<
>
0492 - 33 15 89
Webshop
Login
Actueel programma
Actuele standen
Actuele uitslagen
Actuele verslagen
SV Lierop tweets

Nieuws januari 2018

Kantine weer geopend op donderdagen vanaf 11 januari
Vanaf donderdag 11 januari is de kantine weer geopend op donderdagen.
 
Bestuur SV Lierop 
 
Lees verder
Lees minder
Oliebollen weer groot succes!
Wat waren het er weer veel. En wat waren ze weer lekker. Op Oudejaarsdag werd er weer flink gebakken in de keuken.
De bakkers waren vroeg opgestaan om voor het beslag te zorgen. En ook de oliebollendraaier stond er helemaal klaar voor.
Maar liefst meer dan 2700 bollen vlogen de pan uit en heel Lierop en omstreken heeft er van kunnen genieten.
 
Harry, Patrick, Bart en alle oliebolleninpaksters, van harte bedankt!
 
 
Lees verder
Lees minder
Onder 13 en Onder 11 kampioen!
In de najaarscompetitie werden zowel JO13-1 als JO11-1 kampioen en dus mochten ze een mooi feestje vieren in de kantine en natuurlijk op de platte wagen door Lierop. Hieronder een korte samenvatting van het seizoen tot nu toe van beide teams.
 
Lierop onder 13-1 de terechte kampioen van 2017
Lierop onder 13-1 is de verdiende najaarskampioen geworden van de eerste klas. In een eenzijdige wedstrijd werd gemakkelijk van het sportieve HVV gewonnen. Het goed ingespeelde team bleef ongeslagen en wist in 8 wedstrijden 80 x te scoren en doelman Tom hoefde maar 3x de bal uit het net te halen. Na de winter wordt het team in de sterkste eerste klas ingedeeld.
 
JO11-1 najaarskampioen 2017-2018
 
Na 3 eenvoudig gewonnen bekerwedstrijden startte de JO11-1 de competitie tegen Liessel JO11-1. Na een goede eerste helft (2-0) stapten we toch met verlies van het veld (3-4) Een valse start. Daarna pikte de JO11-1 de draad weer op. 6 wedstrijden volgde die allemaal in een dikke overwinning eindigde. Ondertussen was ONDO JO11-1 in de competitie toegevoegd en die wonnen van Liessel dus we kregen weer vertrouwen in het kampioenschap. Op 18 november kwam ONDO op bezoek, en op een drukbezochte Renkant werden ze op een dik verdiende 3-0 nederlaag getrakteerd. Een echte teamprestatie. Daarna werden er twee uitwedstrijden afgelast door het winterse weer, waardoor we deze moesten inhalen door de week. De wedstrijd tegen Brandevoort JO11-3 werd met 11-2 gewonnen en op woensdag 20 december konden we thuis kampioen worden tegen NWC JO11-5. Van kampioensspanning was geen sprake want de eindstand was 17-0 waardoor Lierop JO11-1 KAMPIOEN is geworden met een doelsaldo van 151 goals voor en maar 6 tegen en dat zonder vaste keeper. Klasse!!!
Spelers en leiders van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en succes in de voorjaarscompetitie.
 
 
Lees verder
Lees minder
Jubilarissen gehuldigd
 
Boven v.l.n.r. Aad van Bussel, Jozef Knoops, Marc Oomen, Jan Bekx en Toon van Nuenen
Onder v.l.n.r.: Jan van Lierop en Willy Looymans 
 
Bij de Nieuwjaarsreceptie zijn de jubilarissen van onze club gehuldigd. Er waren dit jaar 10 jubilarissen, waarvan er 7 bij de receptie aanwezig waren. Helaas waren Hans Roefs (50 jaar), Jochem van de Heuvel en Ralf van Vlokhoven (beide 25 jaar) verhinderd.
Voor de aanwezige jubilarissen had voorzitter Arjan Heijblom een kort woordje. Zie hieronder een overzicht.
 
Jan Bekx 50 jaar lid
Jan heeft al van alles bij de club gedaan. Zo zat hij destijds in de redactie van clubblad De Renkant, heeft hij in het bestuur gezeten, heeft hij mede het 50-jarig jubileum van de veteranen georganiseerd en is al jaaarenlang leider bij de jeugd. Als voetballer is Jan altijd de rustgevende rechtshalf geweest. Hij werd om die reden toen hij naar de senioren ging dan ook in het 5e elftal gezet. Daar speelde hij tussen de vijf broers van de Zanden. Momenteel staat Jan rechtshalf in de tweede helft bij de veteranen. Niet links, niet voor of achter, maar standaard rechtshalf. De eerste helft doet hij dan wel niet meer mee, maar de derde helft? Ja, daar behoort hij tot de uitblinkers. En hij wil er altijd bij zijn. Jan ging namelijk eens verbouwen en zijne maat Hans Verrijt had aangegeven, dat hij mee kwam slopen. Hans wilde zich daarom afmelden voor de wedstrijd van de veteranen maar Jan zag dat duidelijk helemaal niet zitten. 'Gai slopt mèr dur, mèr ik goa voetballe' was getekend Jan Bekx tegen Hans Verrijt.
 
 
Jozef Knoops 50 jaar lid
Jan, Joost, Jozef, Jan-Jozef, er is niemand met zoveel voornamen bij deze club. Een glansrijke voetbalcarrière met als hoogtepunt twee doelpunten voor Lierop 1 als invaller in de wedstrijd in Son tegen SBC dat daardoor nog geen kampioen kon worden en het reeds op gang zijnde kampioensfeest moest staken. Jozef speelde lang in het eerste en bleef op 'zijn oude dag' actief. Uiteindelijk jarenlang in het 4e en momenteel bij de veteranen. Doordeweeks blijft hij trainen, eerst bij de lagere elftallen, toen de recreantentraining en nu de veteranentraining. Toen hij in 2004 en 2015 zwaar geblesseerd raakte, bleek hoe belangrijk die voortdurende training voor hem was. Waar menig ander nooit meer een voetbalveld betreden zou, herstelde Jozef in verrassend korte tijd en dartelde hij al weer snel over het groene gras. En Jozef speelt nog zo graag zijn wedstrijden. Al jarenlang hoort hij bij de spelers van de veteranen die elk jaar de meeste wedstrijden spelen. Niet alleen omdat hij er altijd is, maar ook omdat hij er altijd weer voor weet te zorgen dat hij in de basis staat, ook al staat hij eigenlijk reserve.
 
 
Aad van Bussel 50 jaar lid
Robuuste man op het middenveld. Type Johan Neeskens, maar dan wat minder snel. Had een goed overzicht en een erg slechte knie. Dat laatste maakte dat hij veel vroeger dan hem lief was het actieve voetbal vaarwel moest zeggen. Bleef als leider van jeugdteams en meidenteam betrokken bij de vereniging. Het feest vanwege het kampioenschap van Lierop A1 zullen zich velen nog herinneren. Vooral de rit op de platte wagen. Als trotse leider zat Aad voor op de trekker met een big smile. Ook bij het familitoernooi is hij altijd van de partij en afgelopen jaar mocht hij met de grote beker pronken. Ook weer met een big smile.
 
 
Willy Looijmans 40 jaar lid
Willy voetbalde jarenlang in het 5e elftal samen met o.a. Jan Bekx. Stopte met voetbal en werd scheidsrechter. Zoetjesaan begon zijn hobby als duivenmelker de overhand te krijgen en daarom besloot hij rond 1990 rustend lid te worden van SV Lierop en dat is hij nog steeds. Wat ons betreft wordt hij weer scheidsrechter, want hij heeft inmiddels het hoogtepunt in de duivensport bereikt met een heuse wereldkampioen. Daarnaast is Willy ook elk jaar een trouwe klant bij het toeptoernooi. Van de afgelopen 42 jaar is hij er 41 keer bij geweest.
 
 
Toon van Nuenen 40 jaar lid
Nou heeft Jozef een hoop voornamen, maar Toon heeft toch wel de meeste bijnamen. "Toon Kalou van Nuenen". "Toon, de zoon van Livingstone". "D'n boer van d'n Broekkant". In zijn tijd als jeugdspeler bleek Toon een gemakkelijk scorend type speler te zijn. Bij de senioren begon hij in het 6e elftal. Ook daar vond hij gemakkelijk het net en dus kwam hij in beeld voor de selectie. Daar de trainingstijden gelijk vielen met de melktijd van zijn koeien kwam hij zelden in aanmerking voor een basisplek in het 1e en speelde zodoende zijn meeste wedstrijden in het 2e en 3e elftal. Hij is nog steeds jeugdleider en coördinator van vriendschappelijke wedstrijden, diverse leiders worden er gek van, want dan heeft hij weer ergens een team opgetrommeld om een wedstrijdje te spelen. Onvoorstelbaar hoeveel connecties Toon in het wereldje heeft.
 
 
Marc Oomen 40 jaar lid
Beleefde zijn grootste successen als actief voetballer onder de bezielende leiding van Wim Berkers met Lierop A1. Fikse problemen aan de ene en later ook nog aan de andere knie betekenden voor hem, net als Aad, al vroeg het einde als voetballer. Maar hij bleef bij de club betrokken als leider van de A1 en later van het eerste elftal, waarin hij met name de periode met Mario Plugers als een erg prettige tijd heeft ervaren. Zal er wel door komen dat hij, net als de gemiddelde Helmonder, zo goed kan 'bakkessen'. Mooi dat Marc, in de geest van zijn vader, het archief van onze club bijhoudt. Elk artikeltje, elke opstelling van het eerste, ja alles, houdt hij bij.
 
 
Jan van Lierop 25 jaar lid
Talentvolle voetballer die al op jeugdige leeftijd zijn debuut maakte in het 1e elftal. Verdedigende middenvelder. Leek een beetje op Arjan Robben, want hij was ook 'van glas' oftewel geregeld geblesseerd. Volleerd metselaar en buschauffeur, want als ergens de nul gehouden moet worden dan metselt Jan een muur of bij parkeert de bus. Is verhuisd naar Someren maar blijft Lierop trouw.
Lees verder
Lees minder
Voetbalkamp SV Lierop
Dit jaar wordt er in plaats van de VSN Voetbaldagen een voetbalkamp georganiseerd. Dit kamp is alleen voor jeugdleden van SV Lierop. Dit kamp vindt plaats op woensdag 8 en donderdag 9 augustus, dus houd deze datum vast vrij! Verdere informatie volgt nog. 
Lees verder
Lees minder
In memoriam Geert Hurkmans
Geert was pas 15 toen de voetbalclub werd opgericht en mocht toen dus nog niet meedoen. Een jaar later speelde hij in het eerste elftal dat toen nog op d'n Bult op Hersel voetbalde. Geert zat van 1952 tot 1954 in dienst bij de Limburgse jagers en leerde daar pas echt voetballen. Hij zat nog in de voorselectie van het militaire elftal.
 
Toen het voetbal in Lierop vijf jaar stil lag omdat er geen veld beschikbaar was speelde hij even bij MULO en daarna bij Someren. Om daarna weer jarenlang de pingelende linksbinnen van het 1e van Lierop te zijn. Op het voetbalveld leerde hij An van Heugten kennen die net zo voetbalgek werd als hij. Het zal geen toeval zijn dat meerdere van hun kinderen en kleinkinderen van voetbal houden.
 
Vanaf zijn 35e voetbalde hij nog jarenlang bij de veteranen waar hij ook een tijdje voorzitter van was. Geert bleef na zijn actieve voetbalcarrière de club erg trouw en was bijna iedere zondagmiddag samen met Anneke present om het 1e elftal aan te moedigen. Geert liep dan steeds rondjes om het veld en later reed hij die rondjes met zijn scootmobiel. Geert was 69 jaar lid van onze vereniging en 50 jaar lid van de veteranen.
 
Onze gedachten gaan uit naar zijn directe familie, kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies!
 
Bestuur SV Lierop
Lees verder
Lees minder
Laatste kans voetbalplaatjes!
Beste Verzamelaars,
We hebben van de Jumbo nog vele voetbalplaatjes gekregen, zodat iedereen zijn boek vol kan maken.
Heb jij je boek nog niet vol stuur dan een mail naar secretaris@svlierop.nl om de laatste plaatjes bij elkaar te krijgen zodat het unieke voetbalboek van SV Lierop vol is.
Dit is de laatste kans om je boek vol te krijgen.
Bestuur SV Lierop
Lees verder
Lees minder
Kantine gesloten op donderdag 25 januari
In verband met werkzaamheden is de kantine aanstaande donderdag gesloten.
 
Lees verder
Lees minder
Blog van de voorzitter
Beste lezer,
 
Het mag dan wel winterstop zijn, maar er is toch genoeg te beleven bij onze club. Zomaar een greep uit mijn agenda. De eerste seizoenshelft is geweldig afgesloten met de wedstrijd van het eerste tegen SVSH. Na een superspannende wedstrijd, waarbij Bart Sijbers vlak voor tijd de winnende goal maakte, was er een fantastische 3e helft in de kantine. Ook de gasten uit de Hei wisten van geen ophouden. Je hebt wat gemist als je er niet bij was. Gelukkig voor jou, op 20 mei voetbalt het eerste uit tegen SVSH. Zou zomaar ook weer heel leuk kunnen worden.
 
Het toepen was wat minder goed bezocht, maar niettemin werd er wel flink gestreden en was er een terechte winnaar. Hopelijk is de opkomst dit jaar beter. Die opkomst was er zeker voor de oliebollen op Oudejaarsdag. Meer dan 2700 oliebollen. Een hele berg. Ook bij de Nieuwjaarsreceptie was het druk. Wat wil je ook, als er van tevoren een snerttoernooi is met meer dan 40 deelnemers. Ook hier was er een zeer terechte winnaar (vraag maar aan Willem Hurkmans ). Bij deze receptie werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Ook was er een spontaan applaus voor de trainers die dit jaar gaan en die dit jaar komen. Zoals bekend gaat Harold naar Mifano en ook Michael heeft een nieuwe club. Hij wordt hoofdtrainer bij ELI. Het was al bekend dat Roy Manders bij ons de hoofdtrainer wordt, maar nieuw was dat Jos van Heugten de trainer van het tweede wordt. Super dat hij dit gaat doen.
 
En van de week was er in de kantine een informatieavond over burgerhulpverlening. Wat heeft dit met voetbal te maken, zou je kunnen denken. Best veel. Op deze avond ging Huub van Lieshout namelijk in op het reanimeren bij een hartstilstand. Dit komt elke week liefst 300 keer voor in Nederland. En natuurlijk ook bij sporten. En ook bij onze club, helaas. En wat te denken van Abdelhak Nouri bij Ajax. Het kan zomaar gebeuren en dan is het gewoon essentieel dat er snel gehandeld wordt. Wij hechten er als bestuur van SV Lierop dan ook veel waarde aan om deze hulp goed te faciliteren. Leden kunnen reanimatiecursussen volgen bij de club, gegeven door Huub. En recent hebben we een nog betere reanimatiepop aangeschaft. Belangrijk dat Huub goede spullen heeft om de cursussen te kunnen geven. In het voorjaar gaat hij weer starten met nieuwe cursussen. Het is natuurlijk aan ieder om hier wel of niet aan mee te doen, maar denk er eens over.
 
En dan de scheidsrechters. Alle respect voor deze gasten. Ik geef het je maar te doen, om mondige spelers in toom te houden waarbij het stoom uit de oren komt. Je moet stevig in je schoenen staan en snel beslissingen nemen. Maar het is heel simpel, zonder scheidsrechter, geen wedstrijden. En gelukkig hebben we die de nodige bij onze club, maar het mogen er wel wat meer worden. Daarom is een werkgroep aan de slag gegaan om nieuwe scheidsrechters te werven. Spelers van de selectie die wedstrijden van de jeugd fluiten krijgen voorlichting. De spelers van de O19 en O17 kunnen ook een uitnodiging verwachten, want zij gaan weer wedstrijden fluiten bij de jeugdtoernooien. Bij deze wedstrijden kunnen ze begeleid worden door een ervaren scheidsrechter van de club. Om iedereen eens helemaal mee te nemen in wat er komt kijken bij het fluiten van wedstrijden in de eredivisie hebben we Ed Jansen uitgenodigd. Hij neemt ons op 22 februari in 2 keer 3 kwartier mee in deze wereld. Een boeiend verhaal wat hij super enthousiast brengt. Ben erbij, als je durft!
 
Kortom, genoeg te beleven bij ons clubke.
 
Sportieve groet,
 
Arjan Heijblom
Lees verder
Lees minder
Inschrijving Familietoernooi gestart!
Op zondag 3 juni 2018, vindt op sportpark De Renkant in Lierop het SV Lierop familievoetbaltoernooi plaats.
Dit toernooi is voor veel families dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het sportieve vlak en om als familie de Jan van Seggelen-wisseltrofee en/of de Henk Vaes-sportiviteitsbeker omhoog te kunnen houden.
Families, waarvan de aanmelder lid moet zijn van SV Lierop, kunnen zich tot uiterlijk 24 mei 2018 aanmelden via e-mail: familievoetballierop@gmail.com.
Deelnemers (dames en heren) moeten ouder dan 16 jaar zijn.
Lees verder
Lees minder
Kantine gesloten op donderdag 1 februari
In verband met werkzaamheden is de kantine a.s. donderdag 1 februari nog gesloten.
 
Lees verder
Lees minder
Sponsoren
<
>
  Omhoog
Copyright SV Lierop · 2017 · Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame Lierop · Privacystatement