<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets

Verslagen november 2019

Lierop overrompelt Laar na vroege domper en begint wonderbaarlijke wederopstanding zo met belangrijke zege op concurrent

Na een behoorlijk tegenvallende competitiestart heeft Lierop zich afgelopen zondag op spectaculaire wijze weten te herpakken thuis tegen directe concurrent s.v. Laar. Dat stond met een wedstrijd minder gespeeld 3 punten boven Lierop op de ranglijst op een 10 plaats. Van het feit dat Laar 4 jaar geleden nog in de 2de klasse uitkwam en vorig jaar nog in de 3de klasse speelde was, zeker in de eerste helft, bijzonder weinig te zien.

Want het was Lierop dat als betere uit de startblokken kwam en vol energie de beginfase inging. Het zette hoog druk maar liet achterin soms toch nog net wat te veel ruimtes open, iets waar Laar toch nog vroeg van wist te profiteren. In de 9de minuut is het namelijk de nummer 10 van Laar die van buiten het strafschopgebied de bal prachtig in de rechter kruising weet te schieten: 0-1. Niet veel later komt Lierop twee keer goed weg voor eigen doel; een uitbraak van de uitploeg levert behoorlijk wat gevaar op maar loopt uiteindelijk met een sisser af, net zoals een bijna fatale actie van Sjoerd. Die verspeelt de bal namelijk in eigen zestien maar weet zijn fout uiteindelijk ook weer op knappe wijze goed te maken waardoor de 0-2 wordt voorkomen.

Vervolgens is het Lierop dat er een waar spektakelstuk van maakt de eerste helft. Eerst weet Bas de gelijkmaker te scoren uit een voorzet van Daan die Bas nog knap binnen weet te tikken. Vervolgens zit het Lierop wederom een beetje mee nadat er consternatie ontstaat over een mogelijke terugspeelbal. Sjoerd pakt deze namelijk in zijn handen en de scheids beoordeelt het balletje als een terugspeelbal en geeft dus een vrije trap iets buiten de 5-meter. Gelukkig voor Lierop wordt de bal verwerkt tot corner. Daarna wordt er pas echt gestalte gegeven aan de comeback: een schot van Rob van der Sluijs wordt door een been van Laar van richting verandert en vliegt er zodoende in.
Na de 2-1 volgt niet veel later ook de 3-1: een perfecte crosspass van Thijs komt bij Rik aan de rechterkant van het zestienmetergebied en hij weet met een goede voorzet het hoofd van Hidde te bereiken die daarmee voor de tweede week op rij tot scoren komt. Vlak voor rust volgt een volgende dreun voor Laar als Daan zijn tegenstander omspeelt en de bal voor geeft op Bas. Die rondt wederom af en zorgt doende voor een ruststand van 4-1. Helaas voor Lierop weet Sander de rust niet te halen, hij moet er geblesseerd van af en wordt gedurende de eerste helft vervangen door Tim van Brussel.

De eerste overwinning van het seizoen zou de tweede helft niet meer in gevaar moeten komen en Lierop laat duidelijk blijken na rust dat ze ook niet van plan zijn de zege nog te laten ontglippen. Laar krijgt nog wel een kansje op de 4-2 nadat Chris en Thijs een ongelukkige overtreding begaan op de rand van de zestien maar de vrijetrap wordt over het doel heen geschoten. Vervolgens breidt Lierop zijn voorsprong nog verder uit: Kevin gaat achter een vrije trap staan die hij zelf heeft verdiend. Zijn poging wordt door de keeper geblokt en beland recht voor de voeten van Rob van der Sluijs die in zijn nieuwe rol als middenvelder voor de tweede keer deze wedstrijd tot scoren komt en een uitstekend duel speelt.
 
Na de 5-1 wisselt Lierop en gaat Kevin er vanaf voor Bart van Brussel, even later maakt ook Ralf van de Laar na lang blessureleed zijn rentree in het vlaggenschip van SV Lierop, hij vervangt Rob van der Sluijs. Tussendoor moet Lierop nog wel een doelpunt incasseren, met de ruime voorsprong lijkt de scherpte een beetje weg te ebben waardoor de aanvallers van Laar makkelijk kunnen voorzetten en binnentikken waardoor het 5-2 wordt. De uitploeg hoopt nog op een wonder dat uitblijft, Lierop krijgt door de enorme ruimtes die er komen te liggen via Bart van Brussel in de slotminuten nog een uitgelezen kans op de 6-2; de keeper van Laar is echter nog bij de les en voorkomt een nog ruimere nederlaag.

Lierop kan door de eerste zege van het seizoen flink wat vertrouwen tanken en zeker ook moed putten uit de manier waarop, komende zondag staat er een lastige uitwedstrijd in Meijel op het programma. Vorig jaar kwam Lierop daar ondanks de 0-2 zege één punt tekort in Meijel om de periodetitel te pakken, nu zal het vizier voornamelijk gericht zijn op het boeken van de tweede overwinning dit seizoen. Tot zondag!

 


 

Lees verder
Lees minder
Sterke overwinning krijgt geen vervolg tegen Meijel door moeizame wedstrijd
Een jaar geleden was het nog bijna groot feest in Lierop; in Meijel kwam het destijds ondanks een 0-2 overwinning net een puntje tekort voor de periodetitel. Nu, een jaar later, ziet de wereld er in Kaauw Voetenland heel anders uit. Door een moeizame competitiestart is de aansluiting met de subtop tot nu toe uitgebleven, maar na de sterke wedstrijd tegen Laar gloort er hoop aan de horizon. Een jaar nadat het feest bijna los had kunnen barsten kan Lierop tegen RKMSV een volgende stap zetten om de tegenvallende start achter zich te laten.

Bij een overwinning kan Lierop gelijk komen in punten met de thuisploeg en kan het tevens weer naar boven kijken, maar na 45 minuten is er maar een conclusie te trekken: het zal heel veel beter moeten in de tweede helft. In een van beide kanten slaapverwekkende wedstrijd lijken beide ploegen weinig tot geen risico te willen nemen. Opbouwen gaat telkens van rechts naar links of van links naar rechts. De grootste kansjes zijn nog voor Meijel maar al met al valt er over de eerste helft niet al te veel interessants te melden.

De tweede helft moet het beter, van beide kanten. De eerste mogelijkheid is voor Lierop na een voorzet van Rik, maar de keeper staat op te letten en voorkomt concreet gevaar. Aan de andere kant moet Sjoerd de tweede helft ook een aantal keer reddend optreden. Tim vervangt na ruim een uur spelen Kevin in de hoop de wedstrijd open te breken maar het algehele tempo ligt bij beide ploegen nog steeds te laag. Hoewel het niveau te wensen over laat is het wel een enorm spannende wedstrijd die uiteindelijk lijkt te gaan eindigen in een gelijke stand. Omdat de kansen nog steeds schaars zijn is het na 80 minuten duidelijk dat de winnaar van het duel als die er een komt de gelukkigste ploeg is vandaag. Helaas voor Lierop zit het geluk dan ook weer niet mee, want zeven minuten voor tijd is het Meijel dat op voorsprong komt. Een vrije trap kan worden binnengekopt. Voor een slotoffensief wordt Bart van Brussel nog ingebracht maar heel veel maakt het niet meer uit. Het resultaat van een middagje zwoegen in Limburg: een 1-0 nederlaag.

Helaas wordt er aan de overwinning tegen Laar geen vervolg gegeven maar op basis van het spelbeeld had Lierop ook zeker niet hoeven verliezen. RKMSV was ditmaal de gelukkigste, en neemt daarmee ook revanche voor de 0-2 nederlaag van vorig seizoen. De volgende wedstrijd zal het thuis tegen Neerkandia beter moeten wil Lierop dit jaar niet veroordeeld zijn tot degradatievoetbal. Lierop staat nu met 6 punten op een 11de plaats en zal reikhalzend uitkijken naar het begin van de nieuwe periode.
Lees verder
Lees minder
Lierop – Neerkandia 1-1 (1-0)
Het was jammer dat de Sint in Lierop kwam op deze zondagmiddag want daardoor miste hij, zijn Pieten en vele anderen een mooie pot voetbal op De Renkant.  De roodwitten pakten vanaf de eerste seconde de ploeg uit Neerkant bij de strot.  De gasten hadden daar zichtbaar moeite mee, ook al omdat kunstgras duidelijk niet hun favoriete ondergrond was. Met prima combinatiespel zocht Lierop de aanval en dat leverde al in de 5e minuut de eerste grote kans op. Prins Thijs I kon het strafschopgebied binnen en uithalen maar niet goed genoeg om te scoren.  Tien minuten later kwam Ralf van de Laar een teenlengte tekort om de bal van dichtbij te kunnen binnen knallen.  Ook Bas van den Wittenboer was niet scherp genoeg om een mooie combinatie doeltreffend af te ronden, hij mikte in het zijnet.  Pas in minuut 22 het eerste Neerkantse gevaar, Gert Swinkels haalde van 20 meter prima uit, maar trof de vuisten van de geconcentreerde Sjoerd Hooglugt.  Tien minuten later suisde een schot van diezelfde Swinkels over de lat van het Lieropse doel.  Tien minuten voor de rust kreeg Lierop loon naar werken.  Bart van Brussel werd op links gelanceerd, hij trok de bal voor richting tweede paal waar de inlopende Hidde Maas er zijn hoofd tegen zette, 1-0, een beauty. 

Meteen na de thee kwam Lierop net zo fanatiek uit het kleedlokaal als in het begin van de wedstrijd. Onder het motto ‘de aanval is de beste verdediging’ werd weer het Neerkantse doel opgezocht.  Er kwamen kansjes. O.a. Bart van Brussel was heel dicht bij een tweede Lieropse treffer.  Maar een overtreding op de snelle Max Verstappen (geen grapje!) van Neerkant leverde een vrije trap op iets meer dan zestien meter afstand van het doel op. Zowel de muur als onze toch best wel degelijke keeper Sjoerd bleken geen belemmering voor Gert Swinkels die de bal prachtig in het doel wist te plaatsen.  Lierop was niet lang onder de indruk van deze tegenvaller en opnieuw werd de weg naar voren gezocht.  Maar Neerkandia ging beter met de situatie om dan in de 1e helft en wist enkele keren erg gevaarlijk te worden in de omschakeling.  Een enorme fout in de Lieropse defensie leek afgestraft te worden door Joep Lemmen, maar zijn harde lage schot werd door Sjoerd Hooglugt fabuleus uit de hoek getikt.  Gaandeweg de wedstrijd sloegen de vermoeienissen toe en werd het spelbeeld aan beide zijden slordiger. Lierop bleef de beste ploeg en kreeg nog kansen maar wist niet meer te scoren.  Dan moet dat volgende week gebeuren tegen mededegradatiekandidaat SJVV.  Speelt Lierop zoals vandaag dan mogen we daar goede hoop op hebben.
Lees verder
Lees minder
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement