<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets

Verslagen december 2019

SJVV – Lierop 0-1 (0-0)
Het kostte veel kruim  maar Lierop behaalde een zwaar bevochten en dik verdiende overwinning op SJVV.  In de openingsfase leek het erop dat doelpunten als rijpe appels zouden gaan vallen en dan enkel in het Deurnese doel.  Want de start van de gasten was overdonderend.  In een mum van tijd werd het doel van SJVV belegerd met als resultaat een corner in de 1e minuut, een schot van Hidde Maas op de paal en een bal van Bas van de Wittenboer op aangeven van de opgestoomde Daan Hooglugt net naast het doel.  Er waren toen nog geen drie minuten gespeeld!  “Dit wordt leuk!” dachten de uit Lierop mee gereisde supporters waarvan er ondanks de kou best veel waren. 
 
Maar de blauwe (uittenue van Lierop) wervelstorm ging geleidelijk liggen.  Het overwicht bleef maar het leek steeds moeilijker om door het massaal verdedigende team van SJVV heen te komen.  Dat de thuisploeg amper aan aanvallen toekwam moge duidelijk zijn.  Pas in de 29e minuut moest Sjoerd Hooglugt zijn eerste redding verrichten toen een bal recht op hem werd afgevuurd.   Maar verder dan een goed schot van Kevin Geerts dat net over de lat scheerde kwam Lierop ook niet.  Al ontstonden er af en toe wel van die lekker spannende scrimmages in het Deurnese doelgebied.  Vlak voor de rust een uitval van SJVV na enkele opeenvolgende fouten van Lieroppenaren. De twee SJVV-spitsen schrokken hier echter zo van dat de bal huizenhoog over het doel werd geknald.  
 
In de tweede helft werd het spel wat betreft niveau een stuk minder, maar de inzet en beleving namen toe.  De stoïcijnse scheidsrechter had soms toch moeite om de strijdende partijen in bedwang te houden en hij moest bij meerdere opstootjes de hittepetitjes toespreken en een stuk of zes gele kaarten trekken.  In de 59 minuut kreeg Lierop loon naar werken.  Uit een afgeslagen corner bracht Chris Filippini de bal opnieuw in de doelmond waar de SJVV-keeper mistastte en Rob Hurkmans vervolgens simpel kon binnen koppen, 0-1. 
 
Dit deed het wedstrijdbeeld goed want de thuisploeg gooide alle schroom van zich af en toog naar voren.  Dat gebeurde met lange ballen en een tomeloze inzet.  Lierop liet zich in dit spel meeslepen waardoor het vaak vecht- en sleurvoetbal was maar dat heeft ook zijn charmes.  Wel liepen de emoties soms een beetje te hoog op.  Onder andere bij de SJVV-grensrechter die van de scheidsrechter niet langer mocht blijven vlaggen, toen hij enigszins ongenuanceerd commentaar op de leiding leverde.  Heel veel doelrijpe kansen kwamen er niet meer.  Sjoerd Hooglugt moest even grabbelen om een strak en laag ingeschoten vrije trap te keren, verder kwam zijn doel niet in gevaar. Met een prachtige lob van grote afstand zorgde Kevin Geerts vlak voor het eindsignaal voor het voetballende hoogtepunt van de tweede helft.  Helaas trof hij de lat.
Lees verder
Lees minder
Van Super Stunt naar Dubieus Debacle: Een middag van extremen tegen koploper Cranendonck
Na de overwinning op SJVV krijgt Lierop een lastige pot voor de kiezen: koploper Cranendonck komt op bezoek. De Sint heeft ons land inmiddels weer verlaten en met hem al zijn pieten meegenomen. Zwarte Piet, Clownspiet, Roetveeg Piet en Malle Pietje, het zijn er tegenwoordig zoveel dat de sint een extra bus heeft moeten huren om ze allemaal weer naar Spanje te krijgen. En leuk om te weten: die bus stond geheel toevallig vorige week voor het doel van SJVV geparkeerd. Ondanks de behoudende instelling van de thuisploeg wist Lierop toch zijn tweede overwinning van het seizoen te boeken en dus is het gevoel bij aanvang van de thuiswedstrijd tegen de koploper zeker niet slecht.

De wedstrijd begint al om 2 uur en kent in de beginfase nog niet echt een betere ploeg. Beide teams proberen op te bouwen en tot kansen te komen maar die zijn schaars het eerste kwartier. Enigszins verassend komt Lierop toch op voorsprong in de 18de minuut. Thijs van Heugten krijgt alle tijd om eens lekker uit te halen vanaf een meter of 25 en produceert een goed schot. Dat kan door de doelman wel gestopt worden, maar het levert Rob van der Sluijs een niet te missen rebound op: 1-0. Het lukt Lierop in de eerste helft heel goed om het de koploper enorm lastig te maken, Cranendonck krijgt slechts een paar mogelijkheden en de thuisploeg kan de voorsprong vlak voor rust zelfs verdubbelen, maar Rob schiet een goede voorzet van Rik net over.

Lierop gaat thee drinken met een verassende voorsprong en is ook de tweede helft niet veel minder dan de bezoekers. Cranendonck heeft moeite het eerste uur tot echte kansen te komen al weten ze Sjoerd toch nog een aantal keer goed te testen. Na een uur wordt Bas gewisseld voor Bart van Brussel en krijgt Lierop een aantal corners op rij. Eruit wordt niet gescoord maar het lijkt er bepaald niet op dat Cranendonck nog gelijk gaat maken. De frustraties krijgen ondertussen bij de bezoekers ook steeds meer de vrije loop, de scheidsrechter bestraft het na tal van waarschuwingen uiteindelijk met gele kaarten. Zelfs de bank van de uitploeg ontvangt een gele kaart, net zoals een speler in het veld zijn tweede gele kaart ontvangt. Lierop komt dus tegen tien man te spelen en tot zover lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Het begint zo ongeveer nadat Hidde voor de tweede keer geel krijgt en dus van het veld af moet met rood. Vervolgens ontstaat er een enorme druk op de scheids ingegeven door het nutteloze commentaar van de supporters én door het feit dat geen van beide ploegen hier met puntenverlies van het veld wil gaan en misschien dat hij ook nog iets verkeerd gegeten heeft. Het resultaat is dat niet bij de spelers maar met name bij de arbitrage de stoppen doorslaan.
Het beginpunt van de heisa is de 1-1 van Cranendonck. Lierop supporter of niet, als er meerdere spelers naar de grond worden gewerkt en er wordt daarna gescoord hoort het doelpunt afgekeurd te worden. Omdat dit niet gebeurt lopen de gemoederen uiteindelijk echter zo hoog op dat zowel Rob als Daan met rode kaarten van het veld moeten. Kaarten als in meervoud, want de scheids begint er in het wilde weg mee te strooien. Zwarte piet is er met zijn pepernoten niks bij. Dit alles gebeurt nadat de scheids een penalty geeft aan de bezoekers om een reden waar menig toeschouwer nog steeds naar aan het gissen is.

De scheids staakt de wedstrijd, in de extra tijd, met een stand van 1-1. Beide teams blijven in verwarring achter na het schouwspel dat toch met name van de scheids af kwam, de wedstrijd wordt vermoedelijk nog uitgespeeld.
Wanneer het ingehaald wordt zal ongetwijfeld nog ergens verschijnen, voor komende zondag staat in ieder geval de laatste wedstrijd van 2019 op de planning. Thuis tegen DOSL, aanvang 14:00. Tot zondag!
Lees verder
Lees minder
Lierop vergeet te winnen van DOSL en sluit eerste seizoenshelft daarmee op symbolische wijze af
We zijn een week en drie schorsingen verder als Lierop het afgelopen zondag opneemt tegen DOSL, nummer 4 in de competitie. Tegen Cranendonck had Lierop moeten winnen, heel misschien gaan ze dat ook nog wel doen, maar het goede spel zou meer dan genoeg hoop moeten geven tegen wederom een lastige en veel scorende tegenstander. Door de gevallen rode kaarten treed Lierop wel gehavend aan, Hidde Maas (1 wedstrijd), Daan Hooglugt (2 wedstrijden) en Rob van der Sluijs (4 wedstrijden) zijn er door een schorsing vandaag en soms zelfs de komende duels niet bij.

Last lijkt Lierop daar echter niet veel van te hebben. Al in de eerste tien minuten zijn er kansen genoeg om de voorsprong te pakken. Tegen een voorzet van Kevin Geerts loopt niemand aan, een schot van Bas van de Witteboer wordt gepakt door de doelman. Dat Lierop scherp aan de aftrap verschijnt bewijst ook Ralf van der Laar in de 11de minuut. Hij lijkt eerst nog enigszins geïrriteerd omdat een tegenstander na een fluitsignaal van de scheids de bal meerolt, maar haalt er op slimme wijze zijn voordeel uit door de bal snel stil te leggen en de vrije trap vervolgens snel te nemen. Het levert Bas een van de grootste kansen in de eerste helft op, maar de paal staat helaas in de weg.
 
Lierop krijgt de eerste helft nog een aantal kansen en is beter, maar het enthousiasme van de eerste 20 minuten ebt naar mate de tijd verstrijkt wel wat meer weg; ook lukt het DOSL om iets beter in de wedstrijd te komen. Omdat echter geen van beide ploegen het net vindt staat de brilstand na 45 minuten nog op het scorebord.

In de tweede helft laat Lierop er echter geen gras over groeien en speelt het DOSL helemaal uit de wedstrijd. De uitploeg krijgt iets na de rust nog een kansje maar moet er vervolgens aan geloven. Met Dirk van Vlokhoven in de ploeg, hij kwam er voor Bas in na de rust, creëert Lierop kans op kans. Een schot van Dirk wordt geblokt, een voorzet van de prins van Kaauwvoetenland is net wat te scherp en ook een inzet van Bart van Brussel levert geen doelpunt op. Dat verandert in de 68ste minuut als Thijs scoort na een ingreep van de doelman. De grensrechter is echter vergeten een bril te vragen aan Sinterklaas en doet hierdoor zijn vlag onterecht omhoog. Het doelpunt wordt afgekeurd maar een paar minuten later volgt de volgende kans alweer vanaf het been van Kevin. Die moet iets later na een stevig duel wel naar de kant met wat last, hij wordt vervangen door Thijs Bekx. Deze staat in de 77ste minuut helemaal vrij bij de tweede paal maar krijgt de bal net het doel niet in gevolleerd.
 
Lierop krijgt via Bart daarna nog een kans om de wedstrijd te winnen maar ook hier gaat het niet goed in de afwerking. DOSL probeert in de laatste minuten dan halsoverkop nog om een slotoffensief op te zetten maar echt slagen doet deze poging niet. De scheids vergat de uitploeg nog wel om een penalty te geven, een van de weinige momenten waar Lierop echt goed weg kwam. Hij deelde nog wel een inmiddels klassieke gele kaart uit aan Ralf, natuurlijk voor praten tegen in dit geval de grensrechter. Na de koploper lukt het ook de nummer 4 echter niet om te imponeren tegen een sterk Lierop. Helaas staat het vizier bij Lierop niet op scherp waardoor de punten gedeeld moeten worden, in ieder geval wel al in lijn met de kerstgedachte.

De wedstrijd staat een beetje symbool voor de eerste seizoenshelft, waarin Lierop op een paar uitzonderingen daar gelaten bijna iedere wedstrijd meer kansen kreeg en beter was dan de tegenstander. Problemen in de afronding zorgen er tot nu toe echter voor dat Lierop teleurstellend 10de staat, terwijl ze op basis van het spel zeker wel in de top 6 thuis zouden horen. Dat gezegd hebbende is de opdracht voor de tweede seizoenshelft duidelijk. Die wordt afgetrapt met een oefenwedstrijd tegen Mariahout op 19 januari, een dag na de prinsenreceptie (veel succes alvast), terwijl de competitie een week later vervolgd wordt op 26 januari in Weert tegen ODA.
 
Alvast een fijne kerst, een gelukkig 2020 en natuurlijk tot zondag 26 januari!
Lees verder
Lees minder
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement