijf van Sjoerd Hooglugt binnen. Lierop nam meer risico’s en bleef de weg naar voren zoeken. Na een half uur werd Ralf van de Laar met een splijtende pass van Chris Filippini in stelling gebracht. Ralf omspeelde zijn tegenstander en knalde droog binnen, 2-1. Even later had Bart Sijbers na een prima combinatie met Bas van de Wittenboer de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij wist niet af te ronden. Dankzij een geweldige redding van Sjoerd Hooglugt werd een derde Neerkantse treffer vlak voor theetijd voorkomen.

De verwachting en hoop binnen de Lieropse gelederen was dat de tegenstander in de tweede helft wel te overlopen zou zijn al was het maar omdat Neerkandia drie dagen eerder een inhaalwedstrijd had moeten spelen. Maar de Neerkanters begonnen de tweede helft met hetzelfde motto als waarmee ze de eerste helft begonnen waren: ‘een goed begin is het halve werk’. En omdat het verdedigen van Lierop nog niet eens half werk was kon Joep Lemmen binnen de twee minuten de 3-1 binnen mikken. Lierop ging steeds wanhopiger spelen en zocht vruchteloos naar de manier om de eenvoudig voetballende tegenstander aan te pakken. Waar Neerkant simpel de lange bal hanteerde bleven de Lieroppenaren het korte combinatiewerk zoeken wat op het vrij hobbelige veld een te grote opgave bleek. In de 63e minuut maakte Willem Mennen de vierde treffer voor de gastheren en toen was de wedstrijd gespeeld. Ook toen Dirk van Vlokhoven na een prima assist van Ralf van de Laar de 4-2 binnen tikte sloeg de vlam niet in de Lieropse pan. De simpele manier waarop Neerkandia nog diverse enorme kansen wist te creëren sprak boekdelen. Het was aan het prima keeperswerk van Sjoerd Hooglugt te danken dat Lierop niet nog meer treffers om de oren kreeg. Aan de andere kant ging de bal overigens toch nog één keer in het Neerkantse doel. Dat kwam omdat Bas van de Wittenboer uit pure frustratie de bal uit een te hoge voorzet met de hand in het doel sloeg. Diego Maradona deed dat in een grijs verleden ook ooit en zei dat het ‘de hand van God’ was. Maradona kwam daarmee weg, maar Bas hield er enkel een gele kaart aan over.
Lees verder
Lees minder
Gretig SSE maakt pover Lierop een kopje kleiner en mag weer naar boven kijken op de ranglijst (Wedstrijd 18, 02-04-2018)
Lierop 1 speelde op 2de paasdag tegen SSE, dat met 27 punten op de 4de plaats, vier plekken hoger dan Lierop, staat. Lierop zelf bezet de 8ste plaats met 22 punten en kan met een overwinning het gat richting nummer 4 SSE dus verkleinen tot 2 punten.
Het is echter vanaf het begin van de wedstrijd al duidelijk dat Lierop niet zomaar zal winnen op sportpark de Heikampen. In de 8ste minuut doet de eerste grote kans van SSE zich voor als een goede voorzet en de daaropvolgende kopbal door doelman Jelle Welten goed verwerkt worden tot een corner. Ook uit die corner volgt een kopkans voor SSE, maar de bal vliegt over het doel heen. Ook Lierop krijgt een tijdje later de kans om de score te openen, maar faalt eveneens. In de 17de minuut krijgt SSE een uitgelezen kans op de openingstreffer; doelman Jelle Welten haalt een tegenstander neer in de 16 meter en deze actie wordt bestraft met een penalty en een gele kaart. De penalty wordt vervolgens benut en Lierop kijkt daardoor al vroeg tegen een achterstand aan. Die wordt enkele minuten later alleen nog maar erger als een strakke voorzet over de grond prima binnen wordt gewerkt door de nr. 4 van SSE, na 24 minuten staat er al een 2-0 tussenstand op het scorebord. Coach Harold van Doorn voelt zich genoodzaakt om in te grijpen en haalt Ralf van de Laar al vroeg naar de kant voor Tim van Lieshout. Dit verandert echter weinig aan het extreem slechte spel van Lierop de eerste helft. SSE dwingt Lierop al vroeg tot de lange bal en laat de uitploeg geen moment ongestoord opbouwen, waardoor het aantal balcontacten van de Lieropse voorhoede in de eerste helft op twee handen te tellen zijn; Lierop krijgt de ballen niet bij de spelers die de goals moeten maken en komt dus ook niet tot scoren in de eerste helft. Voor SSE is er vlak voor rust nog een grote mogelijkheid op de 3-0 maar de bal wordt net voorlangs geschoten.

De tweede helft zal Lierop het echt uit een ander vaatje moeten tappen. Ze moeten na de slechte eerste helft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar voordat de wedstrijd goed en wel hervat is ligt hij er al weer in bij Lierop; waar Jelle Welten eerst de bal nog fantastisch redt uit de kruising is het vervolgens de verdediging die bij de daaropvolgende corner niet thuis geeft. Bij de eerste paal wordt goed doorgekopt door SSE: 3-0. Na de 3-0 lijkt SSE het wel goed te vinden en nemen ze wat gas terug, waardoor Lierop iets beter, maar nog steeds niet geweldig, in de wedstrijd komt. Na een klein uur vervangt Kevin Geerts Bart van Brussel, die door het vroege verstoren van de opbouw van Lierop geen enkele bruikbare bal heeft gehad. 10 minuten later komt ook Ralf Hurkmans er in voor Tom Raijmakers. Hoewel Lierop het probeert, blijft SSE met snelle aanvallen de gevaarlijkste ploeg. In de 82ste minuut komt de aanvoerder en nr. 10 van SSE door een mooi 1-2tje in de 16 van Lierop vrij te staan en rondt hij prima af in de korte hoek; het slotakkoord volgt in de vorm van de 4-0. Lierop krijgt later via Rik Duijmelinck nog een kans op de eretreffer, maar die keeper van SSE redt prima in de korte hoek.
Lierop lijdt in Someren-Eind een kansloze nederlaag in een van Lierops kant zeer povere wedstrijd. Volgend week volgt een uitwedstrijd tegen Neerkandia, dat 13de van de 14 staat op de ranglijst, een wedstrijd die net als de week erop tegen FC ODA gewonnen zal moeten worden om nog een plaats in de subtop af te dwingen. Lierop blijft de nummer 8 met 22 punten maar ziet FC ODA, doordat die ploeg wel wist te winnen, nu met 18 punten tot op 4 punten naderen van Lierop.
Lees verder
Lees minder
Lierop schiet met ‘slechts’ een punt tegen laagvlieger Bruheze niets op (Wedstrijd 17, 25-03-2018)
Lierop 1 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Bruheze. Lierop bezet bij aanvang de 8ste plaats en is vrijwel zeker van lijfsbehoud, maar als het nog wat wil zal het de komende weken, waaronder dus tegen Bruheze, punten moeten pakken. Vooraf lijkt het geen onmogelijke klus, Bruheze is de nummer 11 en vecht nog volop tegen degradatie, voor hen is dus ieder punt welkom.

De 1ste helft kent meerdere gezichten. Lierop is het eerste half uur veruit de betere ploeg en controleert de wedstrijd volledig. Ze spelen sterk in balbezit en combineren er hier en daar goed op los, maar grote kansen levert het niet direct op. De kansen in de eerste helft op zich zijn op een hand te tellen: in de 9de minuut komt Ralf Hurkmans aan de rechterkant aan de bal en geeft hij strak voor, maar de bal kan nog weggehaald worden voordat een Lierop speler kopt. Een paar minuten later is er wat chaos voor het doel van Bruheze maar de doelman van Bruheze grijpt uiteindelijk nog goed in. Een kwartier later krijgt Lierop misschien wel zijn grootste kans van de wedstrijd als Ralf van de Laar op rechts door stoot richting de zestienmeter van Bruheze. Hij krijgt een schietkans, maar schiet de bal in het zijnet. Na een half uur komen de spelers van Bruheze er achter dat ze op het voetbalveld staan en gaan ze voor het eerst in de wedstrijd georganiseerd tegengas geven. Het resulteert in de 41ste minuut ook bijna in de 0-1, als de vervanger van de geblesseerde Sjoerd Hooglugt, Jelle Welten, de bal even loslaat. De bal rolt naar achteren, en volgens de spelers van Bruheze zover als over de doellijn, maar de scheidsrechter geeft geen krimp en laat doorspelen als Jelle zijn glipper ogenschijnlijk op tijd hersteld. De ruststand bedraagt 0-0.

Om in de 2de helft van de brilstand af te komen zal Lierop een tandje bij moeten gaan zetten tegen het dan zo stugge Bruheze. In de 54ste minuut de eerste grote mogelijkheid als de doelman van Bruheze een zelfde glipper heeft als Jelle Welten en de bal dus ook loslaat. In een paar onzekere seconden begint het gejuich maar het slaat al snel over in gejammer, want de bal rol langs het doel en kan weggeschoten worden door de verdedigers van Bruheze. Het blijft dus gelijk. Ondertussen grijpt trainer Harold van Doorn in en vervangt Kevin Geerts spits Bas van de Witteboer. Een paar minuten later brengt de Lierop coach, die na dit seizoen naar potentieel kampioen Mifano vertrekt, ook Thijs Bekx voor Ralf Hurkmans binnen de lijnen. Het is echter Bruheze dat meteen daarna gevaarlijk wordt als hun spits Michael Cooijman de bal krijgt. Doelman Jelle Welten staat ver voor zijn doel en moet toekijken hoe de spits van Bruheze de bal stift, maar tot ieders opluchting stift Cooijman de bal over het doel heen.

Lierop krijgt in het vervolg nog kansen, maar Bruheze houdt conditioneel ogenschijnlijk makkelijk stand en komt er zo nu en dan ook heel goed uit. In de 78ste minuut volgt de laatste wissel van Lierop als Bart van Brussel, die eindelijk terug is van zijn blessure, vervangen wordt door Tom Raijmakers. De grootste kans van de 2de helft volgt in de 86ste minuut en is voor Lierop. Thijs Bekx ontvangt een prachtige steekpass en nadert de goal, hij haalt uit maar schiet naast. Lierop weet ook deze kans dus niet te benutten en zal daarom toch genoeg redenen hebben om ontevreden te zijn. Aan beide kanten wordt in de resterende speeltijd namelijk niet meer gescoord waardoor de stand blijft zoals hij aan het begin van de wedstrijd ook al was, Lierop 1 – Bruheze 1 eindigt in 0-0.

Na laagvlieger Bruheze wacht volgende week maandag op 2e paasdag een zwaardere opponent, dan speelt Lierop de altijd beladen wedstrijd tegen SSE in Someren-Eind, een wedstrijd die al de nodige historie heeft. Lierop was bij een overwinning gelijk gekomen in punten met SJVV, door het gelijke spel blijft het echter steken op plaats 8 met 22 punten. Achtervolgers Rood Wit en Bruheze hebben respectievelijk 17 en 15 punten, nummer 7 SJVV heeft er 24. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 15 april, tegen FC ODA.
Lees verder
Lees minder
Lierop ondanks goede eerste helft onderuit tegen RKMSV (Wedstrijd 16, 11-03-2018)
Lierop 1 speelde vandaag tegen RKMSV uit Meijel. Ondanks een goede start van de wedstrijd en een leuke eerste helft wist de thuisploeg niet te winnen van de nummer 4 uit Meijel. Lierop vocht zich na een achterstand terug in de wedstrijd maar moest de punten uiteindelijk toch afgeven.

De eerste helft was er echter nog geen vuiltje aan de hemel. Letterlijk en figuurlijk, want het was een heerlijke lente middag in maart. Lierop pakt bij de start direct het initiatief in de wedstrijd en dat betaalt zich vroeg uit. De bal wordt heel goed meegegeven aan aanvoerder Dirk van Vlokhoven en de bal is wel aan hem besteed, hij schiet de bal beheerst langs de doelman: 1-0. Een paar minuten later kent Lierop zijn eerste tegenvaller al, Hidde Maas valt geblesseerd uit en wordt vervangen door Ralf Hurkmans. Een paar minuten later volgt wederom een goede kans voor Lierop als wederom Dirk van Vlokhoven weggestuurd wordt. De verdediging van RKMSV verwerkt zijn schot echter tot corner. Weer een paar minuten later moet de doelman van RKMSV opnieuw ingrijpen op een schot van Bas van de Witteboer. Het schot mist hoogte waardoor de keeper er nog een handje tegen aan krijgt.

Lierop is in de beginfase de betere maar moet in de 19de minuut toch een kleine dreun incasseren, uit een scrimmage voor het doel van Lierop weet RKMSV namelijk de 1-1 te scoren. Toch blijft Lierop goed spelen. Tien minuten later krijgt Dirk van Vlokhoven opnieuw een goede kans, maar hij wordt wederom goed verdedigd. Ondertussen is Lierop ook goed weggekomen bij een vrije trap van Sem Nijssen, de nummer 11 van RKMSV, die de bal met een stuit op de paal schiet. In het restant van de eerste helft is er nog een gele kaart voor RKMSV speler Tom Lalieu.

Als Lierop de tweede helft net zo aan kan treden als in de eerste maakt het een serieuze kans tegen de nummer 4 van de competitie, maar er wordt al vroeg roet in Lierops’ eten gegooid. Nadat een kans door RKMSV gemist is wordt er vastgehouden in de 16 door Lierop. Naast een gele kaart volgt er ook een penalty voor de uitploeg. Sjoerd Boots gaat achter de bal staan en stuurt onze eigen Sjoerd Hooglugt de verkeerde hoek in: 1-2. Het sterke spel uit de eerste helft wordt door RKMSV vervolgens volledig ontmanteld en Lierop heeft het 20 minuten heel moeilijk.

In de 68ste minuut krijgt Lierop een corner, en tegen de verhoudingen in komt het door de corner op gelijke hoogte. Het is Bas van de Wittenboer die kopt en uiteindelijk is het of een verdediger van RKMSV of Dirk van Vlokhoven (ik heb het van horen zeggen) die de bal als laatste raakt, hoe dan ook: het staat 2-2. Vervolgens herstelt het spel van Lierop enigszins, maar voor dat ze überhaupt van de voorsprong hebben kunnen genieten is het al weer raak aan de overkant: na een vrije trap voor RKMSV en een gele kaart voor Jan van Lierop komt de bal bij Sem Nijssen, die hem vanaf de linker hoek van de zestienmeter heel knap in de verre hoe schiet: 2-3. Coach Harold van Doorn brengt Guus Berkers en Tom Raijmakers in voor Dirk van Vlokhoven en Jan van Lierop om nog voor een punt te vechten, maar de Lieropse target man Guus wordt simpelweg niet meer bereikt met lange ballen doordat RKMSV Lierop ver van het doel af blijft houden. De laatste kans voor Lierop is uit een vrije trap van Ralf van de Laar die de bal maar net voor het doel langs schiet.

Lierop komt de mokerslag van de 2-3 niet meer te boven en verliest in de slotminuten dus van RKMSV. Ondanks de verliespartij kan Lierop terugkijken op met name een hele goede eerste helft waarin het echt veel kansen kreeg, als ze die volgende week kunnen benutten zullen ze zeker een kans maken. Ze treffen volgende week SJVV in een uitwedstrijd, thuis werd eerder dit seizoen nog met 3-5 verloren van diezelfde ploeg. Als Lierop de kansen volgende week wel afmaakt belooft het wederom een mooi duel te worden tussen twee van de drie meest scorende ploegen uit de competitie. Lierop staat door de nederlaag na 16 wedstrijden nog steeds 8ste met 21 punten.
Lees verder
Lees minder
Rood Wit’62 Lierop 2-1 (1-1) (Wedstrijd 15, 25-02-2018)
Na de prima teamprestatie van vorige week tegen ONDO liet Lierop het lelijk zitten tegen degradatiekandidaat Rood Wit’62. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit want Lierop nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en dwong de thuisploeg veelal op de eigen helft terug. Dirk van Vlokhoven kreeg de eerste kans van de wedstrijd maar zijn schot ging over en langs het doel. In de 8e minuut volgde de bijna logische Lieropse openingsgoal. Ralf van de Laar speelde zich soepeltjes vrij en legde strak af op Thijs van Heugten. Diens lage schuiver werd licht gesmoord en van richting veranderd waardoor de Helmondse keeper op het verkeerde been stond, 0-1. ‘De voorsprong verder uitbouwen en met drie punten naar huis’ werd er langs de lijn al geopperd en daar zag het ook naar uit. Maar zoetjesaan kantelde het wedstrijdbeeld. Lierop speelde steeds slordiger en de uitvallen van Rood Wit werden dreigender. In de 23e minuut wist Sjoerd Hooglugt ondanks erg laat uitkomen nog een Helmondse kans onschadelijk te maken. Een minuut later liep het fout en kon de handige rechtsbuiten Mohammed Oubenqassou simpel de gelijkmaker binnen tikken. Vanaf dat moment kwam het niet meer goed bij Lierop.

In de tweede helft werden de Helmonders steeds sterker en moest Sjoerd Hooglugt regelmatig aan de bak. Hij keerde in de 55e minuut een prima afstandschot. Uit de corner die volgde werd in tweede instantie door Harm Vincent de bal in het Lieropse doel geknald, 2-1. Even later was het bijna 3-1 toen Rood Wit een vrije trap knap op doel mikte. Met een prima safe voorkwam Hooglugt dat . Met een dubbele wissel, Rens Hurkmans en Bart van Brussel voor Dirk van Vlokhoven en Sander van de Loo, probeerde Harold van Doorn de bakens te verzetten. Het mocht niet baten. Ook het inbrengen van Tim van Lieshout voor Dirk Hesius bood geen soelaas. Toen de scheidsrechter af floot kon geconstateerd worden dat Lierop in de tweede helft niet één echte kans had afgedwongen. Een terechte nederlaag dus.
Lees verder
Lees minder
ONDO – Lierop 1-4 (0-1) (Wedstrijd 14, 18-02-2018)
De wedstrijd tussen ONDO en Lierop was een prachtig spektakel waarbij de spanning tot vier minuten voor het einde bewaard bleef. Van het begin af aan werd er op het prachtig strakke kunstgrasveld met volle inzet gestreden om de punten. Scheidsrechter Simons had moeite om het allemaal bij te kunnen houden en dat gold ook voor de talrijke toeschouwers langs de lijn, want er gebeurde van alles en het gebeurde vaak ook nog in een rap tempo.

De thuisploeg deed in eerste instantie wat verwacht werd. De Heusdenaren namen het heft in handen en zetten druk op het doel van Sjoerd Hooglugt. Waar zijn collega doelman van Berlo een ronduit ongelukkige wedstrijd speelde, liet Hooglugt de ene na de andere knappe redding zien. Toch leek het een kwestie van tijd voordat ONDO voor de eerste keer zou scoren. Totdat Lierop in de 26e minuut haar eerste corner mocht nemen. Doelman van Berlo ging onder de bal door en de bij de tweede paal geheel vrijstaande Hidde Maas kon simpel inkoppen en Lierop op een op dat moment volkomen onverdiende 0-1 voorsprong zetten.

Een minuut later ontsnapte Lierop aan een tegendoelpunt toen er in een scrimmage uit een corner meerdere malen ingeschoten werd, maar de bal op wonderlijke wijze niet in het doel wilde. ONDO bleef uiteraard fanatiek de aanval zoeken en was middels een knap genomen vrije trap van Freek Raijmakers dichtbij de gelijkmaker. Sjoerd Hooglugt voorkwam dat met een schitterende safe. Uit een corner kopte Verberne rakelings over de lat van het Lieropse doel.

Meteen na de rust moest Hooglugt weer in actie komen, maar daarna kreeg Lierop steeds meer grip op het spel. Er werd geconcentreerd verdedigd en op het moment dat Lierop balbezit kreeg werd met name via Dirk Hesius en Hidde Maas razendsnel de counter gezocht en dat leverde meerdere malen gevaar op voor het doel van ONDO. In de 52e minuut mocht Ralf van de Laar aan de linkerkant van het veld een vrije trap nemen. Zijn strakke bal leek een simpele prooi te worden voor de ONDO-defensie maar daar keek men meer naar elkaar dan naar de bal met als gevolg dat die zomaar in het net vloog, 0-2.

Vier minuten later had van de Laar de 0-3 op zijn schoen toen hij na wederom een knappe uitval de bal over de uitgelopen van Berlo lobte. Maar hij raakte de lat. Weer vier minuten later had hij meer geluk. Zijn voorzet, of was het een ‘bewussie?’, ging via de binnenkant van de paal in de touwen, 0-3. De thuisploeg was geknakt en Lierop kreeg meer kansen. Hidde Maas raakte de paal en uit de rebound tikte Ralf van de Laar op de andere paal. Nadat Sjoerd Hooglugt met enkele knappe reflexen de tegenpartij van scoren af had kunnen houden moest hij in de 78e minuut toch capituleren toen Raijmakers van dichtbij kon uithalen, 1-3.

Maar de mannen uit Heusden hadden niet meer de energie om aan te zetten voor een hevig slotoffensief. Al helemaal niet meer toen de ingevallen Dirk van Vlokhoven keurig aflegde op de mee gekomen Ruben van den Nieuwenhof, die met de beheersing van een routinier de 1-4 binnen mikte.
Lees verder
Lees minder
Wedstrijdverslag Lierop 1 – Liessel 1, (Wedstrijd 13, 04-02-2018)
Een week na de kansloze nederlaag bij FC ODA in Weert wil Lierop zich revancheren door te winnen van Liessel. Liessel staat na 11 wedstrijden ongeslagen bovenaan met 29 punten. Eerder dit jaar, in de eerste speelronde, speelde beide ploegen met 1-1 gelijk in Liessel.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd is zowel Lierop als Liessel zoekende. Het spel gaat op en neer, de eerste kans volgt pas in de 12de minuut. Liessel krijgt een corner en geeft de bal goed voor, maar hun nummer 6 kopt de bal vlak naast het Lieropse doel. 4 minuten later is het wederom Liessel dat opstormt via de linker kant en de bal goed voorgeeft. Opnieuw volgt een grote kop kans maar de bal wordt gemist, als er vervolgens alsnog op doel wordt geschoten door Liessel wordt de bal door de Lieropse verdediging van de lijn gehaald. Het vervolg in de eerste helft is niet al te spannend. Lierop weet steeds beter een antwoord te vinden op de opbouw van Liessel en wordt naar mate de eerste helft vordert steeds sterker. In de 30ste minuut leid dit tot de eerste echte kans voor Lierop, als Bas van de Witteboer de bal langs de keeper kan tikken. De verdediging van Liessel grijpt echter nog net op tijd in en voorkomt zo een voorsprong van de thuisploeg.

Vlak voor rust volgt er een akkefietje. De scheidsrechter krijgt het aan de stok met een van zijn grensrechters en een woordenwisseling volgt. Het grootste tumult begint echter pas een paar minuten later, als de scheidsrechter midden in een Lieropse aanval affluit voor de rust. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft lijkt er aan de brilstand al vroeg een einde te komen, als de aanvoerder van Liessel uithaalt op Lierops doel. Het is echter doelman Sjoerd Hooglugt die de bal nog net via de lat over het doel heen weet te tikken, waardoor Lierop ontsnapt aan een achterstand. De grootste kansen voor Lierop volgen rond de 70ste minuut. Ralf van de Laar komt 1-op-1 met de keeper maar vergeet te scoren, iets wat hij een paar minuten later ook kan doen van afstand, maar ook dan zit de doelman van Liessel er weer goed bij. Rond de 80ste minuut is het dan zover: de langverwachte rentree van Dirk van Vlokhoven, hij vervangt Ralf van de Laar.

Helaas weet Lierop ook met Dirk in het veld niet te scoren. Liessel heeft het vizier in die slotfase echter wel op scherp staan. Na een lage voorzet vanaf rechts die door Lierop tot corner wordt verwerkt krijgt Liessel een paar grote kansen. De eerste wordt door Lierop nog verwerkt tot een nieuwe corner, maar daarna gaat het alsnog mis. Liessel neemt de corner wederom goed en uit een onoverzichtelijk moment voor het Lieropse doel volgt een klutsgoal: 0-1. Liessel pakt 3 minuten voor tijd de voorsprong, een klap die Lierop niet meer te boven komt in de resterende speeltijd.

Waar Lierop lange tijd op weg leek om Liessel voor de 2de keer dit seizoen dwars te zitten, mondde het duel uiteindelijk uit in een nederlaag tegen de dus nog steeds ongeslagen koploper. De inzet die Lierop toonde was ten opzichte van de wedstrijd tegen ODA echter veel beter, dus een schande dat ze verliezen van de koploper is het niet. Over twee weken, na de carnaval, speelt Lierop een uitwedstrijd tegen Ondo, een wedstrijd die met dezelfde inzet als vandaag punten op moet leveren.
Lees verder
Lees minder
ODA – Lierop 2-0 (1-0) (Wedstrijd 12, 28-01-2019)
“Dit waas de sjlechtse wedstried van ut hiele seizuun” zei een oudere ODA-supporter na afloop van de wedstrijd. En hij was toch al niet veel gewend want de overwinning van ODA op Lierop was de eerste thuiszege van de Weertenaren deze competitie. Dat was voor deze man waarschijnlijk het enige positieve aan dit duel en die mening zal door de meeste van de toeschouwers gedeeld zijn, want het vertoonde spel deed pijn aan de ogen. Lierop had het excuus dat de ziekenboeg goed vol zat terwijl ODA een bijna fitte selectie had. Het hobbelige veld hielp ook niet mee om de combinaties wat soepeler te laten verlopen. Hoewel dat wat beter ging na 20 minuten toen men een gat in het veld ontdekte wat gevuld werd met enkele pollen gras en scheppen zand.

Van het begin af aan was de thuisclub het meest fanatiek. Daan de Bie mocht in de 9e minuut solo op Sjoerd Hooglugt af, maar mikte naast. Een minuut later knalde middenvelder Veldpaus hard over het Lieropse doel. In de 20e minuut kon de Bie weer in zijn eentje op het Lieropse doel af en nu mikte hij raak, 1-0. Trainer Harold van Doorn besloot meteen om de geblesseerde verdediger Tim van Lieshout te wisselen voor aanvaller Kevin Geerts om wat meer druk naar voren te kunnen zetten. Maar deze wissel veranderde niets. ODA bleef de meest dreigende ploeg en was middels een goed schot van Luuk Veldpaus nog dicht bij een tweede treffer. Hooglugt stond echter zijn mannetje.

Na de thee en de Limburgse vlaai in de bestuurskamer kwam Lierop met Rens Hurkmans in de ploeg voor de geblesseerde Thijs van Heugten met nog meer offensieve bedoelingen uit het kleedlokaal. Bas van de Wittenboer mikte al na drie minuten de bal in het net, maar hij stond buitenspel. ODA trok een verdedigingslinie op rondom het 16-meter gebied en liet Lierop komen. Het leek nog spannend te worden toen Luuk Veldpaus na twee gele kaarten uit het veld werd gestuurd en de thuisploeg ruim 20 minuten met een mannetje minder op het veld stond. Rik Duimelinck zag een goed schot op de lijn gekeerd worden en invaller Guus Berkers kopte in de 91e minuut via de vingers van doelman Wiermans op de lat. Het slotakkoord was voor ODA, Glenn Coolen mocht enkele seconden voor het allerlaatste fluitsignaal vanaf de middellijn oprukken naar het Lieropse doel. Handig omspeelde hij Sjoerd Hooglugt en tekende de 2-0 eindstand aan.
Lees verder
Lees minder
Wedstrijdverslag Lierop 1 – SVSH 1 (Wedstrijd 11, 17-12-2017)
Lierop 1 speelde vandaag tegen hekkensluiter SVSH de laatste wedstrijd van 2017. Een wedstrijd die vooraf gezien niet al te veel problemen op zou moeten leveren, aangezien Lierop met 15 punten in de middenmoot meedoet en SVSH met 4 punten laatste staat.

Waar je hoopt dat Lierop erop en erover gaat tegen de hekkensluiter vanaf minuut een, is het SVSH dat sterk begint aan de wedstrijd. Zij namen direct het initiatief en kregen in de eerste minuut ook al een kleine kopkans, die overigens niet verzilverd werd. Dit zou overigens een van de enige gevaarlijke momenten voor Lierops doel zijn in de eerste helft. In de 7de minuut krijgt Lierop een geweldige kans, Hidde Maas krijgt via een geweldige steekpass de bal op rechts en geeft goed voor op Bas van de Witteboer, maar die raakt de bal erg ongelukkig waardoor die over het doel vliegt. Lierop heeft het initiatief maar weet de oranje muur van SVSH niet te slechten, ondanks een paar pogingen van Bart Sijbers. In de 38ste minuut gaat het mis voor Lierop. SVSH is de eerste helft niet vaak gevaarlijk geweest, maar komt toch op voorsprong. Lierop wordt op eigen zestien vastgezet en probeert daar op te bouwen, iets wat compleet mislukt als Thijs van Heugten de bal terug wil spelen naar Sjoerd Hooglugt maar hem per ongeluk in eigen doel schiet. Lierop komt op een toch wel onverdiende 0-1 achterstand.

In de rust grijpt coach Harold van Doorn, die na dit seizoen vertrekt, in met een dubbele wissel. De inbreng van Bas van de Witteboer en Tom Raijmakers blijft beperkt tot een helft, zij worden vervangen door jonkies Daan Hooglugt en Kevin Geerts. Lierop probeert na de rust de gelijkmaker te forceren, maar wordt tot de 55ste minuut goed opgehouden. De beste kans tot op dat moment komt uit een lage voorzet van Ralf van de Laar, maar iedereen voor het doel mist de bal.

In de 55ste minuut komt Lierop op gelijke hoogte dankzij beide wissels. Kevin Geerts komt vanaf links de zestien binnen en geeft goed laag voor. De bal wordt in eerste instantie gemist en er wordt nog geappelleerd voor hands, maar iets na de tweede paal staat Daan Hooglugt goed op te letten, hij schiet Lierop met een mooie knal naast SVSH: 1-1. De gebroeders Hooglugt bezorgen Lierop in de tweede helft nieuwe hoop, Daan met de gelijkmaker en Sjoerd met een paar fantastische reddingen die Lierop in de wedstrijd houden, want in tegenstelling tot wat je verwacht gaat SVSH na de gelijkmaker beter spelen. Lierop komt een aantal keer goed weg, tot ze het duel beslissen. Ondertussen is er nog gewisseld, Tim van Lieshout wordt er door Harold voor een slot offensief ingebracht, het zou wederom een slimme wissel zijn want met zijn snelheid was Tim een lastige tegenstander voor de verdediging van SVSH.

In de 87ste minuut, laat in de wedstrijd, beslist Lierop het duel alsnog in zijn voordeel. Lierop krijgt een vrije trap aan de rechterkant van het zestienmetergebied. De nr. 8 van SVSH blijft te dicht bij de bal staan, Ralf van de Laar schiet slim tegen hem aan wat de nr. 8 een gele kaart op levert en Lierop opnieuw een vrije trap, nu van iets dichter bij. Dit keer gaat Bart Sijbers achter de bal staan, die deze wedstrijd al een aantal hele goede pogingen van afstand had ondernomen. Hij beslist het duel met een zeer strakke vrije trap, Lierop komt op 2-1 en wint van SVSH, ondanks een nog spannende slotfase.


De zege is tekenend voor de goede eerste seizoenshelft van Lierop, waarin de ploeg van coach Harold van Doorn thuis vrijwel onverslaanbaar is. Bij uitstek als Lierop op achterstand komt, want tot op heden wist Lierop als het thuis op achterstand kwam altijd nog te winnen. Lierop doet met 18 punten mee in de subtop, SVSH blijft de rode lantaarn drager met slechts 4 punten. Wat bij Lierop vooral opvalt is de sterke thuis vorm, die ze dan ook 4 punten meer oplevert dan vorig seizoen rond deze tijd. Met de kerstgedachte in het achterhoofd wil ik nog een compliment maken aan Harold van Doorn en de ploeg, die ondanks de nodige blessures een uitstekende eerste seizoenshelft hebben gedraaid. Ik wens iedereen een vrolijke kerst en een doelpuntrijk 2018 toe. Tot volgend jaar!
Lees verder
Lees minder
Wedstrijdverslag Lierop 1 – RKSVO 1 (Wedstrijd 10, 03-12-2017)
Lierop speelde deze zondag tegen RKSVO uit Ospel. Waar Lierop de laatste wedstrijden 4 punten pakte tegen top 5 ploegen draait RKSVO nog steeds niet zoals de club graag zou willen, mede door een aantal blessures. Lierop heeft bij aanvang van de wedstrijd 12 punten, twee keer zo veel als RKSVO.

De wedstrijd kent voor Lierop een valse start, met een tegendoelpunt al in de eerste 10 minuten. De nummer 8 van RKSVO geeft over de grond voor en de Lieropse Defensie tast net mis: 0-1. In de eerste helft is het initiatief voor Lierop, de beste kansen in het begin voor RKSVO. Sjoerd Hooglugt houdt Lierop een aantal keer goed op de been, tot Hidde Maas vlak voor rust met een mooie solo 1-1 maakt. Hierdoor valt er de 2de helft zichtbaar een last van de Lieropse schouders, want ze voetballen in het begin een stuk beter.

Waar het voor rust gedeeltes regende maar het ook grote fases droog was, begon het na rust pas echt te regenen in Lierop. Doelpunten wel te verstaan. In de 51ste minuut krijgt Lierop na een overtreding op Tim van Lieshout een vrije trap iets buiten het zestienmetergebied. Bart Sijbers gaat achter de bal staan en schiet de bal erg goed op doel, maar de keeper weert zijn schot, wat echter wel een niet te missen kans voor Hidde Maas oplevert, 2-1 dus.

Maar de voorsprong is niet van al te lange duur. RKSVO krijgt een vrije trap en hun nr. 4 schiet hem keurig binnen. De 2-2 komt niet bepaald uit de lucht vallen, want na de 2-1 vecht RKSVO zich terug in de wedstrijd. De doelpuntenregen neemt echter nog heviger toe, want in de 69ste minuut zet Tim van Lieshout Lierop op een 3-2 voorsprong, 6 minuten later gooit Ralf van de Laar de wedstrijd op slot met een wereldgoal die we zelfs Cristiano Ronaldo dit seizoen nog niet hebben zien maken. De 4-2 blijkt de genadeklap voor RKSVO, dat volledig overlopen wordt wat ook nog resulteert in een 5-2 van Hidde Maas, die hiermee zijn wedstrijdtotaal op 3 bracht, een hattrick dus. Lierop en RKSVO krijgen nog een paar kansjes maar gescoord wordt er door beide niet meer.

De overwinning betekent dat het puntentotaal op 15 komt, volgende week zou Lierop met een overwinning op ONDO weer kunnen stijgen op de ranglijst, dat met 16 punten en een 5de plaats twee plekken hoger staat dan Lierop. De knappe prestatie van vandaag zal ongetwijfeld voor een goed gevoel zorgen, wat volgende week tegen ONDO goed van pas zal komen. Belangrijk: de wedstrijd van Lierop start de komende 2 weken al om 14:15 in plaats van om 14:30.
Lees verder
Lees minder
Mifano - Lierop 0-2 (0-1) (Wedstrijd 9, 26-11-2017)
Voor het eerst sinds de benauwde zege op Rood Wit’62 half oktober mocht Lierop weer eens het zoet der overwinning smaken. En dat smaakte extra lekker omdat het gebeurde in de derby tegen Mifano in Mierlo. Met opnieuw enkele noodgedwongen omzettingen in het team werd de strijd tegen het goed draaiende Mierlose vaandelteam opgepakt. De beginfase was voor de thuisploeg maar meer dan een schot naast na een prima actie van Mike van de Schoot leverde dat overwicht niet op. De wedstrijd ging op en neer met dit verschil dat Lierop de beste kansen creëerde. Bas van de Wittenboer kopte uit een corner keihard op het lijf van doelman van der Westen. Rik Duijmelinck knalde in kansrijke positie via een tegenstander naast het doel. Hidde Maas kopte uit een afgemeten voorzet van Duijmelinck op de kruising. En een vrije trap van Ralf van de Laar vlakbij de cornervlag belandde via de binnenkant van de paal al dan niet net over de doellijn. Volgens Ton van Hoof, de objectieve Lieroppenaar met Mierlose roots, een doelpunt. Maar niet volgens de scheidsrechter en die heeft nu eenmaal meer te vertellen dan Ton van Hoof.

In de 32e minuut soleerde Ralf van de Laar langs zijn man en trok de bal vanaf de achterlijn voor de goal. Daar mikte een Mifano-verdediger de bal onhoudbaar in zijn eigen goal, 0-1. De Mierlonaren zetten meteen een tandje bij en Lierop moest met de rug tegen de muur. Ten koste van gele kaarten voor Tim van Lieshout en Nick van der Sluijs en vele corners wist het stand te houden. Vlak voor het rustsignaal ging de Mierlose aanvoerder Verdonk erg onbesnut een duel aan met Bart Sijbers met als gevolg een terechte rode kaart.

Met tien man begon Mifano bloedfanatiek aan de tweede helft en slaagde het erin om Lierop totaal uit haar spel te brengen. Van mooi voetbal was zelden nog sprake, de bal vloog soms heen en weer als was het een tenniswedstrijd. De duels werden steviger en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt gele kaarten uit te delen aan Maurice van Hoof van Mifano en Bas van de Wittenboer en Sander van der Loo van Lierop. De beste kansen waren in die fase van de strijd voor Mifano, Stefan Schippers mikte na een prima actie net naast en ook Dirk Borst zag zijn afstandschot rakelings langs het Lieropse doel suizen.

In de 81e minuut viel het doek voor Mifano. Ralf van de Laar kon alleen op het Mifano-doel af en raakte in een soort van flipperkastduel met doelman van de Westen. Uiteindelijk rolde de bal voor zijn voet en kon hij het vonnis voltrekken, 0-2. Enkele minuten later had Nick van der Sluijs de 0-3 kunnen aantekenen na een heerlijke voorzet van Ralf Hurkmans, maar Nick mikte net niet goed genoeg. In de 88e minuut was Mayco Verrijdt van Mifano nog heel dicht bij de aansluitingstreffer toen hij met een handige lob de uitgelopen Sjoerd Hooglugt het nakijken gaf. Tot zijn teleurstelling en tot opluchting van alles wat Lierop was eindigde de bal op de paal. Zodoende kwamen er geen laatste bloedstollende minuten.
Lees verder
Lees minder
Lierop worstelt maar komt de gelijkmaker uiteindelijk niet meer te boven (Wedstrijd 8, 19-11-2017)
In de derby tegen SSE, dat net als Lierop zijn laatste 2 wedstrijden verloor, zullen beide teams voor de volle drie punten willen en moeten gaan. Lierop wil onderaan wegblijven, SSE wil nog zicht op de 1ste plek houden.

De wedstrijd begint goed. Beide teams verzetten veel werk en proberen tot goede kansen te komen. Slordigheden over en weer zorgen af en toe voor wat problemen, maar grote kansen blijven in de openingsfase uit. het dichtst bij de voorsprong is SSE, maar dat komt uit een voorzet niet tot scoren. Na pak en beet 10 minuten is het voor het eerst Lierop dat echt gevaarlijk wordt. Eerste de aanval die door een prachtpass van Thijs van Heugten via Ralf van de Laar nog op het nippertje weggehaald kan worden door de SSE verdediging, nog geen minuut later weet de keeper Hidde Maas van de openingstreffer af te houden. Toch moet Lierop op blijven letten; een paar minuten later behoedt Sjoerd Hooglugt Lierop voor een achterstand, iets wat een van de Lieropse verdedigers een paar minuten later moet herhalen. Na een half uur volgt de volgende grote kans voor SSE, maar Sjoerd redt wederom erg knap in een 1-tegen-1 situatie. Het spel gaat op en neer, en hoewel SSE aanvallend iets makkelijker voetbalt dan Lierop is er geen duidelijke betere ploeg. Dat zorgt er dan ook voor dat Lierop zo nu en dan ook gevaarlijk wordt, zoals ook in de 41ste minuut. Ralf van de Laar duikt op in de 16 meter en wordt schandalig neergeschopt door een verdediger van SSE. De daaropvolgende penalty wordt keurig benut en zo gaat Lierop met een voorsprong aan de thee.

De tweede helft begint nog aardig, maar al snel neemt SSE het initiatief over en gaat het op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er ook snel na rust, want in de 16 van Lierop wordt er een SSE’ er neergehaald, waarop ook voor SSE een strafschop volgt. Deze wordt ook door SSE benut, waardoor het nog binnen 10 minuten 1-1 staat. Lierop kan weer op zoek naar een voorsprong, die coach Harold van Doorn gaat proberen te zoeken met Daan Hooglugt, die Tom Raijmakers in de 64ste minuut vervangt. Voor rust viel Thijs Bekx al geblesseerd uit, hij werd vervangen door Ralf Hurkmans.

Waar beide partijen wel willen winnen, gaat het na de 1-1 echter heel moeizaam. Voor Lierop is het grotendeels tegenhouden, want SSE weet Lierop knap onder druk te houden. SSE is in de 2de helft dan ook de betere, maar dat komt niet tot uitdrukking in de score. Naar mate de wedstrijd zijn einde nadert wordt de wedstrijd ook harder. De vele overtredingen over en weer zorgen voor een hoop extra werk voor de scheidsrechter, maar dhr. Smit liet zich niet in de maling nemen door valpartijen of kleine duwtjes en bleef kalm. Hij floot een wedstrijd waar in mijn ogen Bas Nijhuis nog respect voor zou hebben. De scheids liet best vaak doorspelen, waardoor je naast de vele strijd die er geleverd werd ook nog een beetje tempo in de wedstrijd hield. Het maakte voor de stand echter geen verschil meer, want die bleef zoals die was en eindigde in 1-1. Zo blijft deze derby tussen Lierop en SSE dus onbeslist.
Lees verder
Lees minder
RKMSV – Lierop 4-1 (0-1) (Wedstrijd 7, 05-11-2017)
In een wedstrijd met twee gezichten ging Lierop kopje onder tegen een degelijker voetballend RKMSV. Duurde de wedstrijd vorige week tegen SJVV vijf minuten te lang, vandaag was dat drie kwartier.

Voordat de aftrap was verricht liep Thijs van Heugten in de warming up een enkelblessure op. Op hoop van zegen begon hij toch aan de match om al na twee minuten te moeten constateren dat het echt niet ging. Mart van de Eijnden was zijn vervanger. In de 11e minuut van de wedstrijd werd de Lieropse defensie voor de eerste keer uit elkaar gespeeld, maar de bal eindigde loeihard op de lat van het Lieropse doel. In de 18e minuut de volgende tegenvaller, Kevin Geerts liep een hamstringblessure op en strompelde naar de douche. De net gearriveerde Guus Berkers, die er al een wedstrijd in het tweede op had zitten, nam zijn plaats in.

Opnieuw moest trainer Harold van Doorn puzzelen over de juiste veldbezetting. Daar hij in het niet zo verre verleden ooit trainer was van de Meijelse ploeg wist hij wat strategisch gezien het meest voor de hand liggend was. Die kennis leek zich uit te betalen in de 23e minuut. Uit de eerste corner die Lierop forceerde kopte Bas van den Wittenboer stijlvol de 0-1 binnen. Enkele minuten daarna liep Guus Berkers zich knap vrij en werd hij op maat bediend, maar Guus stuitte op de Meijelse doelman. In de 35e minuut kreeg Sander van der Loo in een klutssituatie ongelukkig de bal op de arm in het strafschopgebied en dus wees de streng fluitende scheidsrechter naar de witte stip. Hayke Snijders schoot hard en laag in maar met een geweldige snoekduik tikte Sjoerd Hooglugt de bal tot corner. De rust werd met de 0-1 stand gehaald omdat over en weer een enkele goede kans niet werd benut.

In de tweede helft kwam Lierop er niet meer aan te pas. De eerste tien minuten ging het nog aardig, maar toen Leenders uit een vrije trap de 1-1 binnen kopte was het over en uit met het tot dan toe redelijk verzorgde voetbal van de roodwitten. RKMSV drukte door en er vielen steeds meer gaten in de Lieropse verdediging. In de 68e ramde Snijders na goed doorzetten de bal van dichtbij kanonhard in het kruis, 2-1. Sjoerd Boots zorgde in de 76e minuut met een bekeken boogbal voor 3-1 en de ingevallen Toon Snijders tekende na een knappe actie de 4-1 eindstand aan. Tussendoor moest Sjoerd Hooglugt nog enkele reddingen verrichten en kwamen de Lieropse voorwaartsen sporadisch in kansrijke positie. Ralf van de Laar had een kansje, Bas van de Wittenboer en Thijs Bekx mikten van afstand over. Meer Lierops vuurwerk zat er ook echt niet in want het klasseverschil was in de slotfase overduidelijk te zien.
Lees verder
Lees minder
Lierop 1 – SJVV 1 (Wedstrijd 6, 29-10-2017)
Lierop 1 treft met SJVV een ploeg die speelt volgens de filosofie de aanval is de beste verdediging. In een doelpuntrijke wedstrijd zal deze opvatting wel de juiste blijken, al is de verdediging van SJVV statistisch gezien wel de slechtste van de competitie. Met 17 doelpunten tegen en negen punten uit 5 wedstrijden is de ploeg aardig, maar zeker niet geweldig gestart. Daartegenover staat wel dat de ploeg ook de meeste doelpunten, 20, in de competitie heeft gemaakt. Lierop vindt zichzelf met een punt minder dan SJVV terug op plek 6.

De wedstrijd start goed. We zien een hoog tempo en duidelijk twee teams die voor de overwinning willen gaan, maar kansen zijn schaars, mede door hier en daar zeer slordig spel en het vele gebruik van de lange bal. In de 7de minuut krijgt Lierop uit een corner de eerste kans van de wedstrijd. Hidde Maas kopt op doel, maar scoort niet. Het spel gaat op en neer, maar Lierop pakt in de 17de minuut de voorsprong. Een goede kopbal van Bas van de Witteboer uit een voorzet van Chris Filippini wordt knap gered door de keeper van SJVV, maar Bas scoort de rebound en zet Lierop zo op voorsprong. Lang kunnen ze echter niet genieten van de 1-0, want drie minuten later staat het alweer gelijk. Aanvoerder van SJVV Teun van Mullekom krijgt heel veel tijd en schiet van een afstandje in de rechter hoek. 1-1. Het spel gaat vervolgens een beetje op en neer. SJVV zet Lierop goed onder druk, maar komt niet tot scoren. Dit verandert in de 36ste minuut. De scheidsrechter fluit voor een penalty. De nr. 10 van SJVV gaat achter de bal staan en maakt geen fout: 1-2. Er volgt een fase voor rust waarin SJVV Lierop een beslissende dreun kan toebrengen, maar dat lukt ze niet. Ondanks kansen op 1-3 gaat Lierop met een minimale achterstand de rust in.

Na de rust gaat de wedstrijd alsof het er een uit het boekje is. Waar SJVV eerst nog dicht bij de 1-3 is voor de rust, weet Hidde Maas, die het strafschopgebied binnen komt lopen, met een goed schot Lierop op gelijke hoogte te brengen. De 2-2 wordt gevolgd door een fase waarin SJVV wederom erg aandringt, maar niet weet te scoren. Sjoerd Hooglugt moet Lierop op verscheidene momenten behoeden voor een achterstand, iets wat hem iedere keer lukt. Dan krijgt Lierop een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Een ogenschijnlijk niet zo zware overtreding wordt door de scheids bestraft en daar maakt Lierop gretig gebruik van. Ralf van de Laar gaat achter de bal staan en verschalkt de keeper in zijn hoek, iets wat de titel blunder wel waard was. Lierop leidt weer met korte ei en dus met 3-2. Waar vandaag het gezegde na regen komt zonneschijn wel van toepassing is op het weer lijkt dit ook voor de wedstrijd van Lierop. Het gaat helaas nog wel mis voor Lierop. Na een rommelige fase waarin er wat gele kaarten vallen en beide coaches een keer wisselen scoort de nr. 5 van SJVV in de 86ste minuut nog de gelijkmaker. Lierop heeft daarvoor flink onder druk gestaan en weet deze klap dan ook niet meer zo te verwerken dat ze het spelbeeld nog om kunnen draaien. Kort na de 3-3 volgt namelijk in de 88ste minuut ook de 3-4 uit een voorzet van de nr. 7 van SJVV, die Lierop later ook nog pijn zou doen in de extra tijd met een mooie 3-5. Lierop weet het niet meer om te draaien en verliest in zo’n typische wedstrijd die net 5 minuten te lang duurt.

Lierop blijft op 8 punten staan en krijgt de komende weken een paar lastige wedstrijden, maar als het de moed er in houdt moet het mogelijk zijn om daar resultaten tegen te behalen. Het spel van Lierop was ook vandaag bij vlagen erg goed, dus daar kunnen ze echt wel op voort borduren.
Lees verder
Lees minder
Bruheze – Lierop 1-1 (1-0) (Wedstrijd 5, 22-10-2017)
Lierop deelde de punten met Bruheze na een wedstrijd van hard werken en weinig kansen. De thuisclub koos voor een behoudende tactiek en liet Lierop komen. Het gevolg was veel Lierops balbezit met weinig dreiging voor het doel want rondom het doelgebied van Bruheze werd een blauwwitte muur opgetrokken waar de roodwitten niet doorheen kwamen. Het bleef bij enkele kansloze afstandschoten . De eerste echte kans van de wedstrijd was in de 15e minuut en die werd meteen prima benut door Jelmer van Herpen die met een geplaatst schot een goede uitval afrondde, 1-0. Lierop bleef aanvallen maar de geroutineerde defensie van Bruheze hield prima stand en gaandeweg de eerste helft namen de Bruhezer mannen steeds meer het initiatief in handen.

Na de thee kwam Lierop goed uit de startblokken. Tom Raijmakers zag een schot via de doelman op paal ketsen en de naar voren geschoven Bart Sijbers stelde met twee ‘voetzoekers’ de Bruhezer doelman op de proef. Bruheze beperkte zich steeds meer tot verdedigen inclusief tijd rekken en theater maken. Het leverde een boeiende tweede helft op waarbij op het scherpst van de snede gestreden werd. De scheidsrechter hield een en ander goed in de hand o.a. met gele kaarten voor invaller Bas van den Wittenboer, na een te laat ingezette sliding op de enkel van zijn tegenstander, en voor Mike van Tilburg van Bruheze wegens spelbederf. In de 80e minuut kreeg Lierop loon naar werken. Thijs Bekx wrong zich knap langs zijn tegenstander en zette laag voor op de inlopende Rik Duijmelinck. In een overvol strafschopgebied wist Rik toch zijn voet tegen de bal te krijgen en hij liet de 1-1 aantekenen. In de laatste tien minuten ging het spel op en neer want beide teams deden hun best om een winnende treffer te maken. Grote kansen kwamen er echter niet meer dus konden de Somerense trainers Verstappen en Van Doorn elkaar na afloop feliciteren met het gelijkspel waar ze geen van beiden echt blij mee zullen zijn geweest.
Lees verder
Lees minder
Uitblinker en gouden wissel Guus Berkers helpt Lierop naar moeizame zege (Wedstrijd 4, 15-10-2017)
Lierop 1 heeft vandaag een moeizame zege geboekt op Rood-Wit’62, een zwaar bevochten en uiteindelijk geflatteerde overwinning.
Lierop begon de wedstrijd net zo als twee weken geleden tegen Neerkandia sterk en frivool. Al in de 1ste minuut kreeg Tom Raijmakers de kans om Lierop op voorsprong te schieten. Hij schoot echter over, net zoals ook het schot van Thijs van Heugten in de 4de minuut het net niet vond. De eerste 20 minuten was Lierop beter, maar na het uitblijven van een doelpunt leek de angst en twijfel er in te sluipen. Lierop kwam er voetballend niet makkelijk uit en creëerde op een uitzondering na geen grote kansen meer. Rood-Wit kreeg Lierop steeds beter onder druk en pakte het initiatief af. Sjoerd Hooglugt hield Lierop een paar keer met een cruciale redding op de been, maar in de 35ste minuut was het toch raak voor Rood-Wit. Nick van der Sluijs kopte de bal maar die belandde achter hem en daar stond de nummer 34 van Rood-Wit, door medespelers Mo genoemd, en hij was er als de kippen bij. 0-1.
Voor rust weet het statische Lierop de achterstand niet meer om te draaien.

Na de rust moet Lierop echt uit een ander vaatje gaan tappen. Lierop begint weer vol op de aanval, maar worden naarmate de 2de helft vordert beter vastgezet door Rood-Wit. Ondertussen heeft Ruben van de Nieuwenhof de ongelukkig spelende Tom Raijmakers in de rust vervangen.
Waar de Lieropse aanval er in de eerste helft in zijn totaliteit niet aan te pas komt, weet Lierop in de 58ste minuut dan eindelijk de ban te breken. Hidde Maas kopt de bal met een boogje over de keeper heen en helpt Lierop met zijn belangrijke goal over het dode punt heen. 2 minuten later moet Rood-Wit eigenlijk op voorsprong komen, maar de lat redt Lierop van een nieuwe teleurstelling.

Daarna komt Guus Berkers in het veld voor de geblesseerd geraakte Rik Duijmelinck. Lierop blijft het moeilijk hebben, maar het is in de 76ste minuut de gouden wissel Guus Berkers die Lierop onder groot applaus van de supporters op 2-1 zet. Lierop moet tot de 84ste minuut wachten tot opnieuw Guus Berkers uit een voorzet van Chris Filippini de beslissende 3-1 maakt. Ondertussen is Kevin Geerts nog ingevallen voor Thijs Bekx.
4 minuten later volgt het slotakkoord, in de vorm van een geweldig afstandsschot van Ralf van de Laar. Lierop wint met 4-1, maar wel in de wetenschap dat het volgende week tegen Bruheze beter voor de dag zal moeten komen. Man of the match: Guus Berkers
Lees verder
Lees minder
"SV Brandevoort – Lierop 1-0 (0-0) Wedstrijd 3, 08-10-2017"
Al in de 1e minuut van de wedstrijd ontsnapte Lierop aan een achterstand toen een speler van Brandevoort vrij kon inkoppen uit een corner. Had Koevermans daar gestaan dan was het beslist raak geweest. Koevermans was er niet want hij was geblesseerd en zat langs de lijn zijn verslag van deze wedstrijd te schrijven. Lierop kwam met de schrik vrij en pakte daarna de zaken goed aan. Hoewel de thuisploeg een licht overwicht hield kwamen de roodwitten met enige regelmaat dreigend voor het Helmondse doel. Niet zo dreigend als Brandevoort voor het Lieropse doel, want het meeste gevaar speelde zich af in de doelgebied van Sjoerd Hooglugt.

In de 20e minuut een prachtige steekpass van Ralf van de Laar op de goed inlopende Thijs Bekx, die net een teenlengte tekort kwam. Het leverde wel een corner op en dat leidde tot een zoevend schot van Thijs van Heugten net naast het doel. Rond de 25e minuut ontstond er een opstootje dat door de scheidsrechter werd afgedaan met een gele kaart voor de hoofdrolspelers Ralf van de Laar en Soufian Oulaidi. Of het een met het ander te maken had blijft voer voor psychologen van de kauwe grond, maar vanaf dat moment zakte het spelniveau aan beide zijden. Alleen Brandevoort wist nog een kans te creëren maar hun nummer 12 stuitte opnieuw op Sjoerd Hooglugt.

Na de thee begon Lierop goed met een kopbal van Hidde Maas uit een vrije trap, maar heel veel meer liet het de tweede helft niet meer zien. Ook Brandevoort haalde bij lange na niet meer het niveau van het eerste half uur, maar was wel sterker dan Lierop. Ruim tien minuten voor het einde wist Sjoerd Hooglugt met een geweldige reflex nog een treffer te voorkomen. Het bleek uitstel van executie. Want uit de corner die daar het gevolg van was belandde de bal uiteindelijk bij de gevaarlijkste speler van deze middag Soufian Oulaidi. Vanaf 20 meter kon hij ongehinderd uithalen en hij deed dat afgemeten. Via de binnenkant van de paal vloog het leer onhoudbaar in het net. Met de moed der wanhoop trok Lierop naar voren, maar kon geen potten meer breken. Brandevoort grendelde de zaak dicht en ramde alles naar voren waar twee gevaarlijke spitsen nog voor de nodige dreiging wisten te zorgen. Nick van der Sluijs scoorde nog een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. En dat terwijl die man toch echt zijn best deed.


Fotograaf Harrie vd Sanden was aanwezig bij deze wedstrijd. Klik hier voor de foto's (via Slaponline).
Lees verder
Lees minder
Lierop – Neerkandia 5-1 (1-1) Wedstrijd 2, 01-10-2017
Met een ruime overwinning op Neerkandia gaf Lierop de feestelijke inwijding van de prachtig heringerichte kantine extra luister. In de beginfase lieten de roodwitten zich lichtelijk overrompelen door de erg fel op de bal zittende Neerkanters, die met tomeloze energie hun tegenstanders geen moment rust gunden. Nadat Lierop ten koste van enkele ‘nuttige’ overtredingen het doel nog had weten schoon te houden was het in de 12e minuut toch prijs. Willem Pijnenburg sloeg doeltreffend toe toen Nick vd Sluijs onderuit ging, 0-1. De thuisploeg zette een tandje bij en liet dezelfde beleving zien als hun groenwitte opponenten. Het gevolg was een wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld en waar aan beide zijden enorm gebikkeld werd. De scheidsrechter liet net genoeg toe zodat het een pittige en ook sportieve strijd bleef. Al in de 16e minuut viel de gelijkmaker, Ralf van de Laar gaf een prima assist op de inschuivende Nick van de Sluijs die van dichtbij tussen twee tegenstanders toesloeg, 1-1. Lierop werd daarna steeds sterker maar wist tot aan de thee niet tot scoren te komen. Dat lukte wel in de tweede helft na een prachtige combinatie tussen Ralf van de Laar en Thijs Bekx. Het was Thijs die het mocht afronden, 2-1. Vier minuten later, de 63e minuut, speelde Ralf van de Laar zich mooi vrij en knalde droog de 3-1 binnen. Neerkandia bleef knokken voor wat het waard was, maar kwam niet meer tot scoren. Lierop wel. Bart Sijbers speelde randje zestien twee man uit en punterde met links loeihard binnen, 4-1. Het slotakkoord was voor Ralf van de Laar die met een subtiel passje door Kevin Geerts vrij voor goal werd gezet en het met een lob subliem afrondde. Eindstand 5-1.
Lees verder
Lees minder
Liessel – Lierop 1-1 (0-0) Wedstrijd 1, 24-09-2017
Lierop begon de competitie met matig voetbal en kwam desondanks met een punt thuis. En met een kater, want nog geen minuut voor het einde van de wedstrijd stond er nog een 0-1 score op het scorebord. Een onoplettendheidje in de defensie bij een vrije trap van Liessel, een leep passje van de Liesselse spits Engels op zijn goed inlopende maatje Vedder en het stond 1-1. Een eindstand die wel recht deed aan het totale wedstrijdbeeld.

Na een rommelige start van beide teams nam Liessel het heft in handen, Lierop kwam niet verder dan verdedigen. Met kunst- en vliegwerk, de nodige overtredingen, gele kaarten voor Ralf van de Laar en Nick van de Sluijs en prima keeperswerk van Sjoerd Hooglugt, wist Lierop de Liesselnaren van scoren af te houden. Tegenover meerdere kansen voor de thuisploeg stond slechts één halve kans voor Sander van der Loo die naast mikte. De rust werd met 0-0 gehaald en dat was al heel wat.

Na de thee kwamen de Lieroppenaren wat scherper op de puur natuur grasmat en Liessel kakte in. Hoewel het allemaal niet van een niveau was om in de krant te schrijven nam Lierop duidelijk de teugels over en er kwamen kansen. Sander van der Loo knalde van dichtbij over het doel, Ralf van de Laar probeerde met een leuke lobbal de lange Liesselse doelman te verschalken en Tom Raaijmakers was met een kopbal dreigend. Liessel stelde daar weinig tegenover al liet hun invaller no. 7 een grote kans liggen toen hij de uitgelopen Sjoerd Hooglugt al gepasseerd was.

Met nog tien minuten te spelen mocht Lierop een corner nemen. De hoge bal werd weg gekopt en viel voor de voeten van Thijs van Heugten die op goed geluk op doel probeerde te mikken maar de bal voor de voeten van Hidde Maas deed belanden. Maas aarzelde niet en tikte van dichtbij binnen, 0-1.
Liessel ging met de moed der wanhoop in de aanval maar creëerde heel weinig. Totdat het handig gebruik maakte van concentratieverlies bij de tegenstander. Lierop mocht nog aftrappen en daarna klonk het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Vane.
Lees verder
Lees minder
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement