Someren 11 – Lierop 3

Het seizoen 2017/2018 zal voor altijd herinnerd worden als het seizoen van Lierop 3 zonder Albert Jan van Hoof. Hij besloot zijn trainersmapje aan de wilgen te hangen. Het voelt als Bassie zonder Adriaan en als Carlo zonder Irene, maar Lierop 3 moet door, ook zonder AJ.

Toch wist het scherp door te pakken en met Mike Berkvens en Mark Maat een illuster trainersduo te creëren. Beide in staat om dromen te verwezenlijken en nooit behaalde successen uit het verleden in het heden te verwerken. Als zij de voetbalmachine die Lierop 3 heet niet een seizoen lang zonder storingen op het goede spoor weten te houden is niemand er toe in staat. Kortom, de verwachtingen zijn hoog, maar zijn ze ook reëel? We zullen er snel genoeg achter komen.
Het was mistig deze morgen en de manschappen van M&M mochten op bezoek bij Someren. Dit in combinatie met Someren kermis kan gunstig uitpakken, ware het niet dat er ook aan Lierop zijde maar een wedstrijd in het jaar écht gewonnen moet worden, en dat is met Lierop kermis. Mocht dit bij de blauw witten hetzelfde zijn kan die kermis het nog al eens moeilijk maken.

Het stond er echt: Kleedkamer Lierop 3: onder de tribune. Wij, het ietwat overschat senioren team van sv Lierop mochten vandaag vanuit onder de tribune het hoofdveld van Someren betreden om daar af te trappen tegen Someren 11. Feit dat 10 minuten voor de wedstrijd nog niemand in staat was om het slot van de kleedlokalen af te halen en dat door de mist niemand kon zien wie er op het hoofdveld aan het voetballen waren deed verder niks af van sprookje.

Lierop 3 trad vandaag aan met Lars van Grotel in de gelederen. Hij zou proberen of hij voetballend mee kan met het 3e en vanuit daar een beslissing maken of hij wel of niet ons team komt versterken. Aangezien Beijers ietwat aan de late kant was, en Lars vroeger ooit is gekeept schijnt te hebben, begon hij de wedstrijd tussen het houtwerk. Daarnaast weinig verassingen uit de hoge hoed van het trainersgilde van Lierop 3.

Wanneer je gezien het spelbeeld in de rust zal zeggen dat Lierop met 3-0 voor stond zou dat niet echt terecht mogen zijn. Toch was het zo. Someren had veelal de bal maar deed daar niets zo veel mee omdat het zoals dat zo mooi heet ‘organisatorisch’ prima stond aan Lierop zijde. Lierop had in principe weinig de bal maar creëerde precies 3x zo veel dan Someren.

1. Uittrap Lars -> doorkoppen Tom -> Assist Luuk -> Goal Rob die helaas door de mist slecht te zien was.
2. Pass Rob -> gemiste kans Luuk -> Goal in de rebound door Tom die helaas door de mist slecht te zien was. Maar hij scheen er wel verekkes goed in te zitten …
3. Pass Luuk -> Goal Rob. Prima afgewerkt.
3-0 rust, niks aan de hand, zou je dan zeggen.

Zo geschiedde echter niet. Someren kwam furieus uit te startblokken. Beijers was inmiddels gaan keepen en Lars mocht het op het middenveld proberen. Binnen een kwartier bracht Someren de stand terug tot 3-2 en Lierop zat als een ware Conor mcGregor in de hoek waar de klappen vielen. Zeker toen Lars door de ietwat pietluttig fluitende scheidsrechter met geel 10 minuten uit mocht rusten doordat hij iets te vroeg in liep bij een vrije trap.

De billen zaten al aardig tegen elkaar maar er mocht nog 10 minuten harder geknepen worden. Binnen luttele ogenblikken draaide het weer volledig om toen Rens na een goede actie, inderdaad, een goede actie, onreglementair werd gestuit en een penalty uit het vuur wist te slepen. De reactie van de Somerense verdediger was niet van de lucht en hij mocht met rood vertrekken. De penalty werd benut en met 2-4 voor en een rode kaart voor de tegenstander leek het kat in het bakkie. Toch moesten de rood-witten nog alle zeilen bij zetten om niet te floreren in onkunde. Someren kwam nog terug tot 3-4 maar uiteindelijk werd er door Lierop aan het langste eind getrokken. Al met al was het dus niet oogstrelend maar door hard werken en veel inzet gaan de punten mee in de tas. En in die tas is nog plaats genoeg voor meer punten. Hopelijk kunnen we ons puntenaantal zondag al verdubbelen wanneer SJVV op bezoek komt.