<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets

Verslagen oktober 2017

Lierop – Neerkandia 5-1 (1-1) Wedstrijd 2, 01-10-2017
Met een ruime overwinning op Neerkandia gaf Lierop de feestelijke inwijding van de prachtig heringerichte kantine extra luister. In de beginfase lieten de roodwitten zich lichtelijk overrompelen door de erg fel op de bal zittende Neerkanters, die met tomeloze energie hun tegenstanders geen moment rust gunden. Nadat Lierop ten koste van enkele ‘nuttige’ overtredingen het doel nog had weten schoon te houden was het in de 12e minuut toch prijs. Willem Pijnenburg sloeg doeltreffend toe toen Nick vd Sluijs onderuit ging, 0-1. De thuisploeg zette een tandje bij en liet dezelfde beleving zien als hun groenwitte opponenten. Het gevolg was een wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld en waar aan beide zijden enorm gebikkeld werd. De scheidsrechter liet net genoeg toe zodat het een pittige en ook sportieve strijd bleef. Al in de 16e minuut viel de gelijkmaker, Ralf van de Laar gaf een prima assist op de inschuivende Nick van de Sluijs die van dichtbij tussen twee tegenstanders toesloeg, 1-1. Lierop werd daarna steeds sterker maar wist tot aan de thee niet tot scoren te komen. Dat lukte wel in de tweede helft na een prachtige combinatie tussen Ralf van de Laar en Thijs Bekx. Het was Thijs die het mocht afronden, 2-1. Vier minuten later, de 63e minuut, speelde Ralf van de Laar zich mooi vrij en knalde droog de 3-1 binnen. Neerkandia bleef knokken voor wat het waard was, maar kwam niet meer tot scoren. Lierop wel. Bart Sijbers speelde randje zestien twee man uit en punterde met links loeihard binnen, 4-1. Het slotakkoord was voor Ralf van de Laar die met een subtiel passje door Kevin Geerts vrij voor goal werd gezet en het met een lob subliem afrondde. Eindstand 5-1.
Lees verder
Lees minder
Lierop onder 13-1 - SJVV 13-1 7-0 (07-10)
Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Sijbers combineerde Lierop er op los. Door doelpunten van Raoul, Sjoerd, Ries, Tim en Tino stond het na 20 minuten al 5-0. Lierop trad aan zonder Ollie ( iets mis gegaan op het spijkerbed) en Tim G. ( blessure). Maar Tim verving Ollie prima en Tijn deed dat weer op het plekje van Tim. Het spel van Lierop was niet meer zo flitsend ( iets teveel met de gedachte bij de voetbalplaatjes???). Na rust scoorden Tim en Tino nog een keer. Eindstand 7-0. Over 3 weken de topper tegen ASV. Succes!!!!!!
Lees verder
Lees minder
"SV Brandevoort – Lierop 1-0 (0-0) Wedstrijd 3, 08-10-2017"
Al in de 1e minuut van de wedstrijd ontsnapte Lierop aan een achterstand toen een speler van Brandevoort vrij kon inkoppen uit een corner. Had Koevermans daar gestaan dan was het beslist raak geweest. Koevermans was er niet want hij was geblesseerd en zat langs de lijn zijn verslag van deze wedstrijd te schrijven. Lierop kwam met de schrik vrij en pakte daarna de zaken goed aan. Hoewel de thuisploeg een licht overwicht hield kwamen de roodwitten met enige regelmaat dreigend voor het Helmondse doel. Niet zo dreigend als Brandevoort voor het Lieropse doel, want het meeste gevaar speelde zich af in de doelgebied van Sjoerd Hooglugt.

In de 20e minuut een prachtige steekpass van Ralf van de Laar op de goed inlopende Thijs Bekx, die net een teenlengte tekort kwam. Het leverde wel een corner op en dat leidde tot een zoevend schot van Thijs van Heugten net naast het doel. Rond de 25e minuut ontstond er een opstootje dat door de scheidsrechter werd afgedaan met een gele kaart voor de hoofdrolspelers Ralf van de Laar en Soufian Oulaidi. Of het een met het ander te maken had blijft voer voor psychologen van de kauwe grond, maar vanaf dat moment zakte het spelniveau aan beide zijden. Alleen Brandevoort wist nog een kans te creëren maar hun nummer 12 stuitte opnieuw op Sjoerd Hooglugt.

Na de thee begon Lierop goed met een kopbal van Hidde Maas uit een vrije trap, maar heel veel meer liet het de tweede helft niet meer zien. Ook Brandevoort haalde bij lange na niet meer het niveau van het eerste half uur, maar was wel sterker dan Lierop. Ruim tien minuten voor het einde wist Sjoerd Hooglugt met een geweldige reflex nog een treffer te voorkomen. Het bleek uitstel van executie. Want uit de corner die daar het gevolg van was belandde de bal uiteindelijk bij de gevaarlijkste speler van deze middag Soufian Oulaidi. Vanaf 20 meter kon hij ongehinderd uithalen en hij deed dat afgemeten. Via de binnenkant van de paal vloog het leer onhoudbaar in het net. Met de moed der wanhoop trok Lierop naar voren, maar kon geen potten meer breken. Brandevoort grendelde de zaak dicht en ramde alles naar voren waar twee gevaarlijke spitsen nog voor de nodige dreiging wisten te zorgen. Nick van der Sluijs scoorde nog een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. En dat terwijl die man toch echt zijn best deed.


Fotograaf Harrie vd Sanden was aanwezig bij deze wedstrijd. Klik hier voor de foto's (via Slaponline).
Lees verder
Lees minder
Uitblinker en gouden wissel Guus Berkers helpt Lierop naar moeizame zege (Wedstrijd 4, 15-10-2017)
Lierop 1 heeft vandaag een moeizame zege geboekt op Rood-Wit’62, een zwaar bevochten en uiteindelijk geflatteerde overwinning.
Lierop begon de wedstrijd net zo als twee weken geleden tegen Neerkandia sterk en frivool. Al in de 1ste minuut kreeg Tom Raijmakers de kans om Lierop op voorsprong te schieten. Hij schoot echter over, net zoals ook het schot van Thijs van Heugten in de 4de minuut het net niet vond. De eerste 20 minuten was Lierop beter, maar na het uitblijven van een doelpunt leek de angst en twijfel er in te sluipen. Lierop kwam er voetballend niet makkelijk uit en creëerde op een uitzondering na geen grote kansen meer. Rood-Wit kreeg Lierop steeds beter onder druk en pakte het initiatief af. Sjoerd Hooglugt hield Lierop een paar keer met een cruciale redding op de been, maar in de 35ste minuut was het toch raak voor Rood-Wit. Nick van der Sluijs kopte de bal maar die belandde achter hem en daar stond de nummer 34 van Rood-Wit, door medespelers Mo genoemd, en hij was er als de kippen bij. 0-1.
Voor rust weet het statische Lierop de achterstand niet meer om te draaien.

Na de rust moet Lierop echt uit een ander vaatje gaan tappen. Lierop begint weer vol op de aanval, maar worden naarmate de 2de helft vordert beter vastgezet door Rood-Wit. Ondertussen heeft Ruben van de Nieuwenhof de ongelukkig spelende Tom Raijmakers in de rust vervangen.
Waar de Lieropse aanval er in de eerste helft in zijn totaliteit niet aan te pas komt, weet Lierop in de 58ste minuut dan eindelijk de ban te breken. Hidde Maas kopt de bal met een boogje over de keeper heen en helpt Lierop met zijn belangrijke goal over het dode punt heen. 2 minuten later moet Rood-Wit eigenlijk op voorsprong komen, maar de lat redt Lierop van een nieuwe teleurstelling.

Daarna komt Guus Berkers in het veld voor de geblesseerd geraakte Rik Duijmelinck. Lierop blijft het moeilijk hebben, maar het is in de 76ste minuut de gouden wissel Guus Berkers die Lierop onder groot applaus van de supporters op 2-1 zet. Lierop moet tot de 84ste minuut wachten tot opnieuw Guus Berkers uit een voorzet van Chris Filippini de beslissende 3-1 maakt. Ondertussen is Kevin Geerts nog ingevallen voor Thijs Bekx.
4 minuten later volgt het slotakkoord, in de vorm van een geweldig afstandsschot van Ralf van de Laar. Lierop wint met 4-1, maar wel in de wetenschap dat het volgende week tegen Bruheze beter voor de dag zal moeten komen. Man of the match: Guus Berkers
Lees verder
Lees minder
Bruheze – Lierop 1-1 (1-0) (Wedstrijd 5, 22-10-2017)
Lierop deelde de punten met Bruheze na een wedstrijd van hard werken en weinig kansen. De thuisclub koos voor een behoudende tactiek en liet Lierop komen. Het gevolg was veel Lierops balbezit met weinig dreiging voor het doel want rondom het doelgebied van Bruheze werd een blauwwitte muur opgetrokken waar de roodwitten niet doorheen kwamen. Het bleef bij enkele kansloze afstandschoten . De eerste echte kans van de wedstrijd was in de 15e minuut en die werd meteen prima benut door Jelmer van Herpen die met een geplaatst schot een goede uitval afrondde, 1-0. Lierop bleef aanvallen maar de geroutineerde defensie van Bruheze hield prima stand en gaandeweg de eerste helft namen de Bruhezer mannen steeds meer het initiatief in handen.

Na de thee kwam Lierop goed uit de startblokken. Tom Raijmakers zag een schot via de doelman op paal ketsen en de naar voren geschoven Bart Sijbers stelde met twee ‘voetzoekers’ de Bruhezer doelman op de proef. Bruheze beperkte zich steeds meer tot verdedigen inclusief tijd rekken en theater maken. Het leverde een boeiende tweede helft op waarbij op het scherpst van de snede gestreden werd. De scheidsrechter hield een en ander goed in de hand o.a. met gele kaarten voor invaller Bas van den Wittenboer, na een te laat ingezette sliding op de enkel van zijn tegenstander, en voor Mike van Tilburg van Bruheze wegens spelbederf. In de 80e minuut kreeg Lierop loon naar werken. Thijs Bekx wrong zich knap langs zijn tegenstander en zette laag voor op de inlopende Rik Duijmelinck. In een overvol strafschopgebied wist Rik toch zijn voet tegen de bal te krijgen en hij liet de 1-1 aantekenen. In de laatste tien minuten ging het spel op en neer want beide teams deden hun best om een winnende treffer te maken. Grote kansen kwamen er echter niet meer dus konden de Somerense trainers Verstappen en Van Doorn elkaar na afloop feliciteren met het gelijkspel waar ze geen van beiden echt blij mee zullen zijn geweest.
Lees verder
Lees minder
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement