<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets

Verslagen maart 2020

Lierop kan weer rustiger ademhalen na fantastische zege op subtopper RKMSV
Na weken van mindere resultaten treft Lierop in eigen huis nummer 5 RKMSV. In de niet zo heel vermakelijke uitwedstrijd verloor Lierop eerder dit seizoen met 1-0 door een late treffer en zal het dus azen op revanche. Makkelijk zal het niet worden, de laatste zege van Lierop dateert alweer van begin december. Met de nodige wijzigingen in de basis, door blessures en schorsingen, gaat Lierop op zoek naar de eerste driepunter van 2020.

Dat lijkt in het begin van de wedstrijd echter een lastige opgave te worden. Beide ploegen tonen zich verdedigend even sterk en aanvallend even zwak. Grote kansen over en weer zijn er niet het eerste kwartier. Lierop heeft de eerste helft de wind mee en die wind is nog behoorlijk sterk. Met storm Dennis in de rug weet Lierop na een half uur verassend de score te openen. Dirk van Vlokhoven versiert op de rand van de zestien een vrije trap en het is Kevin Geerts die hem met zijn linkervoet fantastisch binnen schiet: 1-0. Qua spel zit er de eerste helft geen verschil als dag en nacht tussen beide ploegen, maar dat geld even later wel voor de tussenstand. Na een enorme blunder in de verdediging van Meijel is het Hidde die met alweer zijn 8ste treffer dit seizoen de voorsprong verdubbelt. Lierop gaat rusten met een riante 2-0 voorsprong.

Na de thee zal de uitploeg op zoek moeten naar de aansluitingstreffer, maar erg dichtbij komen de bezoekers niet. Ze krijgen bij de 2-0 achterstand nog wel een enorme kans maar die bal gaat net voor het doel langs. Lierop krijgt ondertussen kansen op meer. Na een mooie aanval wordt er niet gescoord uit een voorzet van Rik, iets later weet ook Hidde net niet te scoren uit een vrije trap van Bart. RKMSV kan vervolgens toch nog iets terug doen uit een vrije trap op de rand van de zestien maar ziet de bal net over het doel gaan. Het slotakkoord van Lierop komt vervolgens van de voet van Bart van Brussel, die de lange bal van Hidde optimaal weet te benutten en oog in oog met de doelman de rust kan behouden: 3-0.

Het betekent voor Lierop dat er eindelijk weer eens gewonnen wordt en dat het verschil met de onderste 2 plaatsen op de ranglijst iets groter wordt. Lierop staat 11de en heeft nu een voorsprong van 6 punten op de degradatiezone. Komende zondag wordt de derby tegen ONDO gespeeld, een wedstrijd die vorig jaar nog om de eerste vijf plaatsen op de ranglijst ging, terwijl er nu voor de onderste vijf gespeeld wordt. De derby werd door storm Ciara eerder nog afgelast, laten we hopen dat het coronavirus nu geen roet in het eten gaat gooien. Tot zondag, in Heusden!
Lees verder
Lees minder
Rustig ademhalen van korte duur; Lierop zal door derbynederlaag resterende wedstrijden naar beneden moeten blijven kijken
Na de overwinning op Meijel hoopt Lierop verder te kunnen stijgen op de ranglijst. Een overwinning op ONDO zou betekenen dat Lierop over de ploeg uit Heusden heen zou gaan. Lierop staat zeker geen makkelijke middag te wachten, eerder werd er thuis ruim verloren van ONDO. Ook vorig jaar, toen beide ploegen nog bovenin meededen, wist Lierop tweemaal niet te winnen.
 
Het lijkt echter in het begin van de wedstrijd wel de goede kant op te kunnen gaan. Al na 6 minuten krijgt Kevin Geerts een goede mogelijkheid na prachtig voorbereidend werk van Bart van Brussel. Iets later krijgt Kevin wederom een kans om te scoren, maar beide keren zit het Lierop niet mee. ONDO komt vervolgens langzaam in de wedstrijd en de thuisploeg is in het restant van de eerste helft uiteindelijk wel de betere ploeg. In de 19de minuut mist ONDO wat geluk bij het afmaken van een vrije trap, alle spelers missen de bal maar net. Tien minuten later moet Sjoerd ingrijpen nadat de Heusdenaren gevaarlijk worden uit een corner. Ook vlak voor rust krijgt de thuisploeg een goede mogelijkheid om de brilstand van het bord af te halen in deze derby, maar de bal kan uit de doelmond worden weggehaald. Lierop gaat daardoor fortuinlijk de rust in met een nog altijd gelijke stand.
 
Die staat er in de tweede helft ook nog een behoorlijke tijd op. ONDO probeert gevaarlijk te worden via een aantal uitbraken maar de Lieropse verdediging heeft vaak een antwoord op de aanvallen van de thuisploeg. De scheidsrechter moet vervolgens een gele kaart uitdelen aan een speler van ONDO voor een harde schop tegen Bart van Brussel. Langs de kant valt wel vaker deze wedstrijd de vergelijking met de uitwedstrijd in Meijel eerder dit seizoen. Ook een wedstrijd waarin Lierop niet geweldig speelde en niet zo veel kansen kreeg. En ook een wedstrijd die het laat in de tweede helft nog verloor. Dat scenario lijkt vervolgens ook in deze editie van ONDO-Lierop op te gaan: in de 73ste minuut is het eindelijk raak voor ONDO, na een mooie aanval schiet Rudi Nijssen knap binnen. Het wedstrijdbeeld in de laatste twintig minuten is vervolgens vrij eenzijdig: Lierop zoekt naar de gelijkmaker terwijl ONDO loert op de beslissing. Lierop heeft dan wel vaker de bal, maar zoals Sparta dit weekend bijvoorbeeld ook tegen Emmen liet zien: dat maakt geen bal uit. Het is namelijk ONDO dat aan het einde van een spannende slotfase de 2-0 maakt en daarmee een hele belangrijke en op basis van kansen terechte overwinning pakt.
 
Dankzij de nederlaag tegen ONDO zal Lierop in de laatste tien wedstrijden van dit seizoen vooral naar onder moeten kijken op de ranglijst. ONDO vergroot het gat van twee naar vijf punten met een wedstrijd minder gespeeld, terwijl concurrent DESM een knap punt wist te pakken bij nummer 2 Bruheze en daardoor Lierop tot op een punt nadert. Ook SJVV maakt nog alle kans om degradatie te ontlopen aangezien de nummer 13 respectievelijk vijf en zes punten en drie wedstrijden minder gespeeld heeft dan DESM en Lierop. Volgende week staat er wederom een moeilijke wedstrijd op het programma, het is derbyseizoen en dus treft Lierop SSE in Someren-Eind. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement